Как пушенето вреди на косата и води до косопад

Страничните ефекти от употребата на тютюн са широко известни: отделя окисляващи вещества в тялото, които ускоряват остаряването на клетките и може да причини дихателни заболявания, сърдечни заболявания, рак и др.

cigari-kosopad

Тютюнът влошава състоянието на целия организъм, в това число и на косата. Нека разгледаме как пушенето се отразява на здравето на косата ни.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Сред многото ефекти от цигарите е причиняването на свиване на съдовете. Това означава, че намалява кръвообращението, така че на витамини, минерали, аминокиселини и други вещества, които хранят космените корени,kosa-cigari трудно достигат до там. Това нарушава правилното хранене на косъма.

Цигарите, също така, причиняват и изсушаване на косата, загуба на енергичност и остаряване. Всичко това може да доведе до косопад. Освен това, никотинът има различни въздействия върху различни системи в организма. Върху ендокринната, може да доведе до ранна менопауза, което е съпроводено обикновено с косопад. Да не пренебрегваме, че мирисът на цигари, който се запечатва в косата ни, понякога не изчезва и след къпане.

Ако скоро сте спрели цигарите или мислите да го направите, и искате да спрете страничните ефекти от това, увеличете приема на плодове и зеленчуци. Така ще приемате витамин С. Също така, подобрете хидратацията на тялото и тренирайте редовно. Така ще изхвърлите токсините и ще подобрите кръвообращението.

Ако искате красива и здрава коса, трябва да спрете цигарите. А и това е хубаво не само заради косата…

За вредата от пушенето. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/pH9rFa7jVCU

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *