Соня Немска: От Янко Ваташки искам само да се сеща по-често, че има дъщеря! ИНТЕРВЮ

Соня Немска

  Изчезналата от чалга сцената Соня Немска преди месец напомни за себе си, след като излезе хитът й „Правена съм за ръцете ти“.

Около името й винаги е имало скандали, най-малкото защото баща на дъщеря й Рая е небезизвестният Янко Ваташки – Лудия.

– Соня, трудно ли беше да се завърнете на фолк сцената след толкова дълго отсъствие?
– От дълго време имах желание да работя с македонския композитор Оцко, за когото се знае, че прави много големи хитове. Когато ми изпрати мелодията на „Правена съм за ръцете ти“, усетих някаква магия, нещо ме натисна в гърдите. Текстът на Мариета Ангелова навява у мен идея за горещ любовен танц – хем с по-агресивни, хем с по-нежни движения. Радвам се, че песента вече две седмици е номер едно в най-авторитетната фолк класация.

– Защо направихте такава голяма пауза?
– Нямах финансова възможност, а и желание. Имах връзка, която ме унищожаваше. Дълго време въобще не ми се работеше.

– Любовта не трябва ли да ви стимулира за пеене?
– Зависи от любовта. Ако човекът до теб ти дава криле ти помага. Но ако партньорът ти те смазва психически и те дърпа надолу, няма как. Търпях връзката с приятеля си Денислав пет години, защото вярвам в доброто.

Ние наистина много се обичахме, а той на моменти се държеше, сякаш сме врагове. Винаги вършеше неща, които да ме дразнят. Аз направих много жертви за него, когато влязох в „Биг Брадър“, унизих се публично. Но вярвах в това момче. Надявах се, че тази любов ще премине и на друго ниво, смятах, че ще бъдем семейство. Не ми се искаше да го напускам дори след цирковете в „Биг Брадър“.

– После имаше и друг скандал – с певицата Славена, която се оплака, че сте я заплашвали е физическа саморазправа, ако не се откаже от Денислав. Той правеше всичко нарочно, за да ме дразни, да задържа интереса ми, да го ревнувам постоянно. Тази певица, която не знам дали съществува още на музикалния небосклон, си измисляше всичко. Тя беше подала жалба срещу мен. Разследващият полицай прецени, че съм невинна и че не съм аз тази, която й е пращала заплашителните есемеси. Но този скандал беше режисиран от страна на въпросната изпълнителка, за да си направи евтин пиар. Ето че аз съм тук, а тя къде е? Винаги съм казвала, че няма да се загубя като певица, ще се завърна и ще имам хитове. И това сега е факт.

Уча и дъщеря ми да вярва, да не е песимист. Може да звучи наивно, аз самата съм такава, но след 32 години житейски опит започнах да усещам хората от първа среща. Спомням си, че когато видях Денислав за първи път, си казах: „Това момче търси слава“. И се оказах права. Въпреки това се оставих в ръцете му пет години.

С Денислав

– Той прави доста опити да задържи славата и след „Биг Брадър“, започвайки измислена връзка с Азис.
– Това беше пълна измислица. Денислав искаше да направи дует с Азис.

Факт е, че той не може да пее. Лошото е, че Азис е използван от толкова момиченца и момченца около него, така че и той сигурно се е усетил, че Денислав се е сближил с него заради някаква полза. Но дует така и нямаше. Денислав направи песен, в която Азис му припяваше някакви вокали само.

– Денислав как се разбираше с дъщеря ви?
– В началото много се разбираха. Той й купуваше подаръци. Но към края тя видя, че аз много страдам от тази връзка.

Той започна да говори някакви смешки в различни интервюта. Заради него почти прекратих кариерата си. Молих го да ми помогне да направя песни, така щях да имам участия, да изкарваме повече пари. Но той предпочете да гони голата слава, влагайки в безсмислени песни за себе си, вместо да инвестира в мен, която реално ставам за тази професия. Той не можеше да приеме аз да вървя напред.

– Вие как се справяте финансово?
– Разчитам основно на участия. С новата песен се увеличиха поканите. Изплащам апартамент в София, гледам дете. Всъщност Рая живее при родителите ми в Панагюрище, които също много ми помагат.

– Как започнахте да се занимавате с музика?
– В седми клас разбрах, че искам да се занимавам с музика. Записах се на школа по пиано и пеене.

Кандидатствах в Пазарджик с пеене, защото за половин срок не можех да науча целия материал по пиано. Така влязох в гимназия с музикален профил. Започнах да живея на общежитие, после се изнесох на квартира. Така че от съвсем малка се справям изцяло сама. След десети клас влязох в музикалното училище в Пловдив. Специално заради мен и още една моя съученичка в училището идваше примата на пловдивската опера доц. Калина Жекова, която ни обучаваше в оперното изкуство и пеене. Но малко преди да завърша, се заслушах в попфолка и по-специално в албумите на Софи Маринова. По цял ден пеех нейни песни. Реших да не продължавам с оперното пеене, а се пренасочих към попфолка.

С дъщеря си

Тогава чух за конкурс в БМК на Слави Трифонов, явих се, взеха ме и започнах да работя. Годжи ми стана музикален продуцент. С него създадохме първия ми хит „Няма те“. Мисля, че това беше или през 1999, или през 2000 година. По софийските заведения всички оркестри започнаха да изпълняват тази песен. Тогава много исках да се запозная със Слави, но никога нямах този шанс, защото той беше много зает с други неща. С Годжи бяхме по-близки, но не са верни слуховете, че сме били гаджета. Решила съм, като ме поканят в Шоуто на Слави, да направя нов аранжимент с Ку-Ку Бенд на „Няма те“.

– Чалга музиката ли беше вашата мечта?
– Искаше ми се да стана оперна певица, но в България нямаше да имам шанс за реализация. Щях да пея в някоя опера или в хор за 200 лева. Много обичам тази музика. Точно преди да завърша, направихме с моята съученичка концерт с известни арии. Имам и запис от него, който се каня да пусна в някое предаване.

– Защо прекратихте кариерата си тогава?
– Влюбих се в бащата на дъщеря ми, забременях и поради това се отказах. Бях само на 21 години, когато реших да родя. Исках да съм млада майка, за да може някой ден дъщеря ми да се гордее с мен, че съм млада и красива. Една година си гледах бебето, след което започнах да пея по ресторанти – най-напред по морето, а след това в ресторант „Кошарите“.

Янко Ваташки - Лудия

– Да не се окажете и вие любовница на Коко Динев?
– Не, никога не сме били заедно. Коко беше приятел с Янко и нямаше как да си позволи да ме сваля. За други колежки не гарантирам.

– Защо се разделихте с Янко Ваташки?
– Две години бяхме гаджета, много влюбени, щастливи. След раждането на Рая се разделихме. Аз не искам нищо за себе си от него, искам само да се сеща по-често, че има дъщеря.

– Какво смятате за прякора „Лудия“ на Янко?
– Заслужил си го е сигурно, но аз съм запомнила само доброто от него.

– Агресия имало ли е?
– Понякога да, но аз и с Денислав съм имала такива моменти. Когато се обичат двама души, от време на време им идва да се избият. Аз съм много спокойна, трупам дълго в себе си и накрая избухвам.

– Рая има ли братя и сестри?
– Янко има една по-голяма дъщеря от друга жена, която не живее в България. А аз друго дете нямам.

– А има ли нов мъж до вас?
– В момента не. Но има страшно много ухажори. Някои от тях са господа, които ме оценяват и искат да съм щастлива, а не като предишния господин до мен, който се радваше, когато бях смазана. За жалост Денислав беше на принципа „Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле”.

Имам чувството, че съм без късмет в любовта. Не знам как съм избирала все неподходящи мъже около мен.

– Защо така често ходите в Америка?
– Всяка година ходя на гости за по един месец при мои приятели. Правя и турнета понякога, пазарувам, сменям обстановката, защото тук е много трудно в момента и искам да се откъсвам. Имам зелена карта за свободно пътуване. Виждам, че Америка е място, което е направено само в полза на майките, на инвалидите. Тук няма дори детски площадки. Детето и жената в САЩ са закриляни от всички закони. Хората са толкова възпитани да не ти нарушават личното пространство, че дори като се доближат до теб, започват да се извиняват.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *