Юлиян Константинов: Пу*ка заспала ли съм нарекъл Мариана? Добре съм го казал! ИНТЕРВЮ

Юлиян Константинов

  Като поредния изгонен от „ВИП Брадър“, Юлиян Константинов превъзмогна преумората си и се съгласи да отговори на някои въпроси. Освен разправиите му с Къци и Мариана Попова, водещия на предаването „Аз обичам България“ обсъжда и други теми. Юлиян се върна към ученическите си години в легендарната школа “Олимпийски надежди“, чиито възпитаници са доста знакови фигури от подземния свят. Припомни си причините, поради които е избрал музиката пред спорта, защо се е отказал временно от операта и защо иска отново да се върне към нея.

– Не изглеждаш разочарован. Не искаше ли да спечелиш „ВИП Брадър„?
– Не, никога не съм искал, но в Къщата има такива хора. Имат и стратегии.

– Какво се разбира под стратегия?
– Как да се дьржиш, какви неща да правиш, които по принцип не правиш в живота си, как да не влизаш в конфликти и да не назваш за никого нищо, което може да се изтълкува като обида. Също и какво да говориш, когато няма какво да си кажеш с този срещу теб. Къцката, естествено, е цар на тези работи. При него всичко е отработено, направено, изчислено. Въобще много е забавно отстрани. Бонка беше по същия начин. Имаше такива идеи, играеше много смешна игра.

– Това дразнеше ли те?
– Не, това не може да ме подразни. Друго ме дразнеше. Например, като видиш един човек да си крие ананаса, мюслито и сушените плодове, влизащи по принцип към общия бюджет и са за всички. Еснафлъкът и дребнотемието са отблъскващи.

С Къци Вапцаров

– Говориш за Къци.
– Да, крие си храната, къта си я. Това не дразни, просто го гледаш и си казваш: „Как може такова нещо? Жалко е“. Имаше и други подобни неща. Например имахме мисия, в която се трупаха точки за някакви действия. По тези точки се прави бюджетът. Става въпрос за импровизирания лунапарк. Фънки си беше проврял главата през дупката на едно табло и трябваше да го целим с блатове, намазани със сметана. Ники хвърли три блата и след това смятахме. Аз казах – три блата по 10 точки значи 30 точки. Къцката обаче дойде и каза: „А, не е така, защото той ме уцели. Нито една точка не ни се дава. Разбираш ли? Фактически Къци застава срещу всички нас, за да защити „ВИП Брадър“.

– Защо е толкова стриктен по отношение на това какво позволява и какво не позволява „ВИП Брадър“?
– Това е смешното и страшното. На втория ден ни караше да играем на жмичка и жумя на стената. И това, при положение че живеем в ограничено пространство. Такива неща, като се случат 100 пъти, започват малко да дразнят. Появява се желанието, когато си скрие нещо, да го вземеш и да го преместиш. И когато си го търси и се чуди къде е, да стоиш отстрани и да му се присмееш.

– Това беше начинът ти да се справиш в тази ситуация, но те обявиха за враг на Къци. Не си го харесвал и си целял да го уязвиш.
– Аз не го харесвам Къци наистина, но просто се шегувах с него през цялото време. Въобще не ме интересува Къци, сигурно повече няма да се срещнем. Просто те провокира да правиш такива неща с него, защото самият той ги прави. Дребна душица!

Мариана Попова

– Заради Къци се скара с Мариана. Напсува я и използва думи…
– Какво съм казал? Пу*ка заспала ли? Не знам точно, но добре съм го казал. Панеже самата Мариана вкара в действие интригата още на петия ден. При всеки го е ъ. Видя, че съм по-близък с Ники, дойде при мен и ми каза: „Внимавай, защото той е дошъл тук да печели и играе мръсна игра“. С Ники сме били съученици, без да сме се засекли заедно. Една година по-голям съм от него. Но всички тези спомени от училище, с учениците, с възпитателите ни сплотяват. Почувствахме се много близки.

Та това беше първата интрига, която Мариана вкара. Не беше единствената. Има още много, но не мога да ги кажа преди да свърши шоуто. Може да бъдат глобени хора от екипа на „ВИП Брадър“ за някакви несъзнателно изпуснати неща.

– Пак ли става въпрос за интригантството на Мариана?
– Да, това при нея е практика. Лошото е, когато интригантството се сблъска с комплекса. Накрая дойде и третият момент от поведението й, а именно – лъжата. Номинира ме, защото съм говорил обидни квалификации по адрес на семейството на Къци.

– Какво точно каза за него?
– Казах: „Представите ли си, ако имаше „Фемили Биг Брадър“, какъв майтап щеше да бъде Къци да влезе с цялото си семейство и да белят нахут“. Това според мен не е обидна квалификация. Това е идиотско, но не е лошо. Ники пък се пошегува: „Ще нарисувам картина – „Семейство бели нахут“.

– Къци обиди ли се?
– Виж какво, Къци си играе неговата игричка – влиза в ролята на жертва. Ако човек е по-прозорлив и интелигентен, може да види как, играейки ролята си на жертва, в момента, в който се усети малко по-отгоре, да бъде абсолютно безкомпромисен към всеки един. Той не е жертва. Хванал се е за тази роля и се стреми да примъква народ към себе си. Примъкна Мариана поради простата причина, че никой няма намерение и не иска да се чувства особено близък с нея. Орлин е на страната на Къци, защото и той се чуди към къде да се закачи.

– Мислиш ли, че Къци ти завиждаше, защото избраха точно теб за режисьор на латино сериала „Позволена любов“?
– Много ми завиждаше. Умираше от яд, че не е той човекът, който ще режисира. Отказваше да изиграе ролята си на гей и защото имаше комплекс, че някой може да помисли, че наистина е такъв.

– Положението в Къщата явно спомага за проявяването на разни комплекси. Какви са тези на Мариана?
– Че не е Люси, не е успяла като нея в областта на поп музиката. Завижда й, понеже Люси е успяла да се реализира в най-голямата европейска държава – Германия. Тя е една от немските звезди, продължава да пее, прави мюзикъли и т.н. Люси е над нея с десетки класи.

– А ти как се чувстваше в Къщата? Защо се разплака, когато Ники избезе?
– Това беше кофти момент. Бяха т.нар. приятелски номинации. Ники отиваше на елиминации, защото беше капитан, Патрашкова – защото събра най-много гласове, а аз трябваше да номинирам един директно. Номинирах този, който три пъти преди това ме помоли да го направя, за да излезе от къщата. Това беше Багата. Другият човек, който ме помоли индиректно, е Фънки. Другите номинираха него, а аз – Багата. Иначе щях да номинирам Къци защото той най-малко има място в тази къща. Стана ми криво, когато Ники излезе. С него сме близки приятели. С Фънки също, разкошен е. А Багата го чувствам като брат. Много е готин.

– С всички си в добри отношения освен с Къци и Мариана.
– Да, Мариана заради нейния характер не я харесах. Два пъти й давам шанс след глупостите, които говори. Тя си правеше нещата, както по принцип си ги прави, и затова на третия път се отказах да комуникирам с нея. Бони също, защото играеше в началото доста слаб театър. Поради липса на комуникация я номинирахме и тя си тръгна. Иначе всички бяха много приятни хора. Даже и Влади Данаилов. Никой не го мразеше. Влади дразнеше доста хора, защото, ако за една минута е един, на следващата е коренно различен. Не знам дали това трябва да се квалифицира с някаква диагноза или нещо друго. Но в момента, в който е добрият Влади, е изключително свястно момче. Като си отиде в неговите моменти, може да бъде доста дразнещ, но никой не го е мразил.

– Съжаляваш ли, че влезе в Къщата? Какъв беше твоят мотив?
– Не, моят мотив беше точно такъв. Влизайки в Къщата, работех всеки ден в една друга обстановка – пеене. Не бях пял от доста време. Не си спомням през последните години да ми се е случвало примерно, както 40 дни съм в Къщата, да пея всеки ден и да се чувствам добре от този факт.

– Защо се беше отказал от музиката?
– Постигнах почти всичко, което може да се направи за определен период от време. Ако бях продължил, трябваше да въртя отново всички тези неща, които вече бях направил. Освен това операта в XXI век промени характера си и вече не е това, което съм си мечтал като студент. А и ми липсваше семейството, приятелите

– Пял си на много престижни места по света. В западната преса те наричат „Новият Борис Христов“, „Младият Гяуров“. Ласкаят ли те тези определения?
– Трябва да си малоумен, за да не се ласкаеш, че те сравняват с най-добрите певци на XX век.

Мечтая да се върна на сцената. Това беше причината да влезна в шоуто. Исках да се почувствам в различен тип обстановка по този начин, по който съм се чувствал в началото, когато бях започвал да пея. Единственият начин за да се случи това бе или да замина в чужбина за месец, или да участвам във „ВИП Брадър“ и да се възползвам от този шанс.

– Преди да се насочиш към операта, си учил в легендарното спортно училище „Олимпийски надежди“. От там са тръгнали много знакови фигури на подземния свят. Помниш ли някои от тях като ученици?
– Помня всички. Много такива съученици съм имал около нашия клас, в по-горни и долни класове. Например Васил и Георги Илиеви. Не мога да кажа какви ученици са били, не съм гледал дневника. Бяха добри спортисти.

– Защо не се насочи към спорта?
– Защото ме грабна музиката преди спортът да започне да дава „плодове“. Имах желание да свиря на китара, да имам група и да правим рок музика. Спортът мина на заден план. Аз съм най-неуспелият спортист в моята фамилия.

– За разлика от брат ти Пламен Константинов…
– Да, от майка ми и баща ми също. Те са национални състезатели по волейбол.

– Родителите ти попречиха ли ти да се занимаваш с музика?
– Баща ми се опита да ме насочи към спорта, но аз винаги съм правил това, което искам. Имал съм куража и желанието да успявам.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *