Фокл певецът Кристиан: Едва не умрях след тежък перитонит! ИНТЕРВЮ

Кристиан

  Кристиан е сред младите надежди на чалгата. Вече има две хитови песни, кото му донесоха фенове и участия. Пред журналисти обаче той предпочете да разкрие своята житейска драма, която го изправя на прага на смъртта. Преди няколко години Кристиан получава тежък перитонит, който изправя лекарите пред сложната задача да го върнат към живот.

– Кристиан, какво се е случило, та сте били изправен пред смъртта?
– Бях още ученик. Точно на 15 септември отидох на тържеството за първия учебен ден, по време на което ме заболя страхотно коремът. Отдадох го на нещо, което съм ял предната вечер. Прибрах се, легнах и не можех повече да стана. Предписаха ми силни лекарства.

Отидохме при личната лекарка, тя ни прати при хирург. Той ме прегледа и ми каза, че не вижда нищо притеснително. Въпреки това не можех да се изправя, ходех прегърбен. Лекарката ми каза, че имам вирус, и ми изписа антибиотик.

– Какво се случи след това?
– Някак си с тези медикаменти се притъпиха болките. Една вечер обаче, както си лежа, сякаш бомба гръмна в корема ми. Разтресох се целият, вдигнах 40 градуса температура.

Веднага отидохме в „Пирогов“. Там лекарите първо започнаха да крещят на майка ми, че е безотговорна, което не е вярно, защото тя два пъти вече ме беше водила на лекар. Казаха й, че ще ме загуби, че ще умра и всякакви такива неща. Веднага по спешност ми сложиха една сонда през носа в стомаха. Подготвиха ме веднага за операция, която продължи 3 часа.

– Какви шансове са ви давали тогава за оцеляване?
– Докторът казал на майка ми, че може и да не ме бъде, защото червата ми са абсолютно неработещи, а без това няма как да ме поддържат жив, тъй като няма как да функционира нито преработването на храната, нито отделителната ми система. А да живея само на глюкоза няма вариант.

След това имах други две операции, които бяха за прочистване. Преди да ми подейства упойката, сестрите ме омайваха да съм спокоен. Събудих се в реанимацията на „Пирогов“. Беше ми много гадно, бях адски жаден, но нямаше как да поема каквото и да е.

Най-неприятното от всичко бе, че близо седмица бях с отворен корем, за да могат лекарите да почистват гнойта, която се събираше вследствие на този тежък перитонит. Така ме транспортираха наляво-надясно, което беше наистина гадно. Като се надигнех леко, виждах червата си буквално изсипани от корема ми което, повярвайте ми, не пожелавам на никого.

– Как успяхте да се възстановите?
– Червата ми са били много втвърдени и не е имало шанс да проработят. Лекарите обаче се сетиха за едно алтернативно лечение, което е много нетрадиционно, но защото съм много млад, са решили, че ще експериментират. На няколко пъти ме транспортираха от „Пирогов“ до ВМА, където ме поставяха в специална барокамера, която обикновено се използва за събуждане на органите на космонавтите след завръщане на земята. Няколко пъти ходихме там, за да мога да се възстановя.

– Имате ли белези от операцията?
– Имам много големи белези по цялото протежение на корема. Като отида на басейн или на плаж, понякога ме е срам да се съблека, но приятели ме убеждават, че няма смисъл и че много хора са страдали по този начин, че това е част от живота ми, която не трябва да ме смущава. Затова и се реших да разкажа за всичко.

– Извадихте ли си някаква поука от случилото се?
– Не мисля вече толкова за бъдещето, живея за мига. Не се страхувам от смъртта вече. Рано или късно всички ще умрем.

– След този инцидент ли решихте да станете певец?
– Да. Преди това много обичах спорта, но заради тежките операции нямах шанс да продължа да се занимавам активно с него.

След това реших, че искам да бъда фолк изпълнител. Много харесвам тази музика, с приятели винаги сме се забавлявали на нея. Започнах да ходя на различни кастинги. Явих се на едно прослушване в „Ара“, но оттам ми казаха да започна вокални уроци, да усъвършенствам поведението си на сцена и тогава да се върна. И така преди две години подписахме договор и вече са факт първите ми два сингъла – „Нямаш равна“ и „В моя стил“. Даже ще ви издам, че до месец се очаква и следващото ми парче, което ще бъде в дует с една колежка.

– Вярно ли е, че първите ви два видеоклипа са били съпътствани от инциденти?
– След като торнадо едва не осуети снимките на дебютното ми парче, вторият проект също не мина без произшествия.

Електрическата инсталация на сградата, в която се развиваше действието, не издържа на натоварването и гръмна. За щастие никой от екипа не пострада, но всички се изплашиха до смърт.

Нещата вървяха по мед и масло и изведнъж се чу страшен тътен – имах чувството, че е гръмнала бомба. Злополучната ситуация създаде голямо неудобство на режисьорския екип, тъй като се наложи снимките да спрат за няколко часа, през които всички стояхме на тъмно и едва не измръзнахме от студ.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *