5 неща, които съсипват косата ни

Горещата вода, строгите диети, стегнатите прически – това са все врагове на здравата коса. Нека разгледаме защо трябва да ги избягваме:

kosa-mitove

Гореща вода. Дехидратира косата (също и кожата), остава я без блясък и сила. Дори да не миете косата всеки ден, парата от горещата вода е достатъчна, за да увреди косата, увеличава сухотата й и променя производството на мазнини по скалпа. Решението е да се къпем с нормална температура и да плакнем косата със студена вода.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Строги диети. Ако се подложите на глад, косата ви ще взима енергия, откъдето намери. Един от признаците на анорексията е силен косопад. Косата се нуждае от протеини, за да е здрава. Ако нямате необходимото количество, ще започне да се чупи и ще изглежда по- слаба и чуплива.

kosopad-anemiya

Лошо третиране на влажната коса. Косата е най- слаба, когато е мокра, защото кутикулата не е в състояние да изпълнява правилно функциите си. Ресането със сила, дори агресивното сушене с кърпа, отслабва косата.

Да носите косата много опъната. Опашките, които са много опънати, създават голямо напрежение за космените фоликули, като помагат за увреждането им. Това може да причини алопеция или да попречи на нормалния растеж на косата.

Излагате я на слънце без защита. Въпреки че защитавате кожата си от слънцето, косата винаги е изложена, което предполага загуба на еластичността и силата. Дългото излагане на слънце отслабва кутикулата на косата и тя лесно се къса. Накрая косата започва да пада.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *