Сашка Васева започнала кариерата си като беквокалистка на Лили Иванова ИНТЕРВЮ

Сашка Васева

  Сашка Васева разкри поредната тайна от прелюбопитния си живот. Оказа се, че дупнишката Мадона е започнала кариерата си преди 20 години като беквокалистка не на кого да е, а на самата Лили Иванова. Двете се срещат на „Пирин фолк“, където естрадната звезда е поканена да изнесе рецитал. В интернет неотдавна се появи архивен запис, който ясно показва как Сашка приглася на своя идол.

– Сашка, как самата Лили Иванова ви избра за своя беквокалистка?
– Като всяко хубаво нещо и това стана случайно. Лили пристигна за рецитала си на „Пирин фолк“ и се оказа, че има нужда от беквокалисти. Тогава аз се изявявах като такава, тъй като вече бях сравнително популярна в нашия район и бях натрупала опит. Бяхме три момичета, а самата аз до днес си спомням текста на песента „Грешница съм аз на любовта“ (запява). Пък и за начеващия тогава фестивал беше абсолютна гордост, че Лили се е съгласила да се включи в неговата програма.

Лили Иванова

– Какви са впечатленията ви от работата с такава звезда?
– За мен Лили Иванова винаги е била икона, една от най-светите в България. Ако Ванга е нашата духовна учителка, а Стефка Костадинова е икона в спорта и абсолютен рекордьор, то Лили Иванова е със същото значение в изкуството.

Тя е страхотен професионалист и точно това е нейната пътеводна светлина в живота. Ние се различаваме в това отношение. Докато аз имам един хит в моята кариера – „Не мога да те забравя, Георги“ и благодарение на него продължавам да съм все още актуална и търсена, то Лили работи неуморно и досега това я крепи. За нея кариерата е на първо място. При мен е друго – имам две деца, за които трябва да се грижа сама. Храня ги, обличам ги, пращам ги на училище и всичко това благодарение на моя хит, обичан и до днес от феновете.

– Не забогатяхте ли от музиката?
– Не, никой не е станал богат в България от музика и изкуство. Както казах, имам толкова много разходи, трябва да плащам и на бавачка за да мога пък да ходя по участия. Наливам от едно в друго, за да свържа двата края и да стегна възела между тях.

Сашка Васева

Знаете ли, че навремето, когато живях у Емил Димитров, останах изумена от това колко беден всъщност е той. Издържаше се благодарение на авторски права от няколко хита, за които му отчисляваха пари от Франция. Толкова. За тридесет години кариера той имаше само къщата, дрехите и песните си. Нищо друго.

Затова разбирам сега амбицията на Лили да продължи да работи, защото знам, че спреш ли, ще умреш от глад.

– Очевидно сте все още силно респектирана от нея.
– Тя заслужава много по-голямо уважение от това, което й даваме. Подиграват й се по жълтите вестници за годините, за роклите, а никой не си дава сметка какво й коства, за да поддържа целия си имидж да твори през тези години, когато никой не се сеща да даде и един лев за култура.

– Ще ходите ли на концерта й в зала „Арена Армеец“?
– С най-голямо удоволствие, ако съм свободна и има кой да гледа децата.
Малко са скъпи билетите, но мисля, че разходът ще е 100% оправдан, защото такъв глас се ражда веднъж на сто години.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *