10 мита за косопада и оплешивяването

Андрогенната алопеция се появява между 18 и 40 години, поради различни фактори, най- вече наследственост. Съществуват много митове за косопада, които обаче могат да ни разтревожат, без никаква причина.

opleshivqvane-recepti

ИЗБЕГНЕТЕ НЕНУЖНИТЕ ТРЕВОГИ!

1. Плешивостта се наследява от майката. Този мит не е напълно вечер. Наследственият фактор е малко по- доминантен от страна на майката, но последните изследвания показват, че мъжете с плешив баща, са по- склонни да развият оплешивяване.

2. Шапката причинява косопад. Ако обичате да носите шапки, можете да продължите да го правите без проблем.

3. Силното слънце води до косопад. Ултравиолетовите лъчи не могат да нарушат функцията на космения фоликул. Но когато се излагаме продължително време на слънце, трябва да използваме продукт за защита.

4. Геловете и спрея причиняват косопад. Достатъчно е само добре да ги измивате, без да остават никакви следи.

5. Честата еякулация води до оплешивяване. Няма никакво изследване, което да доказва връзка между двете неща.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Миенето със студена вода предпазва косата. Няма да ви предпази от оплешивяване, но ще активира кръвообращението на тялото.

7. Постоянното ресане намалява оплешивяването. Няма как да стане. Само подобрява кръвообращението.

8. Редовното подстригване предпазва от косопад. Няма как да ви предпази от оплешивяване.

9. Честото миене прави косата по- слаба. Ежедневното миене няма да изложи косата ви на риск, напротив, дори ще я направи по- красива.

10. Перуките и екстеншъните водят до косопад. Не представляват никаква опасност, защото кислородът, който използва косата, се намира в кръвта.

Помнете, че е нормално да губите около 100 косъма на ден, които израстват отново след време. Също така, трябва да контролирате стреса, който е много вреден за косата, и да приемате достатъчно желязо от храната.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *