Как да опитомиш непокорната коса?

Ето как да неутрализирате статичното електричество в косата и да имате най – красивата прическа на света

Омръзна ли ти вече? Всеки път когато използваш сешоара, с косата ти се случва нещо ужасно – наелектризира се и става супер непокорна, а всеки отделен косъм стърчи в отделна посока, опитвайки да изрази своето собствено мнение. Ето как можеш да се справиш с този досаден проблем.

коса

Помислете какъв тип е косата ви

Този проблем е по – характерен за хората с права коса. Фризьори разкриват, че къдриците по естествен начин блокират натрупването на електричество, но какво да направиш, ако нямаш такива? Лесно е да се сетиш – просто използвайте някой подходящ козметичен продукт за задържане на косата – лак или гел.

Поддържайте косата хидратирана

Проблемът със стърчащите косми става най – тежък в студено и сухо време. А ако използвате сешоар за изсушаване, ситуацията буквално излиза от контрол. Решението е да замените обичайния балсам за след къпане с такъв, който хидратира. Така ще поддържате необходимото количество влага и победата ви е гарантирана до голяма степен.

Бъдете изобретателни

Носенето на шапки също допринася за натрупване на статично електричество. Как да се справите трябва да решите сами, но все пак ето няколко съвета. Може да използвате антистатичен спрей, с който напръскайте вътрешната част на шапката. Друго решение е да си направите прическа, която не се разваля толкова лесно – например опъната на конска опашка коса. Но с второто внимавайте, защото при твърде силно дърпане космите могат да се скъсат и да си предизвикате механичен косопад.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *