Фолк звездата Лияна: Едва не загубих дъщеря си когато беше на 11 дни! ИНТЕРВЮ

Лияна

  Името на Лияна се свързва с няколко големи скандала – около убийството на първото й гадже, около бащата на детето й Махмуд, обвинен за трафик на дрога, около футболиста Благо Георгиев, с когото имаха бурна любов, докато той чакаше бебе от друга. Сега певицата иска да наложи нов публичен образ – на отговорен родител и на говорител на хората със сърдечни проблеми. Преди дни пък направи подарък на абитуриентите с новия си хит „Кой е

– Лияна, смятате ли, че се отървахте от образа на лоша жена, с който ви свързваха дълго време?
– Слава богу, хората вече влизат в дискотеките, за да слушат песните ми. Идват при мен момичета, които ми подражават, питат ме как поддържам спортната фигура и плочките на корема – само кардио ли правя, какво ям, вдигам ли тежести. Започвам да изпълнявам своята мисия, която отдавна си начертах – да бъда добър пример като популярен човек.

Не искам да уча хората да пушат и да пият. Аз съм войник и въпреки моя режим на работа ставам всеки ден в 6,15 часа. Треньорът ми навремето казваше: „Няма не мога, има не искам“. Не може да се оплакваш, че нямаш пари за фитнес, защото има паркове, горички – местата, на които и аз бягам всеки ден по 12 километра.

За да си позволиш да спортуваш, трябва да откажеш много вредни навици. Когато спортуваш, сякаш се раждаш наново.

Моят ден започва след 12 километра и един душ. Може да сьм спала три часа, но само тогава съм истински щастлива и готова да седна да почета или да творя. Нямам време за глупости, да седна на кафе и да говоря празни приказки.

– Никъде ли не излизате?
– Никъде. Не се чувствам асоциална, защото когато работя, имам много контакти. За да имам сили, да върша всичко – да съм майка и баща, да съм възпитател и доктор на моменти, трябва да се лиша от всички глупости около мен. С малката сме имали много страшни ситуации, в които е

С дъщеря си Дениз

трябвало да реагирам бързо. Затова трябва да съм много концентрирана, да върша всичко перфектно, а не само да отида на участие да си взема парите. Искам да дам наистина радост на публиката. Когато излизам, това е на вечеря с дъщеря ми и с някого от семейството ми, с Коцето, с Надя, със сестра ми.

– Какви проблемни ситуации сте имали с дъщеря си Дениз?
– Още като беше малка, сме имали много нелепи ситуации. Когато беше на 11 дни, повърна през носа и устата, започна да се задушава. Хванах я с главата надолу, беше посиняла, не дишаше. Имам късмет, че входът на поликлиниката е срещу нашата кооперация. Слава богу, не беше влязло нищо в белите дробове, защото щеше да има фатални последици.

Веднъж голямата ни плазма падна върху кръста й, докато си играе, ей така – от нищото. И това ме научи да гледам на шест, да съм непрекъснато над нея. Макар и да е голяма, аз я третирам като бебе. Дори когато се храни и кашкавалът е по-разтеглив, се боя тя да не се задави и го режа на ситно.

Лияна и Махмуд

– Кое ви кара да вярвате в Господ?
– Това, че много пъти съм излизала чиста и невредима от нелепи и страшни ситуации, и то запазена психически и физически след това. Животът ми е низ от амплитуди между спокойствие и страшен взрив. Сега се стремя да съм в някакъв баланс.

Споменавайки религията, искам само да допълня, че аз съм вярваща, а не религиозна. Обичам да ходя на църква, да се моля, но имам усещането, че тя се е превърнала в държавна институция. Не смятам, че един свещеник може да бъде посредник между мен и Бог. Аз го усещам най-силно в гората, когато тичам и когато си казвам молитвата „Отче наш“. Хубавото е, че имам страх от Бога, правила съм глупости, но те никога не са били нарочно или за някаква печалба. Искала съм хиляди пъти прошка, дори съм се изповядвала, но това го възприемам като даване на отчет. Когато те е страх от Бог, започваш си отговорен.

– Когато преживяхте всички скандални истории около вас – убийството нa първия ви приятел, задържането на Махмуд, връзката с Благой Георгиев, търсихте упование само в религията семейство или и сред приятелите си?
– Само в първите две. Не искам да натоварвам никой страничен човек. Имала съм нужда, но не искам да има потърпевши. Винаги съм била в ситуации, в които хората около мен са знаели, че ако искат да ме засегнат и да ме боли, трябва да наранят най-любимите ми. Затова в такива конфликтни ситуации аз се разделям с всички, за да няма някой наранен дори физически. Ако някой ще бъде заплашван, това трябва да съм аз. Когато убиха първия ми приятел, избягах от вкъщи за две седмици и се скрих при приятелката, с която станахме свидетели на престъплението. Заключихме се и две седмици не излизахме. След това се прибрах, полиция ме изпращаше до вкъщи, но не исках преди това да се случи нещо на сестра ми, на родителите ми. Около мен винаги има катаклизми, които носят много последствия, и затова не искам да набърквам никого.

С братовчед си Константин

– Дали тези ситуации не са виновни и за сърдечния проблем, който имате?
– И да, и не. На 18 години спрях състезателната си кариера. Година след това започнах да получавам много силни аритмии. Оказа се, че имам пролапс на митралната клапа на сърцето, което се определя като козметичен дефект и се наблюдава всяка година. С напредването на техниката обаче откриха, че имам още едно заболяване – недоразвит десен бедрен блок на сърцето. Не може да се разбере дали съм го получила, или ми е вродено. Затова един от съветите в епикризата беше да продължа да спортувам максимално.

От 5 години пия бетаблокер, което не е хубаво. Има дни, в които тичам и по 24 километра. Не се уморявам, защото хванеш ли едно темпо, всичко е наред. Спортът ми помогна да победя страховете си и много рядко получавам аритмия.

Но мисля, че след излизането на Махмуд от затвора моите сърдечни проблеми се засилиха. Тогава имахме много големи кризи, сама преживях всичко с дете на ръце. Беше ме страх да излизам от вкъщи, изтръпваха ми краката, ръцете. Представях си как ще припадна, а ще съм с детето навън.

Ceга преодолях всичко това, спортувам и не ми пука. Вярвам винаги в добрия изход.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *