Петя Буюклиева сама се чуди: Как ли ме търпи моят мъж! ИНТЕРВЮ

Петя Буюклиева
Петя Буюклиева

  Участието на Петя Буюклиева в „Музикална академия“ е едно от най-коментираните. Буюклиева предизвиква дебати с всичко – от пеене до прическата си. Капак на всичко бе шамарът, който удря в нервен амок на собствения си съпруг, дошъл „на свиждане“. Предавайки й да не се държи толкова темпераментно, защото близките й се притесняват за нея, тя го цапардосва да мълчи и да не й дава акъл. Снимката, на която жената глас замахва към благоверния си, обиколи медиите.

Самата Петя отрича да го е удряла. Само му дала енергичен знак да мълчи. Певицата твърди, че обожава мъжа си, защото й е дал всичко, от което се нуждае една жена – любов, дете и всеотдайност.

Буюклиева се запознава със съпруга си преди повече от 30 години – като студенти в консерваторията. Хлътнал по нея, Тони изоставя обещаваща кариера на китарист – според запознати имал идеални качества да бъде на нивото на имена като Иван Лечев. На избраницата на сърцето си Тони дава обет да се посвети изцяло на нейната многообещаваща кариера. Така и става. Импресарио, шофьор, бодигард – това е съпругът на гласовитата дама. Понякога – емоционален отдушник като крайния случай с „Музикална академия“. Нищо обаче не можело да го смути или да го накара да се отвърне от нея, твърдят семейни познати. Тони познавал добре половинката си – колко е огнен темпераментът й и колко е чувствителна като душевност. В подобни случаи деликатно премълчавал, без да се чувства унизен. Жертвата да остане в нейната сянка, не се отрича нито от Буюклиева, нито от близките й. Понякога темпераментната Петя даже се чуди на късмета си, че го има.

Нервите на Петя не издържаха и тя нападна мъжа си
Нервите на Петя не издържаха и тя нападна мъжа си

„От 19-годишна, като ме пое вълната – по сцените, по турнета, по фестивали, след едно завръщане си казах:

Вече 10 години съм с моя мъж а не съм му родила дете. Как ли ме търпи?“. Отидох при Ванга, трепереща като лист, защото преди това имах един спонтанен аборт. Знам, че на тези, които не могат да станат майки, им казва да си осиновят, докато са млади. Отидох с пълното съзнание, че може да каже същото и на мен. Едва я попитах: „Майко Ванго, ще си имам ли детенце?“.

Тя ми викна: Сопри се и ке родиш! Значи да се спра, да намаля работата. „Ама нещо има ли ми?“ „Нищо ти няма, ще отидеш една свещ да запалиш пред иконата на Св. Богородица.“ „В коя църква?“ „Няма значение.“ Така и етана. Укротих темпото в работата и чудото си дойде“, припомня за най-важния за една жена момент – първото раждане.

Вера Кочовска й предрекла, че ще има и второ дете. Така щяло и да стане, но се случва жестоката катастрофа в Асеновград, когато майката на перицата е смазана на пътя от невръстна шофьорка. От шока Петя прави спонтанен аборт. Рожбата, която загубва, се оказва момиче. Тогава е на 43, последния шанс да има второ дете. „Едната смърт доведе до втора смърт“, проплаква изпълнителката с най-много награди от чужбина. Преди по-малко от година тя погреба сестра си. Затова в „Музикална академия“, преодолявайки предубежденията си към Кичка Бодурова, сподели: „Кичке, обичам те като сестра! Истинската ми сестра вече я няма! Съветите, които ми даваш, само тя можеше да ми даде!“.

Петя Буюклиева Семейството на певицата се крепи и на грижите за единствения син, кръстен Тони, на всеотдайния баща. Момчето завършва италианския лицей в Горна баня. От 5 години свири на пиано, което му дава голяма музикална култура. Пее отлично, свири на китара, даже композира. Едни от най-модерните песни в репертоара на майка му са от Тони-младши. Именно заради него певицата влиза в риалити шоуто. С хонорара смята да плати образованието му в чужбина.

Екстравагантната външност на изпълнителката на „Жена на всички времена“ не е от вчера. Засилва се в последните 10 години, откакто е несменяемо червена. Понякога – в комбинация с черно или тъмнокафяво. Защо ли е толкова сигнална в косите? Това не е случайно, твърдят запознати със скритите послания във външността на човек. „Тя направо разпилява енергия! Приема, но и разпилява енергия! Отдава! Единствено червеният цвят е този, който енергийно я защитава. Защитава да не нахлуят към него. Както и отрицателни, така и положителни. Защото не е хубаво да се прекалява дори с положителните въздействия!“, ето разковничето за червеното оцветяване на косата на Петя.

Петя взема странни решения за външността си още от ранни години. От суета тя едва не загубва гласа си по време на турне в бившия Съветски съюз. Млада и зелена, тръгва в необятната страна да прави първа част на концертите на Катя Филипова, съпровождани от оркестър „София“. В далечни северни страни преходите между два града са огромни. Буюклиева се появява на гарата по впито по нея клинче, за да покаже колко е слаботелесна, а навън температурата е няколко пъти по десет в посока минус. Катето Филипова изтръпва от ужас, само като я вижда. Притеснена е и за здравето на младата си колежка, и за програмата. Оказва се, че и във влака не работи отоплението – всички се свиват и подсмърчат. Тогава Катя изравя от куфара си най-дебелия шал, който има, и го дава на примиращата от студ Петя да се загърне. Този жест топли Буюклиева до днес.

Със сина си
Със сина си

Певицата е от едно поколение състуденти с Георги Христов, Богдан Томов, Нели Рангелова, Кристина Димитрова. Никой от тях не се е съмнявал, че с глас като нейния я чака дълга кариера. Тя наистина става много популярна с песни като „Жена на всички времена“, „Пролет“, „Радостта като сълза“, „Хоби“. Но пътят към колосалната й популярност – така че и глухите да я чуят, явно е трябвало да мине през „Музикална академия“, с цената на това да стане панаирът с верния й съпруг.

 

Плаща два пъти мезонета си

Жилище в района на „Южният парк“ е най-голямата материална придобивка на певицата за 30 години кариера. Тя го обзавежда с много любов, но го купува с много мъка. Попада на строителна пирамида, която глътва началната й вноска. А тя е почти 100 процента от цената му.

Платих си два пъти мезонета, че и повече. Междувременно цените се вдигнаха – пресъздава материалния си ужас певицата. – За съжаление, убиха президента на фирмата и тя се разпадна. Бяхме стигнали до третия етаж на кооперацията. Благодаря на всички хора, които ми помогнаха. Цялата кооперация ме пращаха навсякъде като пилот на совалка – хайде за ток, хайде при строители. Певците не сме милионери, но имаме имена за милиони и това ни отваря вратите. Почувствах, че името ми работи за мен и никога никъде не са ми отказвали. Даже понякога съм уреждала и невъзможни неща само с телефонно позвъняване. Все пак построихме нашия красив блок въпреки пирамидата, а моите съкооператори казаха, че ще ми излеят плоча в знак на благодарност“, казва Петя.

 

Отказва да стане оперна певица

Защо Петя Буюклиева отказва на настоятелната покана да стане оперна звезда и да обикаля света наравно с големите ни имена? Ето нейния отговор: „Стояхме си на двора на консерваторията аз, Жоро Христов и Нелчето Рангелова на коневръза, както му казват. Те си пушеха цигарките и си лафихме. Отгоре на втория етаж разпяваха едно колоратурно сопрано. Въртяха я напред-назад, но не можеше да вземе едно „до“ на трета октава. Жоро Христов, понеже е печен, вика: „Ами, Петя, я вземи, да изпееш това „до“, че ми писна!“. Аз отворих уста и директно го изпях, без упражнения. При което се блъснаха прозорците и се показа Рени Бръмбарова: „Кой изпя това? Качете се горе при мен, моля ви се!“. Аз се качих, вътре – нейни ученици. Тя: „Искам да ви разпея!“. Разпя ме в три октави и половина, без да съм се мъчила. „Момиче, – каза – вие имате природно поставен глас. Искам ви в моя клас догодина!“ Майка ми имаше такъв глас, естествено поставен, Бог да я прости. Аз отговорих на професорката, че искам да правя модерна музика, в която да влагам и творчество, а не да пея цял живот 3 арии. Ето каква жертва съм направила за поп музиката! Може би съм сгрешила, защото кой знае какъв щеше да е сега животът ми!“

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *