4 стъпки да избегнем алергия, когато боядисваме косата

Боядисването на косата се практикува от повечето жени. Дали защото искат да променят външния си вид или за да прикрият белите коси, боядисването е част от ежедневието на жените. Но какво да правим, ако се появи алергия, докато го правим?

boyadisana-kosa-alergiya

Дори да не сте чували, всъщност появата на алергия по време на боядисването се случва често. Последствията могат да са по- леки или по- сериозни. За да си спестите притесненията обаче, ще ви предложим съвети как да се предпазите от алергията, за да получите желания резултат.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

1. Направете проверка за алергия преди да се боядисате. Може да направите бързо проба, за да разберете дали сте алергични към боята. Пригответе боята и сложете малко зад ухото си. Тази зона е изключително чувствителна. Ако някое от веществата е агресивно към организма ви, ще се появи бързо реакция.

2. Не променяйте консистенцията, след като сте направили пробата. Спазвайте инструкциите за приготвяне на боята стъпка по стъпка. Не добавяйте вещества, които не са упоменати.

boqdisvane-kosopad
3. Свалете боята на време. На кутията на всяка боя е описано колко време да се държи, така че не го надвишавайте. Ако прекалите с химикалите, косата може да се увреди. Възможно е и настъпване на косопад. Дръжте часовника си наблизо и следете времето.

4. Разпознайте навреме симптомите на алергия. Когато продуктът е много силен за организма, тялото ще започне да ви изпраща сигнали. Първите симптоми са: зачервяване, подуване и сърбежи по скалпа, около очите, ушите, шията. Ако забележите тези симптоми веднага измийте боята с почистващ в дълбочина шампоан, за да премахнете всички следи от химикалите. Ако симптомите не изчезнат, потърсете лекар.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *