11 храни за дълга коса

kosa-maska-2

1. Спанак. Всички зелени зеленчуци съдържат много желязо. Този минерал траспортира кислорода до фоликулите на косата, като й помагат да расте по- здрава. Други добри източници на желязо са: пилешкото, яйцата, боба, нахута и соята.
2. Моркови. Богати са та бетакаротени, които участват в синтеза на витамин А, отговорен за растежа, гъстотата и здравето на косата. Помагат на косата и ноктите да са в добро състояние. Бета- каротени се съдържат и в другите плодове и зеленчуци, които са с оранжев и жълт цвят.
3. Месо. Косата се състои почти изцяло от протеини. Така че включете достатъчно в ежедневната си диета. Сред източниците на протеини са също: риба, яйца, бадеми и орехи.
4. Млечни продукти. Калцият е важен минерал за растежа на косата, тъй като помага за секрецията на хормоните, които стимулират растежа на клетките.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

mlechni-produkti
5. Бирена мая. Витамините от В комплекс, които се съдържат в бирената мая, са: фолиева киселина, рибофлавин, ниацин, тиамин и пироксидин. От минералите, които са полезни за растежа на косата, са: калций, хром, желязо, които поддържат цвета и я предпазват от падане. Недостига на хранителни вещества причинява слабост и липса на блясък.
6. Сьомга. Богата е на омега- 3 мазнини, които са фундаментални за здравето на скалпа и помагат за производството на витамини А, Д, Е и К.
7. Цитруси. Дефицита на витамин С прави косата слаба, без блясък и късаща се. Тялото използва витамин С за производството на колаген, който е фундаментален на растежа на косата. Витаминът участва в синтеза на желязо, който е много важен за растежа на косата. Най- добрите източници са лимоните, грейпфрута, киви, чушките и др.
8. Стриди. Богати са на цинк, минералът, който участва във възстановяването на тъканите. Може да си го набавяте също от пържоли, житен зародиш и черен шоколад.
9. Банан. Калият е важен електроцит, необходим за синтеза на аминокиселините в протеини, като кератина. Други добри варианти са плодовете, зеленчуците, прясното мляко и орехите.
10. Пълнозърнести храни. Богати са на витамини В комплекс, които пренасят кислорода до червените кръвни клетки и до всички части на тялото.
11 Вода. Косата е образувана от протеини, мастни киселини и вода. Важно е да пием достатъчно течност, за да имаме блестяща коса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *