3 стъпки за контрол над косопада

kosopad-sledi

Косопадът може да временно или перманентно състояние на косата. Ако косата ви капе и сте силно притеснени, първо трябва да се консултирате с дерматолог, защото косопадът може да е симптом за много заболявания и състояния, например: стрес, алопеция ареата, андрогенен косопад, проблеми с щитовидната жлеза, анемия, строга диета, дефицит на витамини или минерали, дефицит на протеини и пр.

Активно поведение

Не позволявайте на външния си вид да ви отнема от енергията и желанието за живот. Трябва да се изправите срещу проблема и да запазите самочувствието си. Истинско самочувствие е безусловна любов към себе си. Самочувствието ни не трябва да зависи от мнението на околните.

Първо, обърнете се към дерматолог. После може да ви насочат и към ендокринолог или друг специалист. Може да се консултирате и със специалист по хранене, за да ви съставки диета, богата на повече витамини и минерали.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosopad-sredstva

Нежни масажи с кокосово масло

Първо се консултирайте с лекаря си преди да направите този масаж на скалпа, ако причината за косопада са гъбички, възпаление на скалпа или псориазис. При тези случай по- добре не го правете.

Леките масажи на скалпа подобряват кръвообращението и благоприятстват растежа на косата.

Кокосовото масло предпазва косата от корена до връхчетата.

Съставки:

– Кокосово масло
– Шапка за баня

Загрейте маслото на водна баня, нанесете една лъжица върху скалпа и масажирайте нежно 5 минути. Разнесете маслото по цялата коса, от корена до връхчетата. Сложете шапката за баня и оставете да престои 20 минути. После измийте косата с нежен и сложете балсам.

Правете масажа 2- 3 пъти седмично.

Медитация и хранене

Строгите диети са много опасни, защото обикновено водят до дефицит на хранителни вещества. Много жени се чувстват дебели и решават да се подложат на някоя екстремна диета. Това обаче причинява страхотен стрес за тялото.

За да се във форма, е достатъчно да се храните разнообразно, балансирано и здравословно. Пийте по 2 литра вода на ден.

Медитацията пък е полезен метод за справяне със стреса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *