Теодора Духовникова: Секссимволите са единствено на страниците на списанията! ИНТЕРВЮ

Теодора Духовникова

  Теодора Духовникова е сред най-хитовите актриси в момента. Снима се в два сериала едновременно – „Под прикритие“, както и в новия проект на продуцентите Любо Нейков и Евтим Милошев. Тя е сред звездите на Народния театър, а за нея критиците казват, че е талантлива, но не по плакатен начин.

– Теодора, играете журналист в „Под прикритие“. Героинята ви Елица има ли прототип?
– Елица е персонаж, който се включва в сюжета заради свой личен проблем, а не толкова като професионалист. Така, че да говорим за прототип е малко пресилено.

В момента БНТ снима нов сериал, който много по-задълбочено отговаря на въпроса какво е да си журналист и каква е журналистиката в България. Лично аз го чакам с интерес. Мисля, че ще предизвика доста полемики.

– Успяхте ли все пак да застанете на мястото на журналистите, които се интересуват от личния живот на известните?
– Това, което най-много ме удивява, е защо се занимават с незначителни хора и незначителни проблеми. Така нивото на професията пада, а и заблуждава мнозина, че са особено важни и значими в обществото. А те всъщност се занимават с глупости.

– Ще има ли сюжетни изненади в„Под прикритие“?
– „Под прикритие“ си е мъжки сериал, а когато мъжете са ядосани на жените не им се пише нищо добро.

– На вас кой ви е най-големият критик в работата и в живота?
– Самата аз съм си доста неприятен критик. Въпреки, че вече толкова години съм в професията, независимо от големите режисьори, с които съм работила, както и наградите, които съм получила, все още се вълнувам и притеснявам да се нарека актриса в истинския смисъл на тази дума.

Не приемам, че съм станала страшно добра просто защото ме показват по телевизията. Да си актьор е сложно, вълнуващо, нелеко, отговорно занимание.

Понякога е твърде самотно. Странно ми е самочувствието на хора, които могат да се похвалят с малко успехи. За него обаче известна вина имат и медиите. Те много лесно ласкаят, използват суперлативи за недобре двършена работа.

В лайфстайл изданията всички са страшно гениални, а в жълтите вестници, гнусни. Този баланс все пак уравновесява нещата.

Калин Врачански

– Скоро започвате нова постановка с Калин Врачански. Ласкаете ли се, че ще си партнирате със секс-символ, както го наричат?
– С Калин се познаваме отдавна и сме приятели, но за първи път работим заедно, както и с режисьора Бина Харалампиева. Аз обичам новите срещи. Вълнувам се. Пиесата е сложна, да не говорим за връзката на героите в нея. Надявам се да се получи.

А за секссимволите, нали се разбрахме – те са на страниците на списанията, на сцената има актьори – добри или слаби. Вярвам, че ще разкажем една деликатна емоционална история, при това с български автор по един вълнуващ начин.

– Стана ясно, че се включвате в нов сериал, продуциран от Любо Нейков и Евтим Милошев. Можете ли да разкриете повече подробности?
– За това тепърва ще говорим. Още е рано, пък и не е започнала официална рекламна кампания. Ще разкрия единствено, че това е една от най-интересните истории, които съм чувала.

– Дъщеря ви Бояна често й е в Народния театър. Да не би да я готвите за актриса?
– Не, разбира се. В тази професия у нас даваш всичко и получаваш почти нищо.

Има, разбира се, някои изключения. Всички тези хора са ми приятели и аз се гордея с постиженията им. Те са наистина големи актьори, които се развиват, без да правят халтура. Печелят от това, което умеят най-добре – да играят. Говоря за Владо Карамазов, Деян Донков, Юли Вергов и Захари Бахаров.

– Може ли актьорите у нас да живеят добре само с доходите от професията си?
– Въпреки че работя от малка и не се е налагало никога да ме издържа мъж, без финансовата помощ на съпруга ми Стефан сега едва ли бих имала комфорта да гледам децата си и да упражнявам професията си спокойно. И това е най-малкото! Той ми дава много повече – любовта и пълната си подкрепа Да се занимавам с това, което обичам. Колкото и да му коства това, а то със сигурност не е малко, защото да живееш с актриса със сигурност е вълнуващо, но не и лесно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *