5 неща, които увреждат боядисаната коса

Боядисвате косата си? Нека разгледаме кои са основните начини да увредите боядисаната коса, за да ги избягвате, а цветът на косата ви да издържа повече време.

boyadisana-kosa

5 . Миете си косата всеки ден. Не е добре да си миете косата всеки ден, особено когато е боядисана, тъй като водата отмива химическите вещества, които й придават цвят. Ако косата ви е мазна, опитайте със сух шампоан, който попива мазнината и й придава блясък.

„РЕСТАРТ 1 – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК

4 . Не използвате специални продукти за боядисана коса. Не можете да се грижите за боядисаната коса по същия начин, както за небоядисаната. Трябва да използвате козметика, която е подходяща за боядисана коса като шампоан и балсам. Така цветът на косата ви ще се задържи по- дълго време.

3 . Прекалявате със сешоара. Боядисаната коса е много по- деликатна, а прекаляването с преса, сешоар и други boqdisvane-kosaподобни уреди, я уврежда и дори изгаря.

Затова не забравяйте да си сложите крем за защита от топлина преди пресата.

2 . Забравяте да хидратирате косата. Използвайте серум. Косата ви ще има блясък и ще е хидратирана всеки ден. А всеки 15 дни трябва да й правите дълбока хидратация с протеини, за да се възстанови косата и да бъде здрава и силна.

1 . Излагате я много на слънце. Въпреки че постоянно се излагате на слънце, избягвайте часовете, когато лъчите му са най- силни. Не забравяйте капелата, за да предпазите косата си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *