Сашка Васева: Смятам да родя още едно дете! ИНТЕРВЮ

Сашка Васева
Сашка Васева

  Нa 12 октомври примата на фолка Сашка Васева ще подкара своите 48 години. Скандалната блондинка обаче продължава да носи дух на любопитно дете, което не спира да задава въпроси и да се интересува от всичко – като се почне от политика и се свърши с последните новости в кулинарията. Далеч от женската суетня за дрехи и дрънкулки, Васева е обърнала внимание към духовното развитие на личността, водена от максимата, че всичко сътворено от човешка ръка е преходно.

Твърди, че партито по повод рождения ден я вълнува, но малко. Щяла да го полее с верни приятели – фолкветерани и стари другари, издържали изпитанията на годините. Останалите също щяла да почерпи, но поетапно, защото имала немалко ангажименти.

– Какво си пожелавате навръх рождения ден?
– Пожелавам благоденствие на себе си и на моето семейство, както и на целия български народ. Нека от този октомври до следващия на българите се случат хубави и позитивни неща, които да ги променят към добро. Нека всички получим изключително благословение и просвещение от Бог. Нека дойде ново правителство на власт, което да бъде избрано на принципа на лидерските качества на политиците, на личности, които наистина могат да се справят с тежката ситуация и истински милеят за българщината. Ще ми се да не робуваме на партии, да не избираме хора, които искат да бъдат обичани дори след падането им от власт. В личен план също имам доста мечти. Искам да бъда в сърцата на хората, но не на всяка цена. Аз съм човек, който не живее в паралелни светове с болни амбиции. Както пожелавам на себе си и на децата си да бъдат живи и здрави, така и на всички българи ще кажа: „Бъдете ми живи, умни и здрави“. Това пожелание ще трябва на всички ни, защото зимата ще бъде тежка във финансов аспект и ни трябва кураж и търпение, за да оцелеем.

– Каква беше изминалата година за вас?
– Аз съм от малкото хора, които не се обръщат назад. Изповядвам философията, че съществува само настоящият момент.

Сашка Васева Каквото било – било, принадлежи на миналото. Няма минало, няма бъдеще. Важен е моментът сега, на секундата, на минутата. Затова трябва да бъдем непринудени, искрени, истински и неподправени, живеем във време на отговорност. И нека се знае – няма карма, всяка грешка се заплаща на секундата в живота, в който живеем. Съветвам хората да бъдат внимателни, да не причиняват на другите това, което не искат да им се случи на тях.

– Имате ли незабравим рожден ден, за който да ни разкажете, или няколко рождени дни, които са останали паметни за вас?
– Нямам, незабравим рожден ден, но се надявам да имам някога. Тогава ще ви разкажа.

– Кой е най-хубавият и съответно най-лошият момент в живота ви?
– За мен лоши моменти в живота са тези, когато имаме болни близки, загуба на някой от тях. Предпочитам да не се връщам към драмите в живота ми, да не ги анализирам и да не дълбая върху тях. Както вече казах, живея в настоящето. Но общо взето, лошите моменти при мен са свързани с брат ми, който загина нелепо, и с майка ми. Всяка останала минута от съществуването ми е била добра, изпълнена със съдържание, със смисъл. Разбира се, раждането на двете ми прекрасни деца е безкрайно щастлив миг от живота ми.

– Какво е отношението ви към подаръците? Казвате ли на близките си какво да ви подарят, или очакватей изненадите с нетърпение?
– Да ви призная – държа повече на уважението, отколкото на предметите. Липсата на уважение не може да се скрие дори зад най-скъпото бижу, приготвено за дар. Добрата дума, искрените пожелания – те ме радват. В трудните времена, в които живеем, не бих си позволила да кажа на някого какво да ми подари, защото зная цената на парите, на труда, с които се изкарват.

– Притеснявате ли се от старостта?
– Не, какво да се притеснявам?! Случва се това, което трябва да се случи. Просто приемам факта, че остарявам, и не се притеснявам. Може би затова съм една от малкото певици, които не си направиха силикон, не напомпаха устни, не опънаха бръчки. Не се притеснявам и от годините. Смятам, че трябва да ги посрещам с достойнство и никога не съм крила, че съм родена през 1966 г. Това е уникална година, през която са родени много известни и талантливи личности не само в света, но и в България.

Сашка Васева – Как виждате себе си след 20 години?
– Смятам да родя още едно дете.

– Сериозно ли говорите?
– Да, ще ви обясня защо. Моят псевдоним, или както съм известна, е Дупнишката Мадона. Но аз свързвам названието си не с американската поп певица Мадона, която е доста популярна, а с Мадоната, майката на Младенеца. Харесвам и иконата – „Мадоната с Младенеца“. Бих се радвала на още едно хлапе вкъщи въпреки противоречивия имидж, който имам в обществото. Мисля, че познавам себе си доста добре, за разлика от някои, които ме знаят от вестниците. И макар да ме мислят за скандална, аз живея като монахиня в полите на Рила – изолирана съм от светската суета и съм далеч от образа на скандална ер*томанка, с който се сдобих не по мое желание.

– Вярвате ли в съдбата, в това, че на всеки е предопределено какво да се случи?
– Да, има предначертани пътища от съдбата, предречени събития. Но това важи за времето преди 21 декември 2012 година. До тогава може да се говори за ролята на съдбата. След тази дата нещата се промениха. От 22.12.2012 година действат законите на моментната карма, която е свързана пряко с настоящите ни действия, т.е – плащаме си всяка грешка. Ние вече можем да променяме съдбата си. Можем да го правим дори когато сме в лошо настроение, което е отрицателна енергия, но пък да се кодираме за поправка. Когато сме влюбени, бихме могли да реализираме всичките си несбъднати желания. Да станем по-успешни хора и това зависи от нас, защото вече живеем в дни, в които сами си правим пътеката към доброто или лошото. Добре е да медитираме, да излъчваме любов, да се молим на Бог – единствения, който познава тайните на сърцето ни.

– Много хора се питат как успяхте да влезете под кожата на Слави Трифонов, след като публично си разменихте неприятни реплики?
– За Слави мога да говоря само хубави неща. Случи се като магия – изведнъж нашите отношения се стоплиха, макар че той бе казал, че ще продължи да шаржира образа ми в ефир. За благодарност го нарекох падишах, защото той наистина е падишах на българския шоубизнес.

– Любим парфюм?
– „Дюпон“.

– Любим филм?
– „Хубава жена“, обожавам го, гледала съм го няколко пъти и сърцето ми се пълни с емоции.

– Любимо ястие?
– Обожавам пиле фрикасе. Мога и сама да си го приготвям и често го правя. Харесвам и други вкуснотии от българската национална кухня.

– Любима книга?
– „Малкият принц“. Смятам, че в нея е събрана цялата философия на света. Пътеводител е за това как да живеем и как да обичаме.

– Любима марка дрехи?
– Държа на българското. Нося дрехите на „Мария Магдалена“ – фирма от Сапарева баня, която шие облекло предимно за Италия и Франция.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *