Сашка Васева в емоционално интервю: И аз ще протестирам – гола! ИНТЕРВЮ

Сашка Васева
Сашка Васева

  Сашка Васева е обидена на българските журналисти. Тя е категорична, че повече няма да дава хляб нито за печатните, нито за електронните медии. Яростно отрича слуховете, че ще влиза във „ВИП Брадър“. Причината е, че майка й е тежко болна и едва преживява ироничните публикации по неин адрес, а баща й редовно вдига кръвното, фолкдивата е бясна, че медиите са й изградили имидж на лековата жена, чийто изказ бъка от жаргонни думи. Истината далеч не била такава – Сашка е завършила „Педагогика“ и говорела книжовен български.

– Г-жо Васева, какво толкова ви дразни в родните медии?
– Дразни ме това, че всички мои интервюта са изопачени. Думите са извадени от контекста на това, което съм казала. След като участвах в „Шоуто на Слави“, повечето ми приятели писаха, че не са подозирали, колко висок е моят интелектуален багаж. В този случай беше интересен словесният дуел между двама ни, а не някаква голота. Хората видяха, че мога да участвам в интересен диалог. Това показва, че не се вълнуват от голотата ми. Но да се върна към вестниците. Всяка дума по мой адрес е започвала с измислицата, че аз винаги съм искала да се пише за мен, което не е вярно. Ще кажа силно, за да се чуе: „Създадох се сама, без клипове и пиари!“. За съжаление пресата се изроди и за никого не е комплимент да види името си в нея, особено в жълтите издания. Моите родители са най-голямата жертва на писанията по мой адрес. Близо 20 години те страдат от това, което се пише за мен.

– Помните ли първата публикация, която разтърси емоционалната ви душевност?
– Да, беше във вестник „Нощен труд“. В голяма публикация се разказваше, че първородният ми син е от извънземни. Представете си как съм се чувствала като майка, колко съм страдала! А аз просто бях казала, че съм усетила за първи път бременността си, изкачвайки пътя за Седемте рилски езера, които са космическо място. Не съм и една дума споменала, че съм забременяла от извънземни. В момента също съм жертва на една журналистка от жълт вестник, която изнудва семейството ми за 25 000 лева. Друга нейна колежка, от същото издание, е молила член на нашата фамилия, който ме иска да бъде цитиран, да й даде пари за интервю и пиар. А той най-малко се нуждае от изяви. Майка ми е болна и аз няма да подволя публикации да съсипят здравословното й състояние.

"Пуси Райът"
Момичетата ог „Пуси Райът“ вдъхновили дупничанката за гол протест

– Какви мерки смятате да вземете?
– Ако трябва, ще се присъединя към протеста на народа през септември. Ще протестирам с голотата си. Някои неща в България непременно трябва да се променят. Тепърва ще падат империи, а не дрехи и задръжки, както се пееше в една песен. Народът вече е сила. И аз ще бъда част от тази сила. Затова всяка невярна дума по мой адрес ще завършва със съд. Телевизионните предавания, които злоупотребяват с мен и фамилията ми, също ще си носят съдебната отговорност. Вече съм завела дала, които вървят добре, разбира се, благодарение на адвокат Елка Делчева. Искам да сложа край на този терор!

– А защо ще протестирате гола, това няма ли да нажежи народните страсти срещу вас?
– По цял свят има голи протести. Когато хората нямат други средства за протест, се стига и до голото тяло. Момичета от „Пуси Райът“ как се съблякоха голи, като разбраха, че системата им пречи и не могат да кажат това, което искат?! Всеки в живота си има кауза, която трябва да защитава, и аз ги разбирам рускинчетата. Наистина, голотата е протест. Виждала съм на картина голата гръд на френската революция и тази творба е уникална. Много примери мога да дам в това отношение.

– Но вие самата качвате ваши еротични снимки в страницата си във фейсбук и така реално всеки българин би могъл да види голотата ви!
– Ако бях политик, щях да си нося костюмите. Ако бях монахиня, нямаше да свалям расото. Да, имам разголени снимки във фейсбук, но аз работя и се прехранвам като певица. Безсмислено е да се търси под вола теле. Не искам и не бъркам в гозбата на никого. В този труден момент за мен, съм щастлива, че имам подкрепата на най-големия класик във фолка Радо Шишарката. Настоявам да спрат безчинствата на мой гръб и на гърба на болната ми майка. Тя е с Паркинсон, трепери.

Сашка ВасеваПреживява всяка публикация със сълзи в очите. Защо е нужно жената да страда и кой ще спечели от това?! Искам да спрат скалъпените публикации срещу мен. Аз не съм търсила журналисти за интервю, те сами ми звънят. Занапред ще вървя с народа, който е сила и ще помете политиците. Не може да се гради щастие и трупа печалба на сълзите на болната ми майка, не е човешко, не е морално. Божията справедливост ще възтържествува съвсем скоро във всяко едно отношение.

Не може да се отнеме залъкът на хората. Вече е ясен произходът на парите на политиците. Аз лично съм свидетел на времената, в които те са богатеели. Била съм на срещи в резиденция „Бистрица“. На една от тях беше Рем Вяхирев заедно с покойния Андрей Луканов и още куп други командващи парите на България хора. Имената на другите няма да споменавам засега.

– Сигурно имате съвет към журналистите?
– Да – нека се занимават с другите певици. Нека ги питат откъде имат пари за скъпи клипове, за дизайнерски дрехи. Какво значи това един клип да струва 10 000 евро, когато хората гладуват и събират стотинки за хляб. Искам един път завинаги да се разбере, че аз не търся слава. Създадох се сама и ако си искам, сама мога да си се пресъздам отново. Имам си своите съображения. Не ща да бъда публична личност и това си е мое лично право. Обещала съм си повече да не давам интервюта, докато не се промени тази уродлива медийна среда.

– Но вие сте от жените, които не се притесняват да показват бюст, бедра. Защо тогава се дразните от писанията за вас?
– Защото моята голота е моят протест. Такава форма съм си избрала. Аз съм различен човек от този образ, който медиите ми изградиха. Почна се от „Нощен труд“. Дам интервю, чета после в думите си жаргонни изрази. А аз няма как да говоря с езика на улицата, защото съм висшистка, завършила съм педагогика. Не съм като другите фолкпевици, затова не давам да ме гримират техните гримьори, да пипат косата ми техните фризьори.

Не искам да съм клонинг. Искам да бъда себе си Мен не може да ме вълнува ботоксът, имплантите. Цинично е да се коментират такива неща във време, в което хората буквално няма какво да ядат. Това също е причина да се отвратя от медиите. От една страна са борещите се за насъщния си граждани, от друга – певици със скъпи коли и тоалети „Версаче“ и „Луи Вютон“.Така и не разбирам защо се пише коя кога е ходила в Дубай на шопинг, коя дала 800 евро за чанта, коя си купила телефон за 30 000! Това е порнография – да се гавриш с бедността на народа, да им навираш в очите просташкото си богатство. Ако съберем певиците, пръснали по 10 000 евро за клип, ще се събере доста прилична сума за изхранване на възрастните и бедните хора, за бездомните. Защо никой не се интересува откъде намират пари за песни и охрани? Няма дискотека, която да плаща толкова високи хонорари.

– В момента протестирате ли или не, питам заради голите снимки?
– Протестирам. Няма по-голяма обида за една майка от това да се пише, че е заченала от извънземни. Оставете ме на мира, нито ще участвам във „ВИП Брадър“, нито в „МИГ Брадър“. Защо се дразнят на моите снимки в интернет, а не на голите фотоси на колежките ми по различните списания. Защо някой не скочи на Андреа например? Защото ги е страх от Кубрат Пулев! Отговорът е ясен. Моите оръжия обаче са думите. И вярвам в тях, защото словото е било първото. Така казва и Библията. С думи мога да се дуелирам повече, отколкото с мускули. Изразните средства не са ми проблем, защото не съм куха лейка.

– Ще продължите ли да бъдете духовен човек?
– Аааа, много ясно. Аз винаги съм била вярваща, затова си и построих параклис в двора на къщата. Ще продължа да бъда духовен човек, да чета съветите на Петър Дънов, ще продължа да си разменям негови съвети с различни хора. Аз съм щастлива жена. Живея в най-хубавото място на света и имам 20 декара земя, върху която отглеждам всякакви зеленчуци и плодове. Имам и коне, които яздя. Това е смисълът на живота, а не чифт обувки от 1000 долара.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *