Тони Стораро: Едва не изгубих гласа си завинаги! ИНТЕРВЮ

Тони Стораро

  След успеха на съвместните си парчета с Десислава, Таня Боева, Джамайката и Устата до края на месеца Тони Стораро ще представи пред феновете си и самостоятелна песен. Паралелно с премиерата на аудиосингъла той готви и видеоклип към парчето.

– Тони, неотдавна имахте рожден ден и покрай него тръгна мълвата, че вървите по стъпките на Лили Иванова, защото криете годините си.
– Това са пълни глупости! За какво да си крия годините?! Напротив, гордея се, че на 36 имам успешна кариера и прекрасно семейство. Съпруга, с която съм от 18 години, и двама синове – Емо и Фики.

Тези слухове се пускат, защото пея от 14-годишен. Толкова много години съм на сцената, че хората явно ме мислят за по-възрастен.

Тони със съпругата си Валя

– Вярно ли е, че в началото на кариерата ви продуцентите са предпочитали да ви представят като ерген и жена ви едва не ви напуснала?
– Вярно е. Идеята на продуцентите да ме представят като ерген дойде от желанието им да ми създадат образ на мачо, секссимвол.

Беше ми доста странно, но им се доверих – все пак те са отдавна в бизнеса. На жена ми не й беше приятно, разбира се. Много трудно го прие, но постепенно свикна и си даде сметка, че всичко е в името на кариерата.

– Как успяхте да запазите брака си, около вас все пак се навъртат много красиви жени?
– Никога нямаше да съм това, което съм, без семейството ми. Валя е невероятна жена, тя е с мен още отпреди да стана звездата Тони Стораро и ме е подкрепяла в най-трудните моменти.

Със синът си Фики

Тя знае, че заради работата се срещам с много красиви жени, но всичко е заради професията. Просто съм й доказал, че може да ми има доверие. Може би изпитва мъничко ревност, но това е нормално.

– Синът ви стана част от хор, представил се на олимпиадата в Лондон. Как стана това?
– Много сме горди, че Фики получи този невероятен шанс. Той е само на 17 години, а вече се изявява на световна сцена! В интерес на истината, с майка му не знаехме, че се е явил на прослушването пред британския музикант Ричард Фростик. Не ни е казал, защото изобщо не е очаквал да е сред избраните. А кастингът бил много тежък, от България бяха избрани само 5 деца. Кандидатствали са десетки ученици от Националното музикално училище, където учи и синът ми. Той е най-малкият сред избраните и е единствен от профила поп и джаз пеене. Много се зарадвахме и не го казвам, защото ми е син, а защото е много талантлив!

Гадното е, че се появиха писания, че аз съм го бил уредил. Жалко, че вместо да го поздравим за представянето му, някои се опитаха да омаловажат успеха му.

– Сам ли беше в Лондон?
– Да. Пели са не само на самото откриване на олимпиадата, но и в „Ковънт Гардън“ и на други емблематични места. Това е страхотен опит за него

– Не искахте ли синът ви да не следва вашите стъпки?
– Оставили сме синовете си да си избират сами път в живота. И двамата обаче се насочиха към музиката, Фики е ученик в Националното музикално училище, където учи поп и джаз, така че може би ще се ориентира в друг стил. С него имаме договорка, че ще му помагам, докато завърши, а после нека сам да се оправя.

– А вие имате ли още проблеми с дископатията?
– За щастие сега се чувствам добре. Старая се да се движа повече, правя дълги разходки. Трудно беше по време на едно турне миналата година. Изглежда се пренапрегнах на един от концертите. На следващия концерт пях на болкоуспокояващи инжекции, но на заключителния в Перник просто не можах да отида заради огромните болки.

Знаете ли, чувствам се много неудобно да говоря за болести.

– Професията ви крие ли рискове за здравето?
– Най-опасна е за гласа, особено ако пееш на живо, а и доскоро бяхме все в запушени помещения.

Това е убийство. Аз самият също съм пушил, но от 2 години не съм палил цигара и се чувствам великолепно. При нас уморително е и постоянното пътуване – дай Боже да, има участия, но понякога си давам сметка, че живея в автомобила си. Харесва ми системата в Гърция – там един изпълнител подготвя специална програма, която показва в продължение на няколко месеца в едно и също заведение. Дано някой ден и тук да стане така!

– Има ли клиенти в заведенията, където пеете, откакто е забранено да се пуши?
– Намаляха. Сега е лесно, защото през лятото има открити заведения. Но като стане студено, просто нямам идея какво ще се случи…

– Кой е най-трудният момент в живота ви досега?
– По едно време имаше опасност да загубя гласа си и не можех да си представя живота, ако това се бе случило. Може би щях да умра.

Слава Богу, всичко се размина. Сега подготвям поредния си албум, който ще включва над 25 песни. Работил съм с най-добрите музиканти в България, Гърция и Турция. Ще звучи много различно от това, което феновете са свикнали да слушат.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *