3 проблема с косата, 3 природни решения

kosa-problemi

Пърхотът е много неприятно лющене на скалпа. Може да се дължи на стрес, алергия, гъбички или мазна коса. Влияят много и промените на сезоните, неправилното хранене или неправилното миене на косата.

Рициновото масло е много подходящо в такива случаи, защото действа антисептично и омекотява кожата. Можете да го добавите към обичайния си шампоан. Медът също е много полезен при този тип проблеми, тъй като също действа противовъзпалително и хидратиращо.

Лимонът също е добро средство за справяне с пърхота. Изцедете сока от един лимон и го нанесете преди шампоана. После измийте косата си, както обикновено, така че да премахнете остатъците от лимона. Освен че отстранява пърхота, затваря порите и прави косата блестяща.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

parhot

Мазната коса също е сред най- неприятните проблеми, свързани с косата. Влияе силно върху самочувствието ни, като го потиска. Увеличеното производство на мазнина прави косата да изглежда много мръсна.

Екстрактът от жожоба е сред добрите решения при този проблем. Действа хидратиращо и възстановява увредените връхчета.

Бавният растеж на косата също е сериозен проблем. Много хора се чувстват подтиснати от този проблем. Може да се дължи на хормонални проблеми или на някакво заболяване. Може да се опитате да стимулирате растежа чрез масаж с подходящи масла. Авокадото обаче също е много добро решение. Съдържа витамини А, Д и Е. Съдържа повече калий от бананите. Бързо подобрява растежа на косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *