4 лъжи за косата, които всички сме чували

kosa-3

Жените възприемат косата си като един от най- красивите си аксесоари. Затова полагат ежедневни грижи, за да е винаги с перфектно състояние.

В грижите за косата винаги спазваме някакви ритуали, например: сменяме шампоана през няколко месеца и пр. Много от нещата, които обаче сме чували и знаем за косата, не отговарят на истината. Ето 4 неверни твърдения за косата и грижата за нея:

Лъжа 1: Редовно подстригване на връхчетата кара косата да расте по- бързо.

Доказано е, че косата расте средно с 1,2 см на месец. Затова подстригването на връхчетата на всеки две седмици няма как да доведе до по- бърз растеж. Подстригването им на 6 или 8 седмици обаче е важно, тъй като така поддържа косата здрава.

Лъжа 2: Отскубването на белите коси води до умножаването им.

Сигурно сте чували, че ако отскубнете един косъм, ще се появяват други 10 на негово място. Отскубването на косъма от корена обаче уврежда космения фоликул.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЯЛАТА КОСА! ВИЖ ТУК:

bqla-kosa-hrana

Лъжа 3: Косата свиква с козметиката и спира да й въздейства.

Това е наполовина истина. Много от продуктите, които използваме, съдържат силикони и други вещества. През първите седмици косата изглежда в перфектно състояние, но после се претоварва от тези вещества. Решението? Дайте една седмица почивка на косата като използвате друг шампоан, който не ги съдържа.

Лъжа 4: Балсамът се нанася от средата на косъма до върховете.

По принцип знаем, че трябва да се съсредоточите върху скалпа, когато нанасяте шампоана и върху върховете, когато нанасяте балсама. Но това не е универсален съвет. Това не важи за всички.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *