Оксана – вдовицата на астролога Иван Станчев: Не си търся мъж, но ако се появи – ще му мисля! ИНТЕРВЮ

Оксана Станчева

  Оксана Хорват пристига в България преди почти десет години, запленена от харизмата на Иван Станчев, с когото се запознават на чужда земя. Още на първата им среща той й предрича, че един ден ще се занимава с астрология, а дипломираната по психология блондинка от Беларус приема със смях твърдението му.

Днес, след толкова много време, Оксана е разбрала, че Иван е бил абсолютно прав в онзи момент. Сега тя е човекът, който продължава неговите дела в науката за зодии и дори смята да основе Съюз на астролозите, практикуващи методите на Иван Станчев.

Пет години след смъртта на съпруга си Оксана няма никакво намерение да си търси нов партньор в живота. Твърди, че ако един ден се влюби, тогава ще му мисли.

Цялата й обич е насочена към малката Анаис – най-ценното, оставено й от покойния астролог след края на краткия му земен път.

– Оксана, в момента си във ваканция заедно с дъщеря си Анаис. Къде си почивате?
– На Златни пясъци, където почиваме всяко лято, защото сме изключително доволни и от месторазположението на хотела, и от обслужването, има и много забавления за деца. Тази година Анаис дори поиска да празнува рождения си ден в хотела.

 

Оксана с дъщеричката си Анаис

– Кой ти помага в грижите за Анаис?
– Анаис е на 8 години, тя вече е голяма и е много самостоятелно дете, но все пак има нужда от наглеждане. Имаме прекрасна жена Катя, която ни е като член на семейството и която се грижи за Анаис, когато аз не съм на разположение.

През лятото Анаис прекарва няколко седмици и при баба си и дядо си по линия на татко си в село Струмяни до Сандански.

– Планираш ли пътуване до родната си Беларус – знам, че дълго време не си се виждала със семейството си там?
– Не планирам пътуване до Беларус, въпреки че чувствам носталгия от време на време. Има някои неща относно пътуването, които ме притесняват, и затова предпочитам да не си създавам излишни проблеми. Майка ми ни е била на гости преди няколко месеца, така че поне с нея се видяхме. Другите роднини не съм виждала от пет години.

– Смяташ ли някога отново да се върнеш там?
– Не смятам да се връщам в Беларус, не мисля, че ще мога да се впиша в начина на живот и мислене там. Все пак не живея там вече от 12 години и нямам почти никакви приятели.

– Скоро ще се навършат 5 години от смъртта на Иван. Не се ли замисляш за нов партньор в живота си?
– Не се замислям за нов партньор, но някои мои приятелки много се замислят за това и непрекъснато ми говорят на тази тема. Аз лично нямам подобни желания и намерения.

– Вярваш ли, че може да се влюбиш отново?
– Не изключвам този вариант, но не ми е на дневен ред.

Не търся нов партньор, но ако се появи – тогава ще му мисля. Критериите ми са много специфични и трудно някой може да ме впечатли. Освен това, като видя хороскопа, и всичко ми става ясно (усмихва се – б.а.).

С Иван Станчев

– Поддържаш ли контакт с близки на Иван, той беше приятел с доста известни личности, те помагат ли ти с нещо сега?
Да, поддържам контакти с близките на Иван, както и с някои негови приятели, които вече са и мои. Има много хора, които са ме подкрепили и продължават да ме подкрепят, и аз им отвръщам със същото.

– След смъртта на Иван правила ли си личен хороскоп на себе си и ако да, какво показа?
Правила съм си хороскоп и продължавам да го правя при всички важни решения или начинания, които ми предстоят. Засега всичко се случва така, както е „написано“ в хороскопа, но не мисля, че това трябва да интересува някой, освен мен. Хубаво би било всеки от нас да се интересува от това, което го засяга, и да не гдедаме толкова много в паницата на другите.

– Преди време беше споделила идеята си да направиш Школа за професионални астролози, на които да предадеш знанията, които самата ти си научила от Иван. Докъде стигна с това?
– От 3 години преподавам астрология по метода на Иван и вече има нови хора, които работят по неговия метод. Школата по астрология „Иван Станчев“ засега има само тази дейност – курсове по астрология, но с времето със сигурност ще има развитие. Трудно може да се говори за професионална астрология, защото засега няма професия „астролог“, но държа на качеството на знанията, които получават учениците, и най-вече на ясни критерии и класификацията на знанията. От края на септември стартира следващият курс. Освен това с моите ученици и учениците на Иван сме решили да направим „Съюз на астролозите „Иван Станчев“, който да обедини всички астролози, които работят по неговия метод и да допринасяме заедно за разпространението и популяризирането на астрологичното познание.

– У нас има ли много желаещи да се занимават с астрология?
– По мои впечатления в България има много хора, които се интересуват от астрология и имат желание да се занимават с това, но хората много трудно се ориентират в дебрите на астрологията без насоки на професионален астролог. Точно заради това има смисъл от курсове и групи по интереси, в които всеки има възможност да обменя информация и знания с други хора.

– Освен с този проект, се занимаваш и с индивидуални хороскопи, участваш в телевизионни предавания, даваш интервюта… не ти ли идва в повече толкова работа?
– На моменти ми идва в повече, но аз винаги съм водила много активен начин на живот и се справям добре с организирането на задачи и ангажименти. По-трудно ми е, когато няма какво да правя. Освен нещата, които си изброила, се обучавам в Хюман дизайн, започнах ново психотерапевтично обучение по транзакционен анализ и пиша дисертация.

– Не мога да не попитам за най-важното събитие през последните дни – атентатът на летище „Бургас“. Датата 18 юли 2012 г. показваше ли, че може да се случи такова нещо?
– В този ден имаше много напрегнати аспекти, които могат да ни насочат към мисълта, че има риск от някои сериозни негативни събития, но няма как с астрология да локализираме мястото на събитието. В такива дни просто трябва да сме по-внимателни и по-предпазливи, но в повечето случаи това, което има да се случи, се случва.

– До края на годината очакват ли ни по-критични периоди, свързани с разположението на планетите (например земетресения или други природни бедствия)?
– В момента сме в такъв период, в който има по-голяма вероятност от леки природни катаклизми, защото планетата на трансформациите Плутон се намира в Козирог, който управлява почвата (което пък е свързано със земетресенията). Този период ще продължи още доста дълго – до 2023 година, но не смятам, че това е основание за големи притеснения. Не се очакват сериозни катаклизми или разрушения. Август и ноември тази година са с повишен риск от транспортни произшествия, така че всеки от нас трябва да поеме отговорност на пътя и да не рискува излишно.

– Задава се датата на майте за края на света 21.12.2012 г. Какво показват звездите за този ден?
– От астрологична гледна точка този ден с нищо не е по-различен от който и да било друг ден. Има един интересен аспект в този период от годината (но не само в този ден), който дава духовна трансформация и израстване, но това ще се случи само на някои хора. Повечето от нас няма да преживеят нищо по-различно или по-вълнуващо от всеки друг ден.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *