Победителят в “Къртицата” Любомир Жечев: Простих на Рут! ИНТЕРВЮ

Любомир Жечев

  Любомир Жечев влезе в „Къртицата“ като едно обикновено момче, а 3 месеца по-късно излезе като звезда и заможен млад мъж. Благодарение на победата си в риалитито той забогатя с близо 138 хиляди лева.

Друг на негово място вероятно би пръснал спечелените пари за отрицателно време, но Любо дава вид на разумен човек и се зарича, че добре ще помисли, преди да посегне към сумата. Той е твърдо решен да не похарчи и лев за дрехи, аксесоари и по заведения.

Нека не се обиждат спортистите, но често разговорите с тях вървят трудно. С бившия баскетболист от „Къртицата“ категорично не е така. По начина му на изразяване си личи, че е възпитаван в учителско семейство – мисълта му е бърза, думите му са добре подбрани и подредени в изречения.

– Любо, как се чувствате като победител в приключенското риалити „Къртицата“?
– Минали са едва няколко дни от края на шоуто и още не мога да кажа, че съм се аклиматизирал. Почти не съм спал, откакто приключи предаването. Сега ми се налага да давам интервюта и да се виждам с доста хора, което е нетипично за мен. Заглеждат се в мен, май в момента съм доста актуален. Усещам, че предаването е било доста гледаемо.

– Вярвахте ли, че ще спечелите?
– Да, от самото начало, още преди кастинга. Смятам, че когато се захванеш с нещо в живота, Трябва да вярваш, че можеш да го постигнеш.

Любо и Рут Колева

– С какво надделяхте над конкурентите си?
– Бях достатъчно наблюдателен и си давах сметка, че това е важно условие да победиш. На практика добрите резултати от теста са важни, за да стигнеш до финала. Бях мотивиран и се раздавах на 100% в игрите.

– Кой от другите участници ви беше най-достоен конкурент?
– Видя се, че тези, които са обръщали най-много внимание на особеностите и детайлите около мисиите, записвали са си най-много неща по време на цялото предаване, стигнаха до самия край. Тоест аз и Марина. Положителна роля за мен изигра това, че преди финала се изправих срещу Рут. Тя не беше достатъчно подготвена, но ако беше стигнала до края, щеше да е трудно да я елиминирам.

– Най-трудният ви момент в „Къртицата“?
– Притеснението дали ще ни спрат храната. И няколкото седмици, които ми трябваха, за да се адаптирам, че ни снимат непрекъснато. За разлика от известните аз не бях свикнал да съм все пред камери.

– В какви отношения сте с другите участници?
– Не сме се чували. Единствено с Рут и Киро се виждаме, тъй като ходим заедно по интервюта. Нито имам проблем с някого, нито са обтегнати отношенията ни. Още от самото начало си давах сметка, че едва ли с другите участници ще станем близки приятели. Ние сме различни хора, обединяваше ни само желанието да влезем в предаването и да спечелим. След като свърши „Къртицата“, всеки се връща към живота си.

– Кога разбрахте, че Кирил Ефремов е Къртицата?
– На третата седмица имах прозрение, че най-вероятно е той. След това подозренията ми се потвърдиха.

– Ако на вас ви бяха предложили да сте Къртицата, щяхте ли да приемете?
– Реално погледнато, щом са ти го предложили, това е чест в някаква степен. Къртицата е главният герой на цялото предаване. Смятам, че Киро беше най-подходящият кандидат.

Три месеца той е саботирал мисиите и накрая никой от участниците не можа да каже лоша дума за него, тъй като не е имал конфликти с никого. Киро показа, че е достоен човек. На мен едва ли биха ми предложили да съм Къртицата. Аз още на кастинга дадох да се разбере, че съм мотивиран да печеля, а не да саботирам игрите. Щеше да си проличи, ако симулирах.

– Имахте ли стратегия в предаването?
– В такъв тип предаване е задължително да имаш стратегия и не знам защо някои от участниците се страхуват да го признаят.

– Кое определяте като своя най-голяма изцепка в „Къртицата“?
– Имах доста скандални моменти, тъй като съм с по-особен характер. Но не съжалявам, че се скарах с Жени Калканджиева. Не смятам, че аз съм бил първопричината за всички раздори с нея.

– Тя честити ли ви победата?
– Не, не ми честити. Мисля, че не се радваше, че аз спечелих. Велислава също не ми честити. Другите дойдоха и ми стиснаха ръката. Нормално е всички да са разочаровани, защото са участвали с идеята да спечелят те. И аз ако бях загубил, нямаше да се радвам на 100% за победителя.

– Най-лицемерният участник?
– Не мога да давам такива оценки. Всеки се е държал така, както е сметнал за добре. Нормално е в определени моменти, с оглед на това, че сме затворени, да си изпуснеш нервите и да кажеш неща, които иначе не би си позволил. Навън няма да общуваш с човек, който не ти е приятен, можеш да го избегнеш. В Базата обаче е различно.

– Казахте, че Рут не същестува за вас…
– Бях доста краен в оценката си тогава. С нея се виждахме няколко пъти след края на „Къртицата“ и сега не мога да кажа, че не съществува за мен като човек. Но и не мога да бъда категоричен, че ще се случи нещо повече между нас. Простих й, не тая лоши чувства към нея.

– В „Къртицата“ флиртувахте първо с Марина, а след това се прехвърлихте на Рут. Това стратегия ли беше от ваша страна, или се опитахте да си разнообразите ежедневието?
– Не е било стратегия. В предаването влязох необвързан, а времето в Базата течеше бавно, флиртувайки, си създаваш тръпка. Така и времето някак минава по-бързо. С течение на дните опознах повече Рут. Тя имаше качества, които ме привлякоха и в един момент ми стана по-интересна.

– Не се ли притеснихте, че Рут се оказа бременна?
– Чак след като бяхме започнали нашия така наречен флирт, тя разбра, че е бременна, а и аз също.

Притесни ме това, дори ме шокира. Беше много особена ситуация. В същото време на нея й беше тежко в този момент, беше се разделила с приятеля си. Опитвах се да я подкрепям, да не я натоварвам допълнително. Шокиращо е такива неща да ти се случат навън, а камо ли под прожекторите. Рут обаче показа характер и сила.

Скандалите с Жени Калканджиева

– Има ли сега повече обожателки около вас?
– Във фейсбук съм станал внезапно по-популярен, но не мога да кажа, че съм се възползвал от това. Имам над 1000 покани за приятелство към момента. Това е странно, кара ме да се чувствам неловко. Не се възприемам като известен, залят от слава, въпреки че хората ме заглеждат по улиците. Просто в момента съм актуален заради предаването.

– Черта от характера ви, която искате да промените?
– Понякога съм доста самостоятелен, невинаги се вписвам добре в екип. Ще се постарая да работя по-добре с хората около мен.

– Разкажете за семейството си.
– От Търговище съм, от обикновено учителско семейство. И двамата ми родители са преподаватели по физкултура. Имам и брат. Смятам, че нашите са ме възпитали добре. Благодарен съм им, че са ме направили достоен човек. Надявам се да не съм ги разочаровал в „Къртицата“.

– Баскетболист сте…
– Да, играл съм дълго баскетбол. Още от дете започнах да тренирам. Впоследствие спрях, тъй като ми се наложи да се оперирам от спортна херния. Междувременно започнах да работя в телевизия като спортен репортер и нещата тръгнаха в тази посока.

– А сега накъде?
– Има много пътища с оглед на това, че вече разполагам с финансова основа. Тази сума дава възможност да се направят доста неща. Ще я получа до 2 месеца.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *