Тв водещият Костадин Филипов: От 5 годни съм щастливо обвързан! ИНТЕРВЮ

Костадин Филипов

  Трудно е човек да си представим, че водещ на праймтайм новини може да говори откровено за личния си живот. Лицата на информационните емисии обикновено са скучновати в интервютата си, а и не само в тях. Не такъв обаче е случаят с Костадин Филипов. Освен, че е перфектен на екрана, той е и изключително приятен събеседник.

Срещнахме се с Косьо в централата на ТВ 7 и го разпитахме подробно за какво ли не. Поговорихме си за старта на кариерата му, за трансфера му в ТВ 7 и отношенията с бившата му съпруга Божана Филипова. Не пропуснахме да се информираме и за това дали след развода с красивата синоптичка си е намерил нова житейска половинка.

– Г-н Филипов, срещаме се в офиса на тв 7 по цял ден ли сте тук?
– Ангажиран съм основно с работа си, но отделям време и за дъщеря си Елия, която завършва 2 клас, а ходи и на ускорени курсове по английски. Опитвам се да си почивам в събота и неделя, но пак с малката.

– Дъщеря ви с кого живее?
– Живее с майка си, но я виждам, когато и за колкото време поискам. Имаме съдебна рамка, според която мога да взимам Елия всеки втори и четвърти уикенд. С Божана обаче си запазихме приятелските отношения и нямаме пререкания кой от нас кога да е с детето.

Костадин Филипов с Божана Филипова и дъщеря им Илия

– Как се чувствате в ТВ 7?
– Изключително добре, защото тази телевизия цени професионалистите. Тук забелязват качествата, които в Нова не бяха оценени.

– Как се сработвате с новата си екранна партньорка Петя Стефанова?
– С нея не се познавах до момента, в който не седнахме заедно на новинарския деск. Мисля, че е изключително позитивен човек, а отскоро и много добър мой приятел. Казвам отскоро, защото все пак трябваше да мине време и да се опознаем. Мисля, че когато има добри отношения и топли чувства, се получава и спойката на екрана. Самата двойка успява да внуши новините по най-добрия начин, както ние го правим всяка вечер.

– Вие ли имате последната дума в тандема ви?
– С нито една моя екранна половинка не съм имал битка за надмощие. Основно аз пиша бланковете – това кой какво ще прочете… И винаги се стремя да има равнопоставеност. Социалните и здравните новини е по-до-бре да ги чете жена. На мъжа подхождат криминалните, военните и т.н.

– Трудно ли взехте решението да се разделите с Нова телевизия?
– 9 години работих там. Един абслютно завършен жизнен цикъл, защото според нумерологията започнах в единица, а в деветка напуснах. После отново в единица започнах в ТВ 7. Вярвам в тези неща, с годините се оказа, че са правилни. Нумерологията е изключително точна наука. Питате ме дали съм напуснал лесно Нова телевизия. Да, изключително лесно. След нивото, до което бях стигнал в тази медия, нямаше накъде да раста.

С дъщеря си

– Запазихте ли приятелства с някои от бившите си колеги?
– Да, със сигурност. С бившата ми екранна партньорка Галя Щърбева сме много добри приятели и до днес. Дори тази вечер отново трябва да се видим. С други колеги не сме толкова близки, но все пак запазихме човешкото в отношенията си. В такива моменти се оценява кой наистина е бил истински с теб и кой-лицемерен.

– Преди да дойдете в ТВ 7, имало ли е предложения за работа към вас и от страна на други медии?
– Никой не е говорил директно с мен. Знам обаче, че когато от Евроком отивах в Нова, е имало разговор на високо ниво. Бившият ми шеф реагирал доста бурно, казал, че едва ли не той ме е направил лице. През неговата телевизия съм бил станал известен и затова са ме поискали в Нова. После се оказа, че всичко е изгладено. Разделихме се съвсем човешки.

– Съвпадение ли беше, че със съпругата ви Божана заедно напуснахте Нова телевизия и отидохте в ТВ 7?
– Дубъл екшън за Нова телевизия. Първо напусна Диляна, след това ние. Николай Бареков ми направи оферта, а аз му отвърнах, че ще отида в ТВ 7, ако дойде и Божана с мен. С нея дори не бях говорил, беше нещо като дженк.

Николай обаче каза тя да му се обади. Звъннах й. „Току-що говорих с Ники и го помолих, ако иска, и теб да те вземе“. С Божана започнахме заедно в Нова телевизия, защо да не сме в една медия и сега. В крайна сметка трансферът да е на 100 %. А и стана малко по-скандално (смее се).

– Изпитвате ли носталгия към информационната емисия „Календар“?
– ТВ 7 е мястото, където давам всичко от себе си. В Нова телевизия използваха 30% от капацитета ми. Носталгия няма. Ако имаше, нямаше да предприема тази стъпка толкова лесно.

– Как започнахте да се занимавате с журналистика?
– Не знам как ще прозвучи, но съм на 33, а тази година правя 2 десетилетия в журналистиката. Започнах на 13, гласът ми още мутираше и не се знаеше кой чете по радиото. Стана съвсем случайно влизането ми в професията.

– Разкажете.
– Мой съсед във Велинград тръгна да прави радио. Реши се, че ще има и младежко предаване. Пишехме някакви сценарии, без дори да знаем какво е сценарий. Първо водих с дъщерята на собственика.

След това имах рок предаване. Цялата област ни слушаше, бяхме първото частно радио в Западните Родопи. След това ме приеха студент в Пловдив. Преподавателката ми Соня Райчева каза да отида в „Ком“ да ме пробват за работа. Отидох, но ми казаха, че конкурсът е приключил преди седмица и са взели две момичета. Тръгнах си и когато бях на асансьора, излезе от стаята Весела Кисьова, шефката на публицистиката. Тя ми заръча да изчакам, защото Живко Желев искал да ме чуе. Дадоха ми две новинки, които трябваше да изчета. По средата на втората Живко Желев отсече: „След половин час си на емисия в ефир!“. Така започнах. След това той реши да открива филиал в София и съкрати последните дошли, тоест мен и още двама колеги. Депресията ми беше голяма, защото с удоволствие си вършех работата. Весела Кисьова обаче ми каза, че отварят телевизия Евроком в Пловдив. Отидох на конкурса и ме взеха.

– А в Нова как се озовахте?
– Юксел Кадриев отиде в Би Ти Ви. От Нова пробвали 60 души за неговото място, но не могли да изберат никого. Решили да търсят по каналите. Миа Сантова ме харесала и звъннали. Но за да не се разбере от къде се обаждат, първо казали, че са от „Вестник за жената“. Тогава не бях в нюзрума, бях на обяд. Върнах се и отново ме потърсиха. На мен вече ми обясниха, че са от Нова телевизия и искат да им стана лице. Попитаха ме дали мога да отида на проби. Ден след пробните снимки пак ми се обадиха и казаха, че съм одобрен. При мен нещата винаги са се случвали, без да ги пришпорвам или предизвиквам по някакъв начин.

– Някога наказван ли сте?
– Успивал съм се два пъти, и то за сутрешни емисии. Когато станах продуцент на съботно-неделните емисии и на „Темата на Нова“, са ми правени забележки защо при излизането на надписите липсва някоя запетая например. Всичко се пишеше в последния момент. Не съм свалян от екран и дано не се случва.

– Най-трудният ви момент в личен план?
– Раждането на детето. Елия се появи в 8-ия месец, тогава бебетата по-трудно оцеляват. Беше в началото на периода ни в Нова телевизия. За Гергьовден гостувахме при моите родители.

Бяхме се събрали вкъщи и когато Божана стана да изпрати дядо ми, й изтекоха водите. Имахме планирано раждане на 12 юни в София, а бебето проплака на 6 май във Велинград. Малката беше погълнала околоплодна течност. Една от акушерките забеляза това и ни изпратиха в Пазарджик – Във Велинград нямало кувьоз. Божана и детето бяха 2 седмици в болница, аз трябваше да съм на работа. В крайна сметка преодоляхме трудностите, лекарите спасиха дъщеря ни.

– Колко продължи бракът ви с Божана?
– От 14 февруари 2004 г. до 8 април 2008 г. Говоря чисто формално – брак и развод. Иначе година преди да се оженим, бяхме гаджета.

– Божана все още носи вашето име…
– Така е, но тя ме попита и аз нямах нищо против. Не смятам, че това ще промени по някакъв начин човека или пък отношението ми към него.

– Изневяра на Божана ли беше причината за вашата раздяла? Колко време ви беше необходимо да простите и да погледнете на бившата си жена като на приятел?
– Ние винаги сме били приятели. Може би затова нещата станаха без проблеми. Не сме имали тогава семейството за пример и пламенните чувства на влюбени. Всичко, което се случи помежду ни, бе някак логично.

 

Божана Филипова

– Имало ли е момент, в който не сте си говорили с Божана?
– Да, три месеца. Не се чувахме, но и не сме били скарани или сърдити.

– В момента има ли жена до вас?
– Има, да, от 5 години. Тя се занимава с имоти. Чувствам се щастлив с нея.

– Чужда ли ви е мисълта за втори брак и друго дете?
– Не ми е чужда, въпреки че в момента нито аз, нито приятелката ми сме готови за това нещо. Свободната връзка без трета страна в лицето на държавата е по-приемлива за нас на този етап.

– Жената до вас не ревнува ли от Божана?
– Не, защото е абсолютно наясно с отношенията ни.

– Имали ли сте някога проблеми с обожателки?
– Когато работех като радиоводещ, ме причакваха пред сградата за автограф. Сега забелязвам, че откакто съм в ТВ 7, вниманието към мен по магазини или молове е по-голямо, отколкото, докато бях в Нова. Явно хората започнаха повече да ме забелязват в ТВ 7.

– Плакали ли сте някога за жена?
– Може би веднъж, но е било в тийнейджърските ми години.

– Несподелена любов?
– При мен любовите са несподелени до един момент. След това така предизвиквам нещата, че стават споделени (смее се).

– Катастрофирали ли сте?
– Да, при това жестоко! Разминахме се на косъм. През 2008 или 2009 г. беше, на 5 юни. Пътувахме с Божана. Бяхме разведени, аз трябваше да я закарам до Пловдив и да взема от там детето.

– Къде точно се блъснахте?
– След като взех Божана от работа, тръгнахме по магистралата. До определен момент беше сухо, а на един завой за стотни от секундата видях река. После станах лодка и не знаех какво да направя. Въртяхме се от гуми на гуми, ударихме мантинелата, канавката, колчета… Паднахме на странно място. Ако бяхме катастрофирали през нощта, никой нямаше да ни открие. Нямахме нито драскотина, отвориха се въздушните възглавници. Късмет!

– Обиран ли сте?
– Аз – не, но Божана – да. Преди да се разведем, се изнесох от квартирата ни. После бяха влизали в апартамента. Може местните бабаити да са разбрали, че Божана е останала сама с детето.

– Пушите ли все още?
– Преди месец спрях цигарите. До тогава пушех по кутия и половина.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *