Отчаяната съпруга Мая Савова: Нямам прошка за Венета Райкова! ИНТЕРВЮ

Тя не е добър човек, казва Мая за Венета
Тя не е добър човек, казва Мая за Венета

  В миналото Мая Савова беше известна само като половинка на спортния журналист Крум Савов. В последните години обаче популярността й сякаш е по-голяма от тази на мъжа й. Или поне така е сред дамите, които никога не са се интересували от футбол, но не пропускат продуцираните от Иван и Андрей уикенд предавания.

Именно „опосумите“, както гальовно ги нарича българският народ, са главните виновници за шеметната кариера на красивата фармацевтка. Христов и Арнаудов съзират в Мая потенциал за тв звезда и без много да се колебаят, й дават шанс да го реализира. Така с времето г-жа Савова се утвърждава като лице на рубриките „Отчаяни съпруги“ и „Жените говорят“, а на драгите зрителки им става все по-трудно да си представят, че ефирът може да мине и без нея.

– Г-жо Савова, работите на две места. Как разпределяте времето си и намерихте ли начин да отскочите до морето?
– През седмицата съм ангажирана с фармацевтичната си работа, а в събота и неделя – с телевизията. И за море намерихме време – бяхме 28 дни със съпруга ми и децата на Елените, на Слънчев бряг… Имаме си традиционни места, на които ходим с приятели всяка година.

Кадър от гостуването на Венета Райкова в рубриката „Отчаяни съпруги" на Мая и Жени в „Станция Нова". Интервюто с мадам „Горещо" прерасна в скандал
Кадър от гостуването на Венета Райкова в рубриката „Отчаяни съпруги“ на Мая и Жени в „Станция Нова“. Интервюто с мадам „Горещо“ прерасна в скандал

– Каква точно е фармацевтичната ви работа?
– В немско фармацевтично представителство, работя предимно с кардиолози. Медикаментите, които доставяме, помагат при много неприятни състояния.

– Как решихте да се занимавате с фармация?
– Винаги съм имала интерес към медицината, още от дете. Фармацията я избрах, тъй като психически съм по-слаба и не бих могла да издържа ритъма на хирург или на някаква инвазивна специалност. Висшето си образование завърших в Медицинския университет.

– През септември ще изненадате ли зрителите с новости в рубриката „Жените говорят“?
– При всички положения ще има новости, дори може би зрителите ще ни гледат и малко повече, отколкото досега са свикнали. След 1 септември ще стане ясно, нищо повече не мога да кажа към момента.

– Вие само водеща ли сте в „Жените говорят“, или участвате и в подготовката на предаването?
– И аз, и Жени Калканджиева сме само водещи. Причината за това са ангажиментите ни през седмицата. Е, имало е моменти, в които и ние сме си подготвяли предавания и сме си писали въпросите за интервютата. Пък и нали трябва да си наясно с госта, не може да не знаеш предварително нищо за него. Катето Евро взе кухнята, но си е равностоен водещ. Използваме я всеки път, когато някоя от нас двете с Жени отсъства. Много е готина, вкарва хумор и разнообразие.

Мая с двете си деца Катрин и Крум-младши
Мая с двете си деца Катрин и Крум-младши

– Станахте ли приятелки с Жени Калканджиева?
– В началото не се познавахме изобщо, но с времето нещата се промениха. И все пак не бих казала, че сме близки и в живота. Самият факт, че се изненадах от развода й с Тачо, е красноречив. Не съм и предполагала, че Жени има толкова сериозни проблеми в семейството. Разбрах за развода й от интернет. Виждах някои неща, но не съм любопитствала, защото съм деликатен човек и смятам, че не бива да се бъркам на другите.

– Преди водехте по Нова. Как понесохте раздялата си с тази медия?
– Лично аз много обичах Нова, въпреки че мъжът ми имаше тежка раздяла с тази телевизия. На мен ми беше скъпа, може би защото е първата медия, в която съм работила. Харесва ми, че в TV7 съм със същия екип, с който бях и в Нова. Само студиото е различно.

– Навремето как попаднахте при Иван и Андрей?
– Бяхме на море със съпруга ми Крум и Иван и Андрей му звъннаха. Предложиха му да се явя на кастинг и ако бъда одобрена, да заместя Даниела в рубриката „Отчаяни съпруги“. На кастинга бяха поканени също Нели Атанасова, жената на Бареков – Евгения… Обадиха ми се след няколко дни и казаха, че съм избрана. Тогава също беше инфарктно лято.

Със съпруга си Крум Савов. Двамата се запознават в аптека през 2003 година
Със съпруга си Крум Савов. Двамата се запознават в аптека през 2003 година

– Как така инфарктно?
– Имаме три инфарктни лета в „Междинна станция“. През първото се заговори за развода между Андрей и Даниела, през второто – за раздялата на Иван и Вихра. Сега – разводът на Жени…

– С Вихра поддържате ли все още връзка?
– С Вихра бяхме много близки и пак си е така. За съжаление вече нямаме възможност да се виждаме толкова често, колкото преди, заради нашите професионални ангажименти. При драмата в семейните й отношения тя ми е споделяла много неща, имаше нужда да говори. Версията на Иван обаче не съм я чувала, а истината винаги има две страни.

Вследствие на раздялата със съпруга си Вихра реши да напусне предаването. Аз бях много против това да се случва, но тя го направи.

– В какви отношения сте с Ирина Сарачинова, жената, заради която Иван се раздели с Вихра?
– С Ирина сме колежки. Никога не сме били в общи компании и не сме излизали заедно. Мога да кажа, че сме в нормални човешки отношения.

Мая и Вихра още са близки приятелки
Мая и Вихра още са близки приятелки

– Имахте скандал с Венета Райкова в рубриката „Отчаяни съпруги“ в „Станция Нова“. Простихте ли й?
– Скандалът стана, така е. Венета Райкова имаше проблем със съпруга ми Крум Савов след интервю с него в „Горещо“. Тя дойде в „Отчаяни съпруги“ с идеята да ме унизи. Това беше първото предаване на Жени Калканджиева като водеща. Трябваше да е специален момент за Жени, а се превърна в нещо различно. Мълчах си 20 минути. Оставих Венета да си разиграва коня, защото исках да избегна това, което стана. Тя обаче повдигна въпроса за съпруга ми и нямаше как да не кажа какво мисля за нея, за начина, по който си прави предаването и търси изкуствен рейтинг на базата на трагедията на някои хора. Не сме се виждали оттогава. Дали съм простила? Ако не беше подходила така към мен, бих я поздравила. След този случай – не! He изпитвам хубави чувства към Венета Райкова. Не е добър човек.

– Говори се, че сте избухлива…
– Да, така е. Може да се каже, че емоцията е водеща при мен. Никога не ме е подвеждала интуицията ми.

Много съм търпелива и ако избухна, има защо. Обикновено това, което казвам, е вярно. То е обмисляно дълго време и е престояло в главата ми, а щом е излязло от устата ми, се е появила ситуация, която ме е провокирала.

– Силва Зурлева, шефката на Нова, е кръстница на дъщеря ви Катрин. Промениха ли се отношенията ви?
– Тя е кръстница на дъщеря ни, а на сина ни Крум-младши е Явор Недев. Те ни бяха и кумове на сватбата. Силва я харесвам и като жена, и като професионалист. Тя е човек, който знае какво прави, фина е и деликатна, приятна като присъствие във всяко отношение. Изключителна жена! Силва е от хората, заради които пазя хубави чувства към Нова тв.

– Нима раздялата на съпруга ви Крум Савов с Нова телевизия не обтегна отношенията ви със Силва Зурлева?
– Не, не. Тогава решенията се взимаха от хора, които дойдоха от друга медия. Силва се опита да помогне с каквото можеше, но всъщност нещата бяха ясни и нямаше как да продължават в стария вариант.

– Знае се, че с Крум сте се запознали в аптека…
– Да, запознахме се през 2003 г. в аптека. Аз си вършех работата, а той беше влязъл да си купува нещо. После ме заговори навън и така се започна… Година след това станахме семейство. Децата се появиха 2 години и половина след срещата ни.

– Защо се стигна до ин витро забременяване?
– Имах проблем и щеше да стане по-трудно, ако не беше ин витро. Исках да имаме дете, бях изгубила търпение и прибягнахме до процедурата.

По време на бременността напълнях с 16 килограма.

– Крум едва ли е първото ви гадже…
– Бях на 15, когато за пръв път си хванах гадже. Преди Крум съм имала и други сериозни връзки, дори годежен пръстен и предложение за брак. Нещата обаче са се размивали.

– Ревнувате ли се с Крум?
– В началото много се ревнувахме. Преди той имаше лоша слава на женкар, а моята работа изисква всеки ден да съм на срещи с различни хора, да пътувам в командировки… Сега двамата сме по-хармонизирани. Доказахме се във времето и ревността е минимизирана.

– Когато интригантите злословят, че изневерявате на Крум, това създава ли напрежение в отношенията ви?
– Не. Крум е наясно с нещата. Ако изневерявам, той ще ме хване първи и няма да има нужда някой да го информира. От доста време сме заедно и ме познава добре. Което не значи, че не може да се изненадаме (смее се).

– Как успяхте да укротите Крум?
– Не съм го укротявала, той сам се укроти. Вече беше готов за този тип взаимоотношения. Човек, ако не иска една промяна, никой не може да му я наложи. Нещо съдбовно и кармично имаше във връзката ни. Никога не съм предполагала, че ще се омъжа за популярен човек, нито пък съм имала възможности да срещна такъв преди Крум. Просто се случи, съдба.

– Крум е по-възрастен от вас с 16 години…
– Много зрял и адекватен е, има рационална гледна точка за живота. Аз съм доста по-неразумна. Винаги съм готова да захвърля нещо и да започна отначало. Той ме приземява.

– Съветва ли ви за работата ви?
– Да, дори понякога е доста критичен. В повечето случаи ме щади, но се случва и да ми се кара.

– Притеснявате ли се още за силикона в гърдите ви?
– Не, вече не. След раждането го сложих. След това гръмна информацията, че този силикон не е качествен. Нямах проблеми, но реших да го сменя за собствено спокойствие. Смятам, че е безотговорност да знаеш, че има потенциална опасност, и да не направиш нищо. В едномесечната почивката между Нова телевизия и TV7 извърших подмяната.

– Лесно ли се решихте да сложите силикон?
– Слагането на силикона беше едно от онези решения, които трябваше да се вземат веднага. Ако с времето бях забавила поставянето, може би никога нямаше да го сторя. И съжалявам, и не. Дано да няма проблеми.

– Не отворихме дума за родителите ви…
– Бях на 12, когато родителите ми се разведоха. Една жена може да смени мъжа, но детето не е щастливо с друг баща, освен със своя. Много съм чувствителна на тема развод и раздяла, защото децата страдат най-много. Аз и брат ми загубихме връзката с баща ми заради обтегнатите отношения на родителите ни. Почти не се познаваме. Брат ми замина при баща ни в Израел и може би са си по-близки. Преди години и аз бях поканена. Ходих веднъж за месец на гости и това беше всичко. С брат ми поддържаме връзка, докато с баща ми се чуваме по-рядко.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Отчаяната съпруга Мая Савова: Нямам прошка за Венета Райкова! ИНТЕРВЮ"

  1. Bennie   25.10.2021 at 13:18

    Hi, i believe that i noticed you visited my web site so i came to
    return the desire?.I am trying to to find things to enhance my
    web site!I assume its adequate to make use of some of
    your ideas!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *