Рени: С Борис се оженихме тайно и се преместихме да живеем в Израел! ИНТЕРВЮ

Рени

  Рени е сред доайените във фолка, но напоследък изчезна от сцената и клубовете. Оказва се, че след като се е омъжила за приятеля си Борис, е станала израелски гражданин. Двамата, както и децата им вече не живеят в България.

– Рени, вярно ли е, че сте се установили в Израел?
– Да, и то заради децата ни, защото искаме да живеят и да учат в по-добри условия. В Израел няма никаква престъпност и двамата с мъжа ми сме по-спокойни за тях.

Въпреки това бизнесът на Борис продължава да е в България, самата аз няма да приключа с ангажименти и участия. Дори сега се върнах, за да снимам нов клип, който ще е готов този месец. Нямам намерение да спирам с пеенето си.

– Откъде съпругът ви има израелска жилка?
– Родителите на Борис са от израелско потекло и заради това и децата ни получиха израелско гражданство и паспорти.

Борчи вече ходи на училище и въпреки езиковата бариера се чувства добре. Той няма среда в България, защото е малък и промяната за него не бе стресираща

Рени и Борис

– Какви са настроенията в Израел след атентата през лятото в Бургас?
– Атентати се случват навсякъде по света – и в Мадрид, и в Москва, и в САЩ. Ако ме питате дали израелците обвиняват България или българите за този атентат, отговорът ми е категоричен – не. Те самите знаят, че са рискови туристи, и най-сигурно се чувстват, когато са в собствената си държава.

– А защо се оженихте тайно с Борис?
– Не искахме да се шуми. Трябваше да подпишем, за да получа статут на пълноценен и пълноправен израелски гражданин. Ако не го бяхме направили, можех да оставам в Израел по три месеца в годината. А не можех да се отделя от децата си. Затова с Борис просто един ден си записахме час в един обреден дом в София. Присъстваха само моята най-добра приятелка Арабела и нейният съпруг, които бяха свидетели на церемонията. Бяхме с всекидневни дрехи, нямаше дори халки и шампанско.

Направихме го заради документа. С Борис живеем много добре вече 10 години и имаме две прекрасни деца. Подписът няма да ни направи по-верни един на друг, защото нашата обич е в сърцата ни.

– Всъщност как се запознахте с Борис?
– На снимачната площадка. Веднага както аз, така и той усетихме, че нещо се случва. Когато се видяхме пак след време, той ме покани на вечеря и след това нещата се получиха много бързо. Той ми каза, че съм жената, с която иска да бъде и от която иска да има дете. Така и стана.

Със синовете си

Прекрасното в отношенията ми с Борис е, че нямаме никакви конфликти. Изключително сме толерантни един към друг – той към моята професия, аз към неговите ангажименти. Имаме си пълно доверие, като, естествено, съгласуваме плановете си един с друг. Смятам, че това е формулата за успеха на всяко семейство.

– Преди да срещнете Борис, сякаш бяхте потънали изцяло в работата. В едно интервю дори казахте, че може да останете стара мома.
– Било е на шега. Тогава наистина много работех – постоянно пътувах между София и Белград, изнасях концерти, правех записи и клипове. Имах чувството, че живея в колата. След като срещнах Борис, реших, че той е човекът, заради когото си заслужава да намаля темпото.

– И преди него сте имали големи любови и дори сте били пред брак с кипърец. Защо не се осъществи той?
– Мисля, че с Борис ще остарея. И това е заради свободата, която ми дава да се появявам на сцената, да контактувам чрез песните си с моите почитатели. Точно заради това не останах с въпросния кипърец, защото той искаше да зарежа пеенето.

Певицата и Борис се венчаха преди няколко месеца

Такива бяха неговите условия, за да остане с мен. Ревнуваше от работата ми, защото трябвало да ме дели с публиката и с песните. При Борис е точно обратното – той знае, че това е нещо, което ме прави щастлива и е много важно за мен.

– Всъщност вие вече сте били омъжена веднъж, но фиктивно. Съжалявате ли за този етап от живота си?
– Не съжалявам за нито едно мое решение, защото човек трябва да изживее много неща, за да се научи.

Това е момент от моя живот, който е съществувал и минал – беше фиктивен брак, защото дори и документите бяха фалшифицирани. От тях липсваше моят подпис.

Тези документи трябваше да ми послужат, за да продължа да изпълнявам договорите си в Швейцария. Тогава все още имаше визи за българските граждани.

И човекът, който вземаше пари, за да го прави, фалшифицира документите. По-късно, когато свободно можехме да пътуваме и да работим, исках да анулирам действието на този документ.

Борис-младши и Аспарух са най-голямата радост на изпълнителката

Тогава той разбра, че ще загуби пари, и започна по мой адрес. Това е минал период и не ме притеснява.

– Преди време имахте инфарктен инцидент със сина ви Аспарух, който бе опериран. Сега всичко наред ли е?
– Благодарение на изключителния специалист от „Пирогов“ доктор Георгиев, всичко мина нормално и детенцето ми е живо и здраво. То едва ли ще помни тази операция.

Покрай този случай се убедих, че държавата трябва да обърне повече внимание на детските болници и отделения, а не само на „Пирогов„. Не само заради децата, но и заради лекарите, които все по-често търсят работа в чужбина.

– Мислите ли, че сте отстъпили вече мястото си сред най-актуалните певици?
– Не всеки може да остане цял живот на върха. Винаги има спадове и издигания. През всичките години често съм била на върха. Имам професионални успехи, които все още не са достигнати от нито един изпълнител от моя бранш. Радвам се, че имам почитатели както у нас, така и в Сърбия. Постоянно комуникирам с тях чрез социалните мрежи и това ми дава най-точната оценка за това дали актуалността на някой изпълнител не е свързана с повече средства за реклама, отколкото с талант.

Никога не съм и няма да спра да работя. Както обещах, 2012-а ще бъде годината ми на голям подем – очаквайте да видите новата ми песен „Бях на ръба“.

– Хората сякаш изпитват носталгия по песни като „Плакала съм“, „Като птица“, а същевременно бързо забравят доскорошните си любимци. Защо?
– Преди дни, когато бях на участие в Пловдив, видях за пореден път, че песните отпреди 15 години се приемат добре. Но вече сме в 2012 година. Така че не искам да се връщам към старите хитове, песни.

В никакъв случай няма да бъда комерсиална напълно, но ще се доближавам все повече до изискванията на по-младата аудитория, защото тя е основен консуматор на песните и клиповете. Що се отнася до рекламата – дори и лош продукт да въртиш прекалено дълго време и да го налагаш, все ще стане хит, но пак няма да е като песните, които съм пяла. По времето на „Като птица“, „Влюбих се опасно“ нямаше такава агресивна реклама нямаше профилирани телевизии. Песните се харесваха и хората ги пееха и това беше най-голямата реклама. Сега всичко се поддържа изкуствено! Всяка компания си има приоритетни изпълнители, на които залага. Аз се рекламирам умерено и не искам да бъда на всяка цена постоянно в полезрението на хората. Все пак ще се радвам, ако песните ми се излъчват по-често.

– Трудно ли се издава днес албум?
– Да, заради кризата. Хората нямат пари, за да купуват дискове и дивиди албуми. Втората причина е в интернет. Колкото и да ни помага да комуникираме с феновете си, той ни изяжда от правата на музиката. Вече всичко може да чуеш, да видиш или да качиш първо там, но все пак виждам, че се връща модата на колекционерите, на хората, които искат да имат албум в ръцете си с обложка и с много снимки. Моят нов албум се приема изключително добре. Вече е разпространен в цялата страна, получавам постоянно отзиви. Имам идея за дует с български певец или с израелски изпълнител, така че работата ми продължава да бъде най-важното за мен!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *