5 много важни храни за здравето на косата

keratin

За да имаме блестяща и силна коса, освен дълга, не са важни само външните грижи, които полагаме, но и вътрешното ни здравословно състояние. Според експертите, доброто здраве на цялото ни тяло, в това число и на косата, зависи от храната, която приемаме. Балансираното хранене е много важно и за здравето на косата ни.

Косопадът и сухата коса са голям проблем. За да се справим с тези, а и с други проблеми, трябва да действаме и отвън, и отвътре. Трябва да включим някои определени храни в диетата си. Включете посочените пет храни в редовното си меню и ще видите колко бързо ще възстановите косата си.

ЛЕЩА

Тази бобова култура е богата на полезни протеини. Съдържа също и важни вещества като цинк, желязо и биотин, които също са мощни вещества. Биотинът възстановява клетъчния растеж, с което помага за спирането на някои видове косопад. Помага и при късаща се коса.

ОРЕХИ

Ще имате красива и блестяща коса, ако ги консумирате често. Недостигът на биотин в тялото често води до косопад. А орехите са още един източник.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

orehi-dieta

СЛАДКИ КАРТОФИ

Също много полезна храна за растежа на косата. Богати са на бета каротени, които се превръщат във витамин А в тялото. Този витамин е много важен за функционирането на клетките в тялото ни, в това число и на косата.

СПАНАК

Зеленолистните зеленчуци са много важни за здравето ни. Те са богати на фолиева киселина, витамини А и С, цинк и много други вещества. Спанакът е много богат на желязо, фолиева киселина, бетакаротени и витамин С, които поддържат фоликулите здрави.

СЬОМГА

Една от най- подходящите храни за спирането на косопада, за здрава и блестяща коса. Друга морска храна, която е много полезна за косата, са стридите. Те са много богати на цинк. Дефицитът на цинк води до косопад, скалпът се лющи и става сух. Сьомгата е богата на протеини и витамин Д. Скумрията също е много подходяща.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *