Косопадът – тема табу за над 50% от жените

косопадИзследване върху косопада и въздействието му върху жените между 20 и 60 години показва доста шокиращи данни – над 50% от тях не желаят да говорят за проблема си.

54 % от анкетираните жени казват, че им е неудобно да обсъждат косопада си. 57% от дамите признават, че темата е много по- голямо табу за тях, отколкото за силния пол, 25% смятат, че е по- голямо табу за мъжете, а едва 18% – и за двата пола.

ЗАЩО ЖЕНИТЕ СЕ СРАМУВАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА КОСОПАДА СИ?

Значението на женския образ е основният мотив за 31,2% от отговорите. На второ място е срамът – 20, 6 % , а после ниското самочувствие – 19,6%. 17,1% от жените изтъкват, че незнанието е причината да приемат темата за косопада като табу. Според 9% е свързано с болест, а според 2,5% – косопад4защото е признак за лоша хигиена.

На въпрос дали се притесняват, че имат косопад, 72, 2% отговарят положително. От този процент, 18,4% признават, че се чувстват по- малко красиви, 15,4% се натъжават, а 10,8% се опитват да прикрият проблема с прическа или други аксесоари.

Също така, 9% от жените казват, че косопадът ги кара да се чувстват несигурни, 8,4% отказват да говорят на темата, а 4,5% се чувстват по- малко женствени. 3,6% от жените чувстват срам от косопада си. 2,1% спират да извършват определени дейности.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *