Юлиан Константинов: Съжалявам, че дадох втори шанс на Мариана Попова! ИНТЕРВЮ

Юлиан Константинов

  Юлиан Константинов е роден през 1966 г. Като ученик тренира волейбол, а после се увлича по музиката. Участва в няколко рок групи, най-известната от които е „Кокаин“, където е китарист и беквокал. След разпадането на групата Юлиан се ориентира към оперното пеене. Изнасял е представления в Миланската скала, Метрополитън, Ковънт Гардън, виенската Щатсопера, парижката „Бастилия“, Римската опера, Дойче опер Берлин, Лисео Барселона, Театър „Реал“ в Мадрид, Билбао, Женева, Токио, Тел Авив, Рио де Жанейро, Буенос Айрес, Хюстън. Наричан е от западната преса „Младият Гяуров“ и „Новият Борис Христов“. През 2010 г. участва в шоуто „Байландо“, а от 2011г. в „Аз обичам България“. Юлиан е брат на известния волейболист Пламен Константинов.

– Как ви изглежда „ВИП Брадър“ отвън и от известна дистанция във времето? Бихте ли променили нещо в поведението си, ако влизахте сега в играта?
– Не бих избрал нищо друго освен едно: нямаше да дам втори шанс на някои хора.

– Сигурно няма да кажете за кого става дума, макар че всички се досещат…
– Да, за Мариана става дума.

Мариана Попова

– Защо ви ядоса толкова много Мариана Попова?
– Не, тя ме ме е ядосала. Само съжалявам, че й дадох втори шанс.

Първото ми впечатление за нея се оказа абсолютно правилно. Когато дойде в предаването „Аз обичам България“, си съставих някакво не особено добро мнение за нея. После дойде пак и се опита да промени нещата. Беше говорила с разни познати и аз тогава си помислих, че нещо съм се заблудил за нея. Тя беше благоразположена, нещата се изгладиха, докато не влязохме заед но във „ВИП Брадър“. В началото уж всичко вървеше добре, но после дойде моментът за няколко нейни прояви това беше. Просто не е трябвало да й давам втори шанс, а аз й дадох два. Когато бях капитан на съпругата победилия отбор и имах право да номинирам, посочих Багата, който изрично ме беше помолил да го направя. Оказа се грешка, друг трябваше да номинирам.

– Какво точно направи Мариана Попова?
– Първия път беше, когато тръгна да прави интрига за Ники Мартинов, че участвал в мръсна игра. Втория път се нацупи, че Иван Ласкин и Ники я замерва с вафли и скандираха имена Люси, а не нейно в една от игрите. И тук се прояви комплексът й, че, видите ли, я Люси и коя е тя. Веднъж дори се изтърва да каже, че Люси нямала „нито един хит в България“. Изключително глупаво изказване! За мен пък каза, че не съм се бил доказал в България! Това е още по-тъпо, защото е казано от човек, който не е ходил нито веднъж в живота си на опера. При положение, че през 1996 г. носех целия басов репертоар на Софийската опера, първи басови партии, най-тежките и най-отговорните. Същата година спечелих златен медал и първо място на конкурса „Млади оперни певци“ на конкурса в София. Но явно няма смисъл да обясняваш на хора, които не искат да разберат.

Юлиан Константинов

– Имаше ли нещо важно, което зрителите на „ВИП Брадър“ не видяха? Например непрекъснато одумваният Къци различен ли е отвътре и извън къщата?
– Не, такъв е, какъвто го виждат зрителите. Мисля, че още след втория ден в къщата хората ми бяха вече ясни. И разочарованията, и очарованията са горе-долу в рамките на очакванията. Буквално няколко часа трябват на човек, за да се ориентира кой какъв е. И извън къщата абсолютно за никого не съм си променил мнението. Пак казвам: единственото нещо, което не бих направил пак, е да дам втори шанс на Мариана.

– Как ви изглеждаше годежът на Мариана и Ханес като режисура?
– Е, как да ми изглежда? Кой се жени, кой се развежда, това са дълбоко лични неща, които не ме засягат. Интересуват ме отношенията с човека директно. А що се отнася до режисурата, нормално е в подобни шоу програми да има сценарий и режисура.

– Кой ще излезе победител от „ВИП Брадър“?
– Трима души са моите фаворити. Това са Фъки, Багата и Люси. За съжаление Люси излезе от къщата.

– Защо точно те?
– Фънки е изключително забавен и цветен човек. Наред с това, че говори цинизми, той е възпитан и много чувствителен. Не знам доколко зрителите са го видели в тази светлина. Той е кадърен музикант и промоутър, 100% положителен човек. Багата е истински спортист. Върна се от оня свят, започва от нулата, но пак ще стане шампион. Защото притежава най-силното качество – желанието за победа. Багата е изключителен сладур и аз го обикнах в къщата. Има много тънко чувство за хумор и е приятен събеседник. Обвиняват го, че не говорел много. За какво ша говори един спортист – за световния заговор или културата на романтизма? Хората завиждат на такива като Бербатов и Багата, но не виждат колко кал и мръсотия изтичат при всяка тренировка. Броят им парите, но не забелязват, че тези хора цял живот са на режим, не виждат често семействата си и почиват пет-шест дни в годината. Люси е прекрасен човек и истински музикант, за разлика от Мариана, която е певица. Не става дума само за нотна грамотност, за широк диапазон, И какъвто Люси има, не става въпрос за познаване на неща, за които много певци си нямат понятие. Има голяма разлика между певците и музикантите. Васил Найденов е музикант, Орлин е музикант. Люси е изключително дейна, много енергична, готова да изслуша, да помогне, да направи серия лудории. Тя е човек със собствено мнение и реагира на секундата.

– Затова ли дадохте медальона си тъкмо на Люси?
– Затова. А знаете ли колко пари носи такъв медальон?

– Ако не се лъжа, някъде около 10 000 лв.
– Да, толкова са. Това обаче не са кой знае какви пари. На Багата и на Фънки тези пари не са жизнено необходими.

– Да, в сравнение с голямата награда за победителя…
– Няма голяма награда. Тази система с медальоните е измислена от продуцентите и ние го разбрахме, докато бяхме вътре в къщата. Според правилата всеки има медальон на тази стойност и при напускане на къщата може да връчи само своя медальон. Което значи, че може да излезе с 20 000, 30 000, в много добър случай с 40 000 лв. Но това е абсолютно в сферата на догадките.

– Мислите ли, че Къци Вапцаров си е избрал тактиката на нещастника, когото публиката съжалява и по тази причина излиза победител? От предишни формати на „Брадъра“ това се оказа печелившо поведение.
– Ако такъв като Къци спечели, то ще е поредният абсурд. Той, естествено, си има стратегия, но тя е да се хареса на всички, да намери общ език с всички и да е интересен на всички. Да видят хората колко разностранни са неговите интереси. Сигурен съм, че неговата стратегия е подработена, мислена. И затова звучи толкова измислена, а поведението му нелепо.

– Как изкарахте първата вечер след излизането си от шоуто?
– Отидох си при жена ми и децата, които бяха заспали.

– Не направихте ли купон?
– Децата ми са на 5 и 12 години. Единият ходи на училище, другият на детска градина, така че е съвсем нормално да спят, когато баща им се прибира към 00,30 часа.

– Кой беше урокът, който научихте в изолация?
– Не е изолация, то е една почивна станция. Кой не иска поне за известно време да е без телефон, без телевизор, без медии, да комуникира по цял ден с изключително приятни хора. За разлика от Мариана, която каза, че с повече от 90 процента от хората от къщата никога повече няма да се види, аз с повече от 90 процента ще се видя с голямо удоволствие. И с тези, които вече излязоха, се чуваме и се чувстваме много добре. Ето това е разликата между Къци, Мариана и останалия свят.

– Не мислите ли, че имаше големи амплитуди в качествата на „много важните личности“-плеймейтки, бивши шоумени и наистина успешни в професията си хора, събрани на едно място?
– Като стана дума, шоуменът Къци нито е „шоу“, нито е „мен“. Но вие разбирате защо е събрана такава компания. Не може десетина кисели интелектуалци, които по цял ден ще спорят за ядрена физика, или пък политици, които ще си мерят рейтингите, да правят шоу. Колкото по-различни хора се събират, толкова е по-интересно за зрителя, а нали шоуто се прави именно за него. Аз например упражнявах професията си на оперен певец в т.нар. президентски апартамент, без да правя това достояние на хората. Ние там не може пред камерите да упражняваме професиите си и поради това е напълно нормално съжителството просто на типажи, на характери, на хора извън професията.

– Какъв беше вашият мотив да влезете в шоуто.
– Да започна отново да пея опера. И стана точно така, както предполагах- започнах да се упражнявам и се почувствах страхотно. За мен лично т.нар изолация ми беше изключително полезна за връщането ми на голяма сцена.

Но това, не се заблуждавам, ще стане след минимум година, може би две. Изключително съм доволен, че бях вътре. Трябваше ми може би още една седмица, за да си довърша работата, в смисъл да се стабилизирам в пеенето. Първия път, когато почнах да пея, бях някъде под нулата, толкова зле, изключително ръждясал. Успях да постигна много добри резултати. И това беше мога победа, а тя е много повече от съмнителната слава, от която е ясно какво ще спечелиш, да се направя на интересен, ще кажа, че по-полезна може да е само победата над самия Биг Брадър.

– Защо не обичате компютъра като техника?
– Не съм казал, че не го обичам, просто не го ползвам. Обичам да свиря на китара, да се срещам с приятели, да ходя в парка с децата. Не ги деля строго на работа и почивка, това е част от живота. Може би само когато спи, човек си почива.

– Като излязохте, казахте да очакваме изненада. Какво точно имахте предвид?
– Имаше един голям пластмасов яркочервен човек с тъпа усмивка, който стоеше в градината. И момичетата го занесоха и го сложиха до леглото на Къци, приведен под ъгъл 45 градуса. Нали се сещате? Това беше моя и на Фънки идея.

– Според някои Люси загуби заради сексуалната си ориентация. Споделяте ли това мнение?
– Ако всички такива са като Люси, аз не бих имал нищо против да имам за приятели само гейове.

– Какво мислите за тризначките, които искат да стават водещи по телевизията.
– Да си водещ не е кой знае каква философия. Някои продуценти и телевизионни водещи изведнъж скочиха, защото се разби митът, който години набиваха на хората, че е много трудно да четеш айкю, да бъдеш адекватен, да не се притесниш и да си глътнеш езика, да можеш да се завъртиш нормално на стола. Защо и тризначките да не станат телевизионни водещи. При тях ще се получи малко по-трудно, но всеки би могъл да го направи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *