5 мита за косопада

Всеки ден всички губим коса, тъй като падат между 50 и 100 косъма, които после се заместват от нови. Понякога обаче, губим много повече коса от нормалното. Нека разгледаме кои са митовете за женския косопад.

kosopad-jeni

5 . Носенето на шапки предизвиква косопад. Въпреки популярното твърдение, че когато носим шапки скалпът не диша и затова космените фоликули отслабват, което води до косопад, това не е истина. Фоликулът се нуждае от кислород, за да расте косата силна, но не го получава отвън, а от кръвта. Така че шапката няма как да е свързана с косопада.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

4 . Косопадът се наследява от бащата. Склонността да губим коса не се наследява само от един от родителите, аkosopad-pri-stres трябва и при двамата да има белези,че това се случва. Ако баща ви е плешив, но майката ви е с гъста коса, вероятността да загубите косата си е доста малка.

3 . Запушените пори водят до обилен косопад. Това е абсолютно невярно твърдение. Запушените пори са индикатор за мазна кожа и вероятност за акне. Ако беше така, шампоанът срещу мазна коса щеше да е достатъчен да разреши проблема.

2 . Честата употреба на шампоан кара косата да пада. Трябва да внимавате какъв шампоан използвате – да е нежен и за редовна употреба. Косата няма да ви окапе, ако я миете по- често, ще изпада само косата, която е готова да бъде заместена от новите косми.

1 . Боята за коса и гелът увеличават косопада. Продукти, които се използват за боядисване на косата, са минали изследвания преди да бъдат пуснати в продажба. Все пак, трябва да внимавате с употребата им и да не ги използвате много на често.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *