Трайно решение срещу мъжки косопад?

Милиони мъже по целия свят са се отказали от битката срещу генетичния косопад. Въпреки това учените не желаят да се предадат и продължават да търсят начини за решението на този проблем. Проучване отпреди няколко месеца радващо установи, че съществува молекула с кодово название Ламинин 511, която спомага работата на космените фоликули и ги събужда ако са изпаднали в летаргия.

„Ефект – 2” – Актуалният продукт срещу оплешивяване и косопад

мъжки косопад лечение

Изследователите вярват, че тяхната констатация един ден може да доведе до окончателна победа над наследствения мъжки косопад, както и до тоталното отстраняване на последствията от химиотерапия или тежки изгаряния на кожата. Към момента откритието им вече дава първите резултати.

Досега учените успели да инициират първия цикъл от растежа на косата с помощта на Ламинин 511. Тоест, когато космените фоликули са събудени за нов живот, след като веднъж са отказали да раждат нови косми, изпаднали под влиянието на отпадъчния хормон дихидротестостерон. Експертите вярват, че в близко бъдеще успехите им ще бъдат още по – големи и ще направят така, че косата да остане здрава и лъскава до дълбоки старини.

„Повече от очевидно е, че косопадът при мъжете е свързан с процеса на стареене. При достигане на определена възраст, космените фоликули просто прекратяват цикъла на растеж. Преспективата тук е, че Ламинин 511 ще ги събуди за нов живот и ще ги накара да се раздвижат”, споделя председателят на Асоциацията по генетична медицина в Ню Йорк д – р Роналд Кристъл.

Той дава няколко безценни съвета срещу мъжки косопад:

  • Не чакайте да оплешивеете напълно, за да вземете мерки
  • Водете здравословен живот, тъй като косата е огледално отражение на състоянието на тялото
  • Откажете алкохола и цигарите
  • Грижете се за себе си по правилния начин

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *