5 храни за перфектна коса и 5 храни, които й вредят

Определени храни правят косата здрава и стимулират растежа й. Други обаче я изсушават и правят слаба и без блясък. Какво да включим в менюто си?

kosopad-hrani-saveti

Много рядко правим връзка между косата и храната. Не се замисляме, че това, което ядем, се отразява и на вида и здравето на косата ни. Ако има някакъв проблем, решаваме го с козметични средства. Много често обаче, трябва само да направим промени в начина си на хранене.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

В нашето меню трябва да има храна, която ни доставя витамини и минерали.

5 ХРАНИ ЗА ЗДРАВА КОСА

– Зърнени храни, яйца, черен дроб. Увеличават приема на биотин, който е много важен за здравето на косата, ноктите и кожата.
– Портокал, броколи, червено цвекло. Приемаме фолиева киселина чрез тях, която участва в множенето на клетките и образуването на червени и бели кръвни телца.
– Месо, пълнозърнести храни, ядки. Доставят ни витамини В- комплекс, които не позволяват на polezni-hrani-kosaкосата ни да се къса.
– Леща, миди, фъстъци. Доставят ни много желязо.
– Бобови храни, морски дарове. Източници на силиций.

5 ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ, КОИТО УВРЕЖДАТ КОСАТА

Захар. Според китайската традиционна медицина, консумацията на захар е основният причинител на косопад, защото обърква хормоните и инсулина. Изследвания наистина доказват, че захарта се отразява на състоянието на косата – причинява ранно побеляване, бързо побеляване, косата губи еластичност. Захарта намалява количеството на витамин Е в тялото и затруднява усвояването на витамин В.

Сол. Прекомерната й консумация може да увеличи косопада.

Газирано. Изсушават косата и могат да доведат до косопад. Прекомерната консумация на такива напитки прави косата слаба, без блясък и суха.

Продукти, богати на мазнини. Сирена, колбаси, масло, пържено правят косата да изглежда мазна, увеличават тестостерона.

Животински протеини. Прекаляването с такава храна може да увеличи пикочната киселина в кръвта, която може да предизвика косопад.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *