Цеца Величкович: Пожелавам на всеки да има в сърцето такава любов, каквато имах аз с Аркан! ИНТЕРВЮ

Цеца Величкович и Аркан

  Тя се казва Светлана Ражнатович, но всички я знаят като Цеца Величкович. Или за по-кратко Цеца.

Най-прославената сръбска певица остави след себе си бурна година. Осем месеца звездата бе под домашен арест, но след като бе оправдана, отново намери сили да се върне на сцената. Не спря да работи на пълни обороти, направи десетки концерти, на които събра повече от половин милион души. Пя в България, отиде чак до Австралия, а през 2013 г. й предстои посещение в Америка, феновете й в Белград пък ще могат да се насладят на невероятното й шоу на 28 юни, когато е големият й концерт на стадион в сръбската столица.

Дни след настъпването на новата година Цеца даде интервю, в което тя за първи път сподели как е преживяла проблемите през изминалата 2012 г. Певицата разказва и за промените в личния й живот, за очакването на бял свят през пролетта да се родят близнаците на сестра й Лидия и за невероятната си любов с Аркан.

– Какво бележи живота ви през 2012 г.7
– Не знам какво бих отличила. Опитвам се да остана позитивна и да мисля за хубави неща. На всеки се случва нещо, което не си е пожелавал, но това е животът – с лошите и добрите моменти.

– Има ли нещо, което бихте искали да забравите?
– Изминалата година не започна много добре за мен, но вече всичко е зад гърба ми. Продължавам напред и мисля за нови победи в живота.

– Имахте тежък период, 8 месеца бяхте под домашен арест. Как гледате сега на това, което ви се случи?
– Както вече казах, опитвам се да оставям зад себе си всичко лошо и да мисля само за хубавите неща. Албумът ми има феноменален успех, имах големи и успешни концерти по целия свят, сестра ми очаква близнаци. Има и много други прекрасни неща, за които мисля и говоря. А за домашния арест… Вижте, аз никога не съм била галеница на съдбата. В живота ми е имало доста трудни моменти, но се старая да не падам духом. Не мога лесно да бъда сломена.

– В най-трудните ви моменти, които преживяхте, разочаровахте ли се от някои свои приятели?
– Това се случва на всеки. Ако трябва да се похваля, разочаровах се от малко приятели. Има някои хора, които винаги са били до мен – и в добри, и в лоши времена. Те и останаха. Разбира се, аз също винаги съм била до тях. Заедно сме споделяли и радост, и болка. Благодаря им, че не ме предадоха. А на останалите пожелавам спокоен сън – сигурно е трудно предвид извършените предателства.

– Страхувате ли се от бъдещето и това, което може да донесе?
– Нито ме е страх, нито мисля за това. В бъдеще очаквам много концерти и поводи за празнуване, това със сигурност не може да ме уплаши.

– Как посрещнахте 2013 г.?
– По най-добрия възможен начин – със семейството си. Всички бяхме заедно, което беше и най-голямото ми желание за Нова година.

– Какво обикновено подарявате на близките си за Нова година?
– Винаги слушам внимателно, за да мога да изпълня желанието на всеки. Подготвям се няколко месеца преди Новата година. Този път купих повечето неща от Австралия, но винаги има малки неща, които да добавя за любимите ми хора под дървото.

– Сама ли украсявате дома си за празниците?
– Това е един от любимите ми ритуали. Обичам да украсявам коледното дърво, а и децата и сестра ми Лидия ми помагат. С Елена и Виктор пишехме писма до Дядо Коледа, Велко и Анастасия ми казаха какво искат.

– С коя ваша песен бихте описали емоционалното си състояние?
– Всяка моя песен е написана според това как се чувствам и се усещам. Всяка песен говори за моята емоция. Сега най-важното за мен е, че очакваме в семейството ни да се роди нов живот.

– Появи ли се в живота ви мъж, който да привлече вниманието ви?
– Не! А и да се е появил, ще се постарая с всички сили това да не стигне до медиите. Шегата на страна, бих искала личният ми живот да остане само за мен но знам, че това е много трудно.

– Готова ли сте да се влюбите отново?
– Аз винаги съм готова да обичам. Не пресмятам емоциите и когато обичам, обичам наистина с цялото, си същество.

– Таблоидите често ви свързват с различни мъже. Как реагирате на такива статии?
– Тръпки ме побиват от такива лъжи. Добре известно е, че винаги отричам всичко, което е написано, и трябва да призная, че това е една от най-големите грешки в кариерата ми.

– Бракът ви с Аркан според много е синоним на истинска приказка, има и такива обаче, които говорят лоши неща, къде е истината?
– Желко беше посветен на мен и аз на него. Докято бяхме съпрузи бяхме много влюбени, а и най-близките приятели в живота. Съществуват зли хора, които ще говорят лоши работи, опитвайки се да покварят всичко красиво между нас. Истината обаче е една – бракът ми с него беше съвършен. Пожелавам на всеки за има здраве и такава любов в сърцето. Зная, че на човек му е писано да изживее такава любов веднъж в живота си, любов каквато имах аз с Желко. Вярвам съм, че отново ще го срещна в следващото си прераждане. Надявам се тогава Съдбата да ни е отредила повече време заедно.

– Сънувате ли го?
– Да, сънувала съм го.

– Какво ви казва?
– Знаете ли, интересно е, че го сънувам винаги на една и съща дата – точно в деня, в който бе убит и винаги изглежда по един и същи начин. В съня ми идва горд, красив, облечен в бял костюм и широко усмихнат. Протягам към него ръце, за да го прегърна, но… Винаги в този момент се събуждам (просълзява се – б.а.). О, стана твърде лично, нека сменим темата.

– Бихте ли променили нещо в живота си?
– Всеки от нас понякога съжалява за грешен ход, който е направил. Да се греши е човешко. Коя съм аз, че да съм изключение?! Когато паднеш, после ще седнеш и накрая ще се изправиш. Въпреки това няма нищо драстично, което бих променила. Не съжалявам за нищо, което ми се е случило. Така е трябвало да стане.

– След няколко месеца за трети път ще станете леля. Вие самата искате ли да имате още едно дете?
– Сестра ми Лидия очаква през пролетта близнаци и всички ние сме нетърпеливи за идването на тези малки и сладки бебета. Обичам децата и често казвам, че съжалявам за това, че не съм родила още няколко.

– Мислили ли сте за осиновяване?
– Разбира се! Силно съм искала да осиновя дете. Знам, че моите деца много
ще го обичат, семейството ми също и ще го дарим с цялата любов на този свят, но законодателството в Сърбия позволява само на женени двойки да осиновяват. Има индикации, че това скоро ще се промени и аз силно се надявам, че ще бъде така. Първата ми работа ще е да си осиновя дете.

– Децата ви Анастасия и Велко вече са големи. Има ли тайни между вас, крият ли нещо?
– Между нас има абсолютно доверие и няма нищо, което да крият от мен. Говорим открито за всичко. Винаги съм работила усилено, за да изградя тази връзка, и днес нямам никакви притеснения, че може нещо да крият от мен. Разбира се, уважават ме като авторитет, но и аз ги уважавам. Старая се да бъда техен приятел, не само родител.

– В медиите често пишат, че имате влиятелни приятели на високи държавни постове и сте привилегирована за това. Как ще го коментирате?
– Разбира се! През последните години всички имахме достатъчно възможности да се убедим колко съм привилегирована.

– Изминалата година може би бе една от най-успешните в кариерата ви. Бихте ли отличили някой от концертите като по-специален?
– Не знам кой бих отличила. Всеки концерт е специален. В Струмица пях пред повече от 80 хиляди души, след трите концерта във Виена, пълния стадион в Баня Лука. В София, в България, ме посрещнаха страхотно, стана добър концерт в зала „Арена Армеец“. А обиколката в Австралия беше незабравима.

– Какво бихте пожелали на всички свои почитатели за Нова година?
– Желая им всичко, което бих пожелала и на моето семейство. Много здраве, любов и желанията им да се изпълнят. Всичко друго само ще си дойде на мястото.

 

На гроба на непрежалимия Аркан на 10-та годишнина от смъртта му. Цеца поставя цветя, а синът й целува паметната плоча

Направи помен за 13-годишнината от смъртта на мъжа си

13-ата годишнина от смъртта на Желко Ражнатович – Аркан, бе отбелязана през седмицата на Новите гробища в Белград. Освен вдовицата Цеца Величкович, която пристигна в компанията на баща си Слободан и зет си Предраг, на помена присъстваха и сестрите на Аркан, племенникът му, кумът му Борислав Пелевич, както и много приятели. Липсваха децата на фолкзвездата и покойния бос – Велко и Анастасия. Рожбите на Аркан бяха заминали за Кипър, където са записани на училище.

За траурната церемония прочутата певица се бе пременила с черно палто, дънни, шапка и слънчеви очила. Когато Величкович се приближи към надгробния паметник на съпруга си, всички останали притихнаха. Цеца целуна, боюста на мъжа си, а после се поздрави със зълвите си.

Фолкзвездата отказа да коментира на гробищата евентуалната екстрадиция от ЮАР на Добросав Гаврич, който бе осъден за убийството на Аркан, извършено на 15 януари 2000 г. Единственото, което тя сподели, е, че моментът не е никак подходящ за изявление по този въпрос.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *