Как да се грижиш за косата

Поддържането на здрава и блестяща коса би могло да бъде сравнително лесно, ако спазвате основните принципи на добрия живот. Сама по себе си тя се състои основно от твърдия протеин кератин, така че поддържането на балансирана диета и хигиена е важна част. Ето още няколко съвета, които ще ви помогнат да бъдете невероятно красива.

грижи за косата

Мийте с качествен шампоан. Точно в този момент е важно да разберете, че качественият шампоан не е непременно скъпият шампоан. Много от водещите производители добавят различни съставки за предпазване от влиянията на околната среда и те буквално запечатват скалпа. Подобна техника има успех до известна степен, но като цяло не е за препоръчване, защото ограничава достъпа на кислород.

Използвайте балсам за вашия тип коса, съобразен с държината и състоянието ѝ. Добрата практика е да нанасяте след всяко къпане с шампоан, за да подхраните корените. Имайте предвид, че боядисаната и редовно третирана с химикали коса се нуждае от много повече внимание.

Не мийте косата си прекалено често. Ако всеки ден третирате с продукти за хигиена, космите се изтощават и изсушават, което лесно може да предизвика механичен косопад. Също така избягвайте да се разресвате, докато главата е мокра.

Оставете косата да изсъхне сама. Когато излезеш от банята не се хващай за сешоара, а внимателно изцеди с мека кърпа. Не търкайте директно и със сила, защото това изтощава и отслабва фоликулите.

лосион против косопад ефект-2

Подстригвай се редовно. Най – добрият начин да се отървете от нацъфтелите косми е да го правите сами. Вземете подходяща ножица за коса и внимателно отрежете на около ½ сантиметър от върха. Експертите препоръчват да се филирате на всеки 6 седмици.

Боядисвайте косата си пестеливо, ако въобще държите да я мъчите по този начин. Багрилата могат да отнемат много от естествената сила на космите, не го забравяйте.

Внимавайте със стайлинга. Оформете естествена прическа и избягвайте тези, които силно опъват или заплитат космите. Честото носене на силно опъната опашка например лесно уврежда и нанася сериозни щети.

Яжте здравословно. Дайте на косата си точното количество витамини и протеин. Уверете се, че диетата ви е балансирана и съдържа всичко необходимо – протеин, въглехидрати, мазнини, витамини. Правилният хранителен режим ще ви подмлади изцяло.

Намалете стреса. Физическият и психически тормоз влияе страшно много на косата и често става причина за поява на ужасяващ и мълниеносен косопад. Така че намерете начин за разтоварване, но не търсете утеха в алкохола, наркотиците или преяждането.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *