Косопадът по време на менопаузата

менопаузаПо време на менопаузата се появяват първите симптоми на остаряването. Въпреки че не можем да спрем времето и липсата на естроген, която се отразява върху здравето и красотата ни, можем да се справим с проблемите в менопаузата.

Един от най- тревожните проблеми за жените е косопадът, както и загубата на окосмение и по други части на тялото, като веждите.

КАКВО СТАВА С КОСАТА В МЕНОПАУЗАТА

Намаляването на хормоните в менопаузата и объркването на хормоните на щитовидната жлеза, са основните причинители на косопад или оплешивяване при жените над 50 години.

Загубата на окосмение се забелязва и по други части на тялото – като веждите, например. И докато забелязваме как се разрежда окосмението там, с тревога забелязваме нежеланата поява на косми на менопаузадруго място – над горната устна.

Но хормоните не са единствените фактори, които причиняват промени в окосмението ни – влияят и тревожността, стресът и дефицитът на витамини и минерали.

ИЗБЕГНЕТЕ КОСОПАДА В МЕНОПАУЗАТА

Ако забележите усилен косопад се консултирайте  с  лекар, който ще ви посъветва как  да възстановите хормоналния баланс.

У дома също можете да си помогнете. Научете се да се храните здравословно като приемате допълнително витамини. Може да пиете и чайове, особено бял или зеле чай, които заздравяват косата.

Когато балансирате храненето и хормоните, остава да се погрижите за още нещо – стресът. Започнете да се занимавате с практики, свързани с правилното дишане, като йога, пилатес или тай чи.

Менопаузата. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/br72q6bPpq8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *