4 домашни рецепти за грижа за боядисана коса

kosa-4

Престрашихте се и си боядисахте косата за първи път? Или, не е за първи път и вече сте свикнали? Променили сте малко цвета си? В който и да е от трите случая е важно да знаете как да запазите блясъка и цвета на косата си.

Предлагаме ви няколко домашни рецепти за боядисана коса, които са безценни. Лесно се приготвят и ще ви излязат много евтини.

1. Микс от банан, мед и яйце. Приготвяйте си тази смес поне веднъж седмично. Осигурява ви много протеини за възстановяване на косата. Нанесете сместа върху цялата коса.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosa-maioneza

2. Божествения зехтин. Припомняме отново метода с топлата мазнина. Както зехтина, така и бадемовото олио, или кокосовото, подхранван в дълбочина косата. Изплакнете с лъжица оцет, разтворен във водата. Така ще поддържате косата свежа и с естествен блясък.

3. Вода. Искате цветът ви да е по- траен? Тогава водата е вашето спасение. Не само хидратира тялото ви, но и косата. Добре е плакненето да се прави с по- студена вода.

4. Слънчев протектор. Това е един от най- често срещаните проблеми, тъй като когато се излагаме на слънце, страда не само кожата, но и косата ни. Решението? Използвайте слънчев протектор под формата на спрей или някакъв слънцезащитен крем.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *