10 съвета преди да се боядисаме за първи път

kosa-blyasak

Няма възраст за боядисването на косата. Някои хора започват още като тийнейджъри, други в университета, някои по емоционални причини и пр. Преди да направите подобна промяна във външния си вид обаче, е да имате предвид следните неща:

1. Бъдете реалисти. Може би ви се струва, че розовото ще ви стои добре на изрусената коса. Имайте предвид, че резките промени са винаги опасни. Също така, не е добре цветът на косата ви да е много различен от цвета на веждите. Променяйте цвета си постепенно.
2. Сигурни ли сте, че всичко ви е на 100% ясно? В момента може да ви се струва, че всичко ви е много ясно. Ако имате притеснения, не се боядисвайте с перманентна боя. Най – добре се обърнете към фризьорката си.
3. Изпробвайте с перука. Искате драстична промяна в живота си. Но все пак е важен и крайният резултат. Затова, първо вижте с перука как ще ви стои желания от вас цвят.
4. Купете повече боя от необходимата ви. Обикновено в една тубичка има достатъчно боя. Но ако косата ви е много дълга и гъста, по- добре да имате допълнително. Никога не разтваряйте боята с вода, за да получите повече. Резултатите могат да са фатални.

„РЕСТАРТ 1 – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

boqdisvane-kosa
5. Открийте най- подходящата формула за косата си. При боядисването, променяме химическата структура на косата си. Ако боята не е качествена, това ще навреди на косата ни. Опитайте различни марки, докато откриете най- подходящата за вас.
6. Не си мийте косата. Колкото по- мръсна е косата ви, толкова по- добре хваща боята.
7. Купете по- светъл цвят. Сигурно ще ви се стори, че цветът на момичето от опаковката и на вас ще ви стои страхотно. Когато се боядисате с определен цвят, винаги е един – два тона по- тъмен. Затова си купете по- светъл. По- добре после да потъмнявате, отколкото да изсветлявате.
8. Следете времето. Спазвайте указаното време на опаковката. Дори да оставите повече или по- малко време, цветът няма да стане по- различен.
9. Използвайте козметика за боядисана коса. Косата се нуждае от повече грижи, когато започнем да я боядисваме. Специален шампоан, балсам, маска, серум и пр.
10. Подгответе кожата с вазелин. Нанесете вазелин на кожата, откъдето започва косата. Пигментът от боята обикновено трудно се отмива.

Преди да се боядисате отново, изчакайте да минат поне 5 седмици, за да не попаднете в порочния кръг на боядисването.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *