2 рецепти с розмарин за растеж на косата

Сигурно ви се струва, че са необходими векове на косата ви, за да порасне. Не ви се мисли, че трябва да я отрежете малко повече от нормалното, защото пак ще трябва да чакате да порасне.

kosopad-proteini-3

Да не говорим, когато се къпете или се решете, виждате обилното количество коса, което пада от главата ви. Сигурно се паникьосвате, като си представяте, че ще изгубите цялата си коса.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК: 

Ние ви предлагаме да опитате с природни средства. Едно от най- подходящите растения е розмаринът. Намалява косопада, стимулира космените фоликули, предпазва от ранно побеляване. Освен това предпазва от пърхот.

1. Отвара от розмарин. За да приготвите отварата и да я използвате като балсам за коса, сложете 2 – 3 връзки розмарин в тенджера с вода. Сложете да се вари 10- 15 минути или докато кипне. После, оставете да понакисне, прецедете и сложете лосиона с подходящ съд, така че да го използвате, докато се къпете. После, когато миете косата си с шампоан и го изплакнете, нанесете отварата и не измивайте. Много подходяща рецепта за растеж на косата.

Розмарин
Розмарин

2. Масло от розмарин. Вземете розмарин и отделете листата от стъблото. Оставете да съхнат цяла нощ, за да се изпари влагата от тях. На следващия ден ги сложете в стъклен съд, и сложете малко от следните масла – бадемово, от сандалово дърво, зехтин. Затворете съда, сложете го на тъмно място при стайна температура, Изчакайте от 2 до 3 седмици. Маслото от розмарин е готово. Сложете няколко капки на ръцете си и масажирайте скалпа, за да стимулирате растежа и кръвообращението.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *