5 грешки, които трябва да избягвате, ако имате дълга коса

kosa-keratin

Дългата и гъста коса е супер женствена. Но изисква и определени грижи. Нека разгледаме няколко съвета, които да предпазят дългата ни коса от увреждане:

1.Разплитайте внимателно. Това е често срещан проблем. Дългата коса лесно се сплита, особено ако не е хидратирана добре и й липсват хранителни вещества. Изберете добър шампоан и балсам – така много по- лесно ще я разплетете.

2. Не прекалявайте с лака. Дългата коса и прическата, която искаме, често ни подтиква да използваме големи количества лак. Добра алтернатива е сухият шампоан.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosa-bez-obem

3. Правите много стегнати прически. Хваната на висока конска опашка коса е често срещана прическа при жените с дълга коса. Обикновено обаче изисква доста опъване. Най- добрият вариант са отпуснатите кокове.

4. Избягвайте употребата на силни фиксатори, за да оформите къдриците. Когато имате дълга и къдрава коса, е добре да избягваме спрейовете и аерозолите, тъй като косата става по- слаба и по- лесно пада.

5. Не покривайте косата с шалове, палта и пр. Това е често срещана грешка през студените месеци. Но вие я избягвайте, тъй като от фрикциите косата по- лесно се къса. Носете косата напред, разделена на две части. А ако сте по- небрежни, една плитка ще ви свърши идеална работа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *