Племенникът на ромският бос Сотир Петров: Киро Японеца командва Съда! ИНТЕРВЮ

Сотир Петров

  Преди няколко дни състав на Софийския градски съд постанови мярка задържане под стража на Георги Петров, племенник на Киро Японеца. В началото на февруари при шумна полицейска акция Петров бе задържан с обвинението, че е поръчал убийството на Японеца, но бе пуснат от районния съд под гаранция.

В специално интервю той подробно разказа за бизнеса на вуйчо си с наркотици, както и за покровителството, което му оказват службите и висши политици.

Потърсихме брат му Сотир за коментар след изненадващото решение на втората съдебна инстанция, която постанови арест на Георги Петров.

Какво мислите за задържането на брат си?
– Шокиран съм. Ако брат ми е имал намерение да се укрива, разполагаше с цели 20 дни. Нелепо е да се задържа човек само заради някакви „обосновани предположения”, които не са подплатени с никакви факти.

Той е баща на четири деца, едното от които е със здравословни проблеми, живее на постоянен адрес и се явява 1 час по-рано за всяко заседание на съда.

Киро Японеца

– Едно от основните доказателства, че той готви убийството на вуйчо си, че е намерен в дома му пистолет със заглушител.
– Да. Съдът даде мнение, че такова оръжие не се държи с цел самоотбрана. Само, че въпросният пистолет е без пълнител, без боеприпаси, на всичко отгоре е негоден за употреба и е дефектирал. По-важното е, че той не принадлежи на брат ми, а на друг човек, който вече даде показания, че оръжието е негово.

Брат ми не е знаел, че в къщата има такова оръжие, което също бе обяснено от притежателя му. По време на разпита той обясни подробно как пистолетът се е озовал в дома, в който живее Георги.

– Подозирате натиск над съда?
– Вие преценете. Защо се направи всичко възможно този съдия, който наистина гледа фактите, а не някакви си обосновани предположения, да бъде сменен и въобще защо до гледането на мярката съдийският състав се смени три пъти?

Георги Петров - Йончо

Питам се има ли натиск от службите към съда и този съд обективни решения ли взима, или продиктувани решения?

Станахме свидетели на толкова шумна акция, организирана с огромен ресурс, с участието на най-тежките служби в държавата (ГДБОП и СОБТ), и то за какво – че някакъв си престъпник отишъл при друг престъпник и му докладвал, че някой се готвел да го убие. Това според вас достатъчно основание ли е да бъдат вдигнати в пълния си състав горепосочените служби, че да държат едва ли не в плен 7 часа семейството, най-вече децата, да се държат с тях като с хора второ качество, да изпочупят цялата къща и дори да нямат заповед. Тя се появила 5 часа след нахлуването в дома на брат ми.

Ако искате, да пробваме какво ще се случи, ако аз отида да кажа, че се подготвя атентат срещу вас.

Нищо няма да се случи, никой няма да си направи и труда даже да ме разпита. И знаете ли защо – защото не сме агенти на въпросните служби и не сме техни спонсори.

– В интервю, което бе направено с брат ви, той каза, че Киро Японеца е заплашвал семейството му лично и че брат ви Георги е пуснал жалба срещу него. Какво стана с тази жалба?
– Нищо. И не само с нея. Срещу Киро има поне десетина жалби, защото той се държи арогантно с всички в квартал „Факултета“. Прокурорът, който гледал жалбата на брат ми, не намерил основания да я придвижи и я върнал в Трето районно управление на МВР. Само че там има и читави полицаи, които знаят кой е Киро Японеца, и доколкото знам, те няма да се оставят да се гаврят и с тях.

И още един пример. Преди няколко години Японеца и хората му пребиха Георги с цел да го убият. Нанесоха му тежка телесна повреда и го оставиха да лежи в безсъзнание с глътнат език. Въпросните побойници – Киро Японеца, Януш, Спартак и техният охранител Кирил Симеонов, са го оставили да лежи с ясното съзнание, че са го убили. И вижте отношението на МВР и съда. Неговата жалба за този побой е прекратена, а сглобената жалба от тяхна страна, че едва ли не той ги бил заплашвал с оръжие, е стигнала и до съда. Кажете ми сега вие къде е правдата и какво още трябва да извърши Киро Японеца и неговата безскрупулна пасмина, че да стане ясно, че не Георги Петров е искал да убива Киро Японеца, а точно обратното?

И колко случая още трябва да има, в които той най-демонстративно заплашва с убийство семейството му пред свидетели, а не пред чули-недочули хора, или заплашва служители на фирмата със същото, като ги загражда типично по мутренски с по 4-5 автомобила и демонстрира сила и арогантност? И колко още официално подадени жалби към прокуратурата трябват, че да решат при него да изпратят същите служби и да го приберат поне да го разпитат? Ами сигурно трябва да убие някого и тогава да се сетят.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *