Соня Колтуклиева: Още не мога да преглътна обидата “Пачавра”! ИНТЕРВЮ

Соня Колтуклиева

  Първата, напуснала Къщата. С това остава в историята на „ВИП Брадър“ 2012 Соня Колтуклиева. Устатата журналистка влезе като ураган и след като предизвика порой от недоволства и коментари сред съквартирантите си, излезе от шоуто точно с бързината на природен феномен.

На интервюто Соня се появява усмихната и свежа, въпреки че е спала само 3 часа след напускането си. Както и в Къщата, журналистката изглежда перфектно – изпипан грим, елегантен тоалет, стилно съчетани бижута и аксесоари.

Докато си говорим обаче, разбираме, че под маската на слоевете макияж и марковите дрехи се крие една откровена натура, готова да разкаже истината за себе си, за шоуто, за политиката и… за нумерологията.

– Една от основните причини, заради която излязохте първа от „ВИП Брадър„, беше, че сте прекалено суетна, преобличате се по няколко пъти и не се вписвате в ежедневието на съквартирантите. Наистина ли това е естественото ви поведение? Трудно е да се вярва, че сменяте толкова тоалети, когато сте си вкъщи?
– Аз сякаш цял живот съм орисана да имам проблеми заради стила си, заради отношението си към модата и заради упорството си да изглеждам добре. Навремето Стефан Димитров, който беше за кратко генерален директор на БНТ, и аз бях в разцвета на кариерата си, ми вдигна скандал пред цялата телевизия и каза: „Аз тебе не мога да те понасям, защото ти сменяш по три кожени палта в предаване!“. Поправих го, че всъщност имам само едно и той ме бърка с неговата любима Богдана Карадочева, която е от кожухарски род. Но го попитах: „Господине, как си представяте, че интервюирам президенти, банкери, мултимилионери по анцуг, само ми кажете?!“…

– В Къщата имаше още един съквартирант, който всеки ден се преобличаше с маркови и стилни дрехи, но останалите сякаш не забелязваха и бяха втренчени само във вас…
– Този съквартирант се казва Кристина Патрашкова. Тя е безлична и не се забелязваше, като си сменя дрехите. Аз съм ярка и привличах погледите на всички. Искам да кажа обаче, че във „ВИП Брадър“ е истинско мъчение, защото има само 2 бани за 14 човека. Само там няма камери и може да се преоблечеш. Залитах на няколко пъти, удрях си лактите в плочките, даже веднъж в бързината не бях си взела хавлията и крещях на Бонка да ми я донесе, за да мога все пак да изляза. Приключение си е.

– В богатия си журналистически опит имате много истории, впечатления, срещи с едни от най-влиятелните хора в България и в света…
– Опитах се да им ги разкажа, но нямах слушатели.

– Трябваше да сте по-упорита и може би щяхте да станете интересна на зрителите.
– От видеото, което ми показаха при Гала, разбрах, че Юлиян Константинов ме е иронизирал за това, че съм правила интервю с Борис Христов още когато бях стажантка. Аз се опитвах да го разпитам за сцените, на които е пял, но той не пое. Само с Багата, колкото и да е странно, водих подобни разговори. Другите мислеха, че искам да се изфукам.

Малко си поговорих с Орлин и Фънки за пътуванията ми, но това беше всичко.

– Защо Фънки ви номинира?
– Той се причисли към една група, която аз наричах „групата на трактористите“. Предвождани от Кристина Патрашкова, Юлиян Константинов, Фънки, Мариана Попова, Никол… Те са ядрото, което не даваше косъм да падне на главата на Кристина и посрещаха на нож моите коментари за нея, които аз правех открито, не като нея на пиянски вечеринки. Хич не им се сърдя, защото по този начин те уязвяват себе си, показват какви са.

Беше много смешно, когато Памела влезе в Къщата и започнахме да я разпитваме. Не аз, а Кристина. Между другото, изненада ме, тя е завършила английска гимназия, а говори доста плажен английски…

Та, паднахме от смях, когато Кристина я попита знае ли кой е министър-председател на България. Когато Памела не каза името на Борисов, Кристина искаше да го представи като голяма драма, като печат на ужаса, като клеймо. Демек, щом не те знае Памела, ти си никой.

– Да, но в последната си мисия, Памела го хареса, каза, че е готин мъж.
– Тъжен момент за Кристина. Например в един разговор я попитах „Кристина, вие с Явор какво ли не измислихте срещу Бойко, с какви ли не гадории изляхте по негов адрес. Защо в момента, в който свършихте флашките и паднаха тиражите, изтичахте при него да се молите и да плачете. Нали сте за свобода на словото? Борете се сами за доверието на читателите!“.

Соня Колтуклиева

– Как виждате Бойко Борисов в Къщата на „ВИП Брадър“?
– Бойко няма какво да прави в тази компания. Виж, Меглена Кунева щеше много добре да си пасне, двете с Патрашкова да си се прегърнат, те и без това са от компанията на Алексей Петров и да си лицемерничат и съскат по ъглите на воля.

– Досега в живота получавали ли сте обида или унижение, което не заслужавате?
– Мил въпрос. Аз влязох в болница заради публично обругаване и емоционална травма и още не мога да дойда на себе си. Зачертах три месеца от живота си, защото живях в изолация, тъмнина и тишина. Винаги съм възприемала себе си като биткаджия, такава съм била и пред близките си. Човек, който не цепи басма на никого, който не търси конфликтите, но не бяга от тях, не се свира по ъглите, не сервилничи, не е открит и директен само когато има бодигард или вестник, който да отмъсти за него. Не, не. Аз заставам сама и поемам сама ударите.

Когато преди 3 месеца бях публично обидена в тв предаване, 3 месеца не излизах от къщи, не се палеха лампите и не звъняха телефони, защото бях на ръба. Хемоглобинът ми беше паднал много ниско и наистина бях на ръба на оцеляването.

Следващите дни бях на разговори с психиатър в Лондон, за да разбера какво точно се е случило с мен. Казаха ми, че съм била публично изнасилена, че съм самостойна като жена. Харесвам и уважавам себе си и тази дума, която доскоро не можех да произнасям, но вече мога думата „пачавра„, се оказа вирус за мен. Тоест, надига се нещо мрачно, но не знаеш как точно ще те порази.

– Какво ви помогна да излезете от тази криза?
– Знаете ли защо влязох във „ВИП Брадър“? Защото продуцентът ми каза: „Теб пък от какво те е страх?“. Като говорим за нумерология, изумена съм колко са верни числата. Аз съм в година тройка. Тя е манекен на сцена – имах сцена във „ВИП Брадър“. Тя е да си лъчезарен, да ти се случват нещата. И това стана така с мен. Едновременно с това, защото числата имат плюс и минус, към минуса върви да имам проблеми с най-близките си. Тези, които са устоите ти в живота, които са всичко за теб. Такъв болничен сериал ми се зареди! Тъкмо аз излязох от пещерата на тази най-страшна драма в моя живот – анемията, и брат ми припадна във ВМА. Направиха му 6-часова животоспасителна операция. Лекарите от ВМА са магьосници – спасиха го! Мина малко време, тъкмо се посъвзехме, майка ми получи инсулт, след това баща ми получи сърдечна криза…

– Всичко това за една година?
– По-малко – за 4 месеца. Да, майка ми не издържа. Научи за моята операция. Аз бях скрила от всичките си близки, че съм в болница.

– Как се скрива такова нещо?
– Дъщеря ми и съпругът ми бяха в Лондон, родителите ми в Петрич. Казвах на всички, че съм добре. Останалите ми познати мислеха, че съм в чужбина, както обикновено. Един ден майка ми се обади и каза защо са написали такова нещо за мен, че са ме оперирали. Докато поема въздух да й кажа, тя разбра и се разплака. Мен ме оперираха на 30 ноември, брат ми – на 12 януари. Тя видя двете си деца в смъртна заплаха, при положение че нито аз, нито брат ми сме имали здравословни проблеми, като изключим наследствената ни ангина.

Ето това е връщането към вашия въпрос – издържах на всичко това. Аз съм лидер на семейството и се погрижих за всички. Но… не можах да се справя с думата „пачавра“. Не! Не мога да понеса цинизмите. Те предизвикват у мен взрив. Те ми действат така, както се чувстват астматиците, които не могат да дишат. Аз не мога да си поема въздух. Съжалявам, че не мога да слушам цинизми и мръсни вицове. Опитах се, но не мога да се смея на това.

– Да се върнем на „ВИП Брадър“. След два месеца, когато свърши, с кого бихте искали да изпиете едно кафе?
– С Орлин, с Багата, с Ирен, с Ники Мартинов, с Къци. С останалите не. Искам хората да видят колко е посредствена Мариана, за която всичко започва и свършва със секса искам да видят Влади и Ирен в какво са се превърнали от тежката драма в живота си и да не бъдат отмъстителни като тях, да поемат само спонтанните изблици на човеколюбие. Надявам се Аксиния да продължи да бъде толкова упорита в спорта, да излекува раните, които й е нанесъл шоубизнесът и да се посвети на сцената, тя е изключително артистична. Би било добре, ако Никол покаже какъв силен характер има всъщност и не е повърхностна кукла, както Юлиян се опитваше да я представи. Бих искала да отида на сватбата на Орлин и Яна! Те много се обичат, мисля, че са сродни души, просто са се намерили… Кого пропускам?

– Златка…
– Ооо, Златка само изглежда, че е плеймейтка до дъното на душата си. Тя е едно момиче, което е израснало в много тежко детство. Починал е пастрокът й, който я е отгледал. През цялото време й е липсвал и родният баща. Тя се е съблякла просто, защото е имала нужда някой да я забележи, да й каже: „Ти си хубава“. Тя беше единственият човек, който носеше снимки в Къщата. Но те не бяха по бельо или гола. Бяха с майка й, с приятелките й. Тя и по нумерология е шестица, дълбоко семейна. Душата й плаче да намери някого, с когото да направи най-обикновено традиционно семейство, а снимките да останат назад, назад в миналото.

– Кой ще стане победител?
– Бих искала да бъде Орлин. Той е искрен, спонтанен, очарователен, интелигентен и талантлив. Но аз не познавам масовия зрител. По-скоро той ще предпочете някой раним, заврян в ъгъла и който е олицетворение на потиснатостта на повечето българи. Могат да направят и ненадеен избор. Колебая се между Багата, ще се хареса, нали? Ще бъде фаворит. И Ники Мартинов, защото той вече виртуално събира недоволството и огорчението на българите срещу циганите. Колкото повече се заяжда с Бони, толкова повече точки печели.

– А какво ще се случи със Соня Колтуклиева след „ВИП Брадър“?
– Имам идея да направя нов сайт. Ще продължа да се занимавам с публицистика и да се държа колкото е възможно по-далеч от света на популярните еднодневки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *