Рецепти с лук за косата и срещу оплешивяване

Лукът е уникален зеленчук с много лечебни свойства. Използва се и за отслабване, и за красива кожа, и за коса и мн.др. Както и при доста заболявания.

лук

В тази статия обаче ще се съсредоточим върху въздействието му върху косата. Лукът съдържа много сяра, витамини и минерали, които са полезни за здравето на косата. Освен за косата, сярата помага и за ноктите, и за кожата.

Лосионът „Ефект-2“ срещу косопад и оплешивяване ще ви спести много усилия, тъй като съдържа всички природни средства!

Първо, нека видим как се изважда сока от лука, тъй като ще го използваме в различни рецепти. Слагаме чиния, покриваме я с памучен плат. Лукът се реже на половина и започвате да го рендосвате. Когато сте готови с рендосването, събирате плата. Взимате стъклена чаша и изстисквате лука.

Домашна рецепта за гъста коса

Ако искате косата ви да има блясък и да е по- гъста, смесвате 1 лъжица лимонов сок с 1 лъжица сок от лук. Смесвате добре и нанасяте на кожата на главата. Оставяте за 2-3 часа и после измивате. Лимоновият сок ще направи косата ви блестяща, а и ще намали мириса на лук.

лук1

Рецепта срещу оплешивяване

Смесвате 1 лъжица сок от лук с 1 лъжица мед. Медът съдържа много витамини и минерали, които помагат за растежа на косата.

Когато слагате меда заедно със сока от лук, медът лесно ще се измие. А сярата в лука ще накара по- бързо да се появи новата коса.

Нанасяте върху оплешивяващата зона и масажирате. Оставяте да престои цял нощ. На следващия ден измивате. Повтаря се всяка нощ, докато се появят резултатите.

За по- бърз растеж на косата

Нарязвате лука на малки парчета и го слагате в една бутилка с шампоан, която е до половината. После използвате като нормален шампоан. Слагайте плат, който да спира парчетата да не падат.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *