4 истини за косопада

Всеки знае или е чувал много неща за косопада и оплешивяването, но понякога това, което ни се струва, че е факт, се оказва просто популярно схващане, но без научна стойност. За да можем да се овладеем проблема с косопада, трябва да знаем кои твърдения имат всъщност имат стойност и са истинни.

kosopad-navici

ЕТО 4 ИСТИНИ ЗА КОСОПАДА:

1. „Стресът е най- лошият враг на косата“. Въпреки че всеки се притеснява, когато открие косми по възглавницата си или в сифона на банята, косопадът е част от процеса на обновяване на косата. Загубата на известна част от косата ни не трябва да ни притеснява. Истинският проблем е, когато спре да расте или расте много вяла. Въпреки че може да се дължи на много фактори, стресът е сред най- разпространените.

2. „Балансираното хранене е част от превенцията на косопада“. Доброто хранене, богато на зеленчуци, плодове, месо и риба, които ни доставят важни витамини и минерали, допринася да имаме здрава и красива коса. За да сме сигурни, че се храним правилно, разпределението на хранителните групи трябва да е: 48% въглехидрати, 35% мазнини и 17% протеини.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosopad-predpazvane

3. „Злоупотребата с някои храни е опасно за косата“. Ниските нива на витамините и желязото могат да доведат до косопад. Затова, ограничавайте приема на захар, трансмазнини, солено, тъй като те намаляват нивата на витамини в тялото ни.

4. „Внимателното ресане и избягването на стегнати прически не влияе върху косопада“. Косите, които можем лесно да отскубнем, вече са във фаза, в която им предстои падане. Когато се решите, не дърпайте и се бързайте, за да не увреждате косата. Не решете косата, когато е влажна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *