Грижа за косата през зимата

Рязката промяна в климатичните условия предизвика огромен стрес за косата и в някои случаи може да доведе до косопад. Променливото време и дори неприятното чувство от студа способстват за поява на проблеми които, за щастие, в по – голямата си част могат да бъдат избегнати.

Продукт номер едно срещу косопад и оплешивяване „Ефект – 2”

зимен косопад

Причини за косопад

Както всяка друга част от човешкото тяло, космите реагират при стресова ситуация. Студените и тъмни зимни месеци предразполагат към депресия, а когато прибавим и други фактори като работни и семейни неприятности, нездравословно хранене и т. н., ситуацията лесно може да излезе от контрол. Най – разпространените причини за косопад са генетичното наследство и стресът.

Да се предпазите от косопад през зимата може да бъде и трудно, и лесно. Първото условие е да намерите начин да запазите топлината на главата си. Удачен вариант е да си купите удобна шапка, която не стяга много главата. Излагайки се директно на студа, кръвоносните съдове в скалпа се стесняват, кръвообращението се нарушава, а оттам и доставянето на хранителни вещества до космените фоликули.

Друго нещо, което би било хубаво да направите, е да усилите приема на витамини. Яжте повече пресни плодове и зеленчуци, постно месо, риба, пийте биологично мляко. Суплементите също са нещо хубаво, когато са качествени.

Също така може да си правите и домашни маски срещу косопад, които в доста случаи намаляват симптомите. Чудесно средство е рецептата за маска с коприва, която успокоява и подхранва косата.

Вземете 2 с. л. корени или сухи листа от коприва и сварете за няколко минути. Оставете около два – три часа да престоят, след което изплакнете обилно главата. Правете това три или четири пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *