Софи Маринова: Искам съпруг не като Дачо, а като Петърчо! Останалите са с мен заради келепира! ИНТЕРВЮ

Софи Маринова

  Софи Маринова издава новия си албум точно за Ромската нова година. Певицата е изключително доволна, че в него има дуети със сина си Лоренцо. Софка, както я наричат приятелите, разкрива всички новини за живота и кариерата си пред журналисти.

– Софи, как празнувате ромския празник Василица?
– Ние сме си българи. Ядем и пием каквото и всички останали. По-интересното на Ромската нова година е, че трябва да има някакво хвъркато – гъска или пуйка правим. Иначе пак си имаме питки, баници с късметчета. Ние празнуваме и на 31 декември, но както знаете, ромите обичаме да имаме повечко празници и затова откриваме годината няколко пъти – и на Василица. Няма лошо в това. Нека има ядене и пиене, да сме живи и здрави да се радваме на живота.

– Събира ли се цялото ви семейство?
– Специално моето семейство се събира всяка година, като колим или гъска, или пуйка. Пълним я с кисело зеле, сарми правим. Цялата рода сме заедно в Етрополе. У нас готвят майка и снахите ми. Аз не съм много по тая част. От мен са парите за масата. Участия никога не поемам на тези дни. В София пък сме доста приятели цигани, с които се събираме, правим купони с оркестри и музиканти. На 15 януари ще бъдем в НДК. Тогава си и раздаваме награди. Не искам да се хваля, но аз всяка година вземам приза за голямо творчество.

Ромите много се гордеят с моята песен „Василица“ и все ме награждават за нея. Аз пък им казвам да поощряват и по-младите, да ме бутнат малко встрани мен вече.

С Дачо

Много ме уважават циганите и това страшно ме ласкае.

– Но в началото на миналата година имаше критики, че като циганка нямате право да представяте България на „Евровизия“.
– „Евровизия“ е най-хубавото нещо, което ми се е случвало в живота, не знаете каква гордост е това за мен. С много колеги, когато излизаме и се забавляваме, си споделяме, че не само циганите, но и цяла България ме обича. Много се радвам, че хората са оценили творчеството ми, имам доста хитове и албуми. Като че ли най-накрая си получих благодарността на моите фенове и въобще на всички. Много се гордея и се радвам, че съм родена в България.

– Каква равносметка си правите за 2012 година?
– Честно да ви кажа, хубави неща ми се случиха през миналата година, но като се замисля, много ми беше трудно. И не само на мен, но и на другите. Да се радваме и да благодарим на Господ – живи и здравички сме, изкарваме парички забавляваме се, но беше много трудна година – и като работа, и в личен план. Това, което се говори – че сме в криза – усетих го и аз.

Със сина си Лоренцо

Чувам, че през тази година влизаме в нова ера, че ще сме по-добри, че ще има много любов.

– Вие търсите нова любов отдавна.
– Точно. В личното пространство е голяма скука. Аз съм флиртаджийка. Има много закачки, не е като да няма. Няма иначе някой сериозен около мен. Знаете, че правя нов албум – не съм издавала от три години. Аз пък в кризата се сетих да правя нов албум. А то всичко си е с пари – за колеги, за музиканти – трябва да се плаща.

Имам продуцент, той помага, ама де аз, де той. Помагаме си взаимно.

– Не се ли притеснявате, че един мъж може да е само заради парите с вас?
– Честно казано, на хората от шоубизнеса точно това ни пречи – името. И все си мислим, че ако някой се влюби в нас, именно заради келепира. Може би затова съм толкова години вече сама. Но съм такава, че като дойде кьоравата неделя, не броя много. Като усетя пеперудките в корема, въобще няма да ги мисля тези неща.

– Вярно ли е, че сте си купили апартамент.
– Дай Боже да имаме такъв, ама първо викам да си взема в България и тогава. Камъкът си тежи на мястото. Моят в София е на лизинг. За мен се носят слухове, че съм много богата, ама май само по душа. Много приятели викат: „Софче, ти си живееш прекрасно. Въобще не си слагаш нищо на сърце – днеска има, утре няма“. Имаме много щедри хора в България, да ги пази Господ, и не се оплаквам.

Благодарение именно на тях ще пусна и нов албум. Много му се радвам. Ако знаете, в днешно време е много скъпо да направя албум. Едно време за една седмица правехме албум. Всяка Нова година издавах.

Сега си мислех, че сме по старите цени, и като тръгнах, се хванах за главата. Преди за 100 лева правехме песен, а сега и за 10 000 не може. Радвам се, че моите албуми се купуват поне. Дискът ми е като дете. В него ще имам и три дуета с моя син Лоренцо. Даже съм направила на детето едно рок парче, защото той харесва малко по-различна музика. Даже и фотосесия сме направили заедно.

В дует със Слави Трифонов

Повечето от песните ми са авторски. Ще имам и като онези балади, с които станах известна навремето. Даже вече се върти първата – „Искам да обичам“.

Заглавието ми го избраха продуцентът ми Крум и текстописката Дони Василева. Казаха ми, че са го сложили, защото от три години си търся другарчето, а сега с тази песен дано го намеря.

– Наистина ли много искате да имате дете?
– Точно така. Искам до 40 години да родя още едно дете. Значи имам три години. После вече ще е късно.

– А защо тогава сте махали плода при предишни бременности?
– Щом съм го направила, значи е трябвало. Господ си знае работата. Виж, че не продължих с Дачо.

Сега търся някой като първия ми мъж Петърчо, защото той е стабилен. Има-няма, идва всяка седмица, взема детето, грижи се за него. Затова внимавам, ако ще имам второ дете да си знае таткото.

– Напоследък често в Шоуто на Слави Виктор Калев ви имитира. Това дразни ли ви?
– Онзи ден ми звънят едни приятели да пусна Би Ти Ви да видя как се е направил Виктор. Ама изпуснах, че бях на път. Хич не се сърдя, щом като е с уважение. Слави много ме обича. Дълги години работим заедно. Даже в албума имам текстове на Годжи. Може и със Слави да направим пак някоя обща песен.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *