Новата Мис България Нанси Карабойчева: Нито съм най-красивата, нито съм най-умната! ИНТЕРВЮ

Синеоката красавица от пазарджишкото село Юнаците спечели симпатиите на зрителите и заслужено се окичи с короната на Мис България
Синеоката красавица от пазарджишкото село Юнаците спечели симпатиите на зрителите и заслужено се окичи с короната на Мис България

  Мис България 2013 Нанси Карабойчева отлетя в понеделник сутринта към най-голямото си предизвикателство – надпреварата „Мис Свят“ в Индонезия. Най-красивата българка беше изпратена на летището от най-близките си хора – майка си, баща си и приятеля си Добромир.

Малко преди да замине, хубавицата от село Юнаците прие журналисти в хотелските си покои и разкри какви са очакванията й за престижния международен конкурс. Младата дама ни разказа подробно и живота си, както и впечатленията си от риалитито на TV7, което я превърна в знаменитост. С думите и поведението си по време на интервюто Нанси набързо ни убеди, че не всички миски са повърхностни и надути.

– Нанси, с какво са по-различни дните ви, откак сте Мис България?
– Днес бяхме в Горни Богров в приюта за животни. Започнахме да се занимаваме с нашата кауза – осиновяване на бездомни кучета. Искаме да покажем, че може да се реши и този проблем, ако младите хора имат желание да помогнат. Надявам се да има резултати до края на годината.

– Защо помагате на бездомните кучета, а не на изоставените деца?
– В цяла Европа ние сме една от малкото държави, а може би и единствената, в която в столицата й има на всяка крачка бездомно куче. Има дори и нападения от тези животни над хора. Трябва да се намери решение на проблема. Аз съм отговорен човек и ще покажа, че мога да постигна нещо. Въпросните животни са с много нещастни съдби.

– Тежка ли е короната на Мис България?
– Сега имам повече ангажименти, разпознават ме. На живо до днес не съм чула лош коментар за себе си. Виждам подкрепата на хората и това ме радва. Исках да покажа, че съм един народен човек, който може да постигне нещо повече от приетите клишета.

Нанси и Добромир са заедно от 3 години
Нанси и Добромир са заедно от 3 години

– Къде съхранявате короната си на Мис България?
– В момента е при мен, в хотелската стая.

– Каква беше стратегията ви за спечелване на конкурса?
– Не съм имала стратегия, дори бях една от малкото участнички, които не обичаха да се гримират. Мислех си даже, че това ще ми изиграе лоша шега. Предпочитам да ходя спортно облечена. Сега, когато се налага, ще бъда елегантна. В ежедневието си обаче пак ще съм себе си.

– С какво превъзхождахте другите претендентки?
– Просто комплексът от качествата, които притежавам, е подтикнал повече хора да гласуват за мен и затова спечелих.

Не мога да кажа, че съм била най-красивата, най-умната или пък най-добре възпитаната. Да, смятам, че съм възпитана добре, че съм интелигентна и красива, но не и най-най-най.

– В риалитито „Мис България“ пo TV7 имаше много интриги. Как успяхте да останете встрани от тях?
– Не беше много лесно – с 18 жени на едно място, и то в затворено пространство. Аз по принцип не съм скандална личност. Обичам да си изказвам мнението, но не натрапчиво, така че да ме разберат, без да предизвиквам конфронтации. Това показах и в Двореца – опитах се да казвам какво мисля, без да се карам.

– Защо се стигна до обиди и конфликти в шоуто?
– Напрежението беше огромно и това изигра лоша шега на някои от участничките. Оставиха се на емоциите и не обмислиха добре ситуациите.

– Най-трудният ви момент в риалитито?
– Най-трудно ми беше, че не виждах и чувах приятеля си и семейството. Но пък, от друга страна, се научих на много. През този един месец, докато бях в предаването, израснах като човек изгради ми се още повече характерът. Станах по-зряла за възрастта си, защото осъзнах истински какво обичам и какво ми липсва, започнах да си поставям повече цели.

В двореца на шоуто красавицата успя да остане встрани от интригите
В двореца на шоуто красавицата успя да остане встрани от интригите

– Жени Калканджиева беше доста остра в критиките си към претендентките – една била пълна, друга имала целулит… Нужно ли беше това отношение към момичетата?
– Разбрах, че е отправяла забележки в студиото, но не съм ги чула и не мога да коментирам. Жени е доказала се жена с позиция и лично аз бих възприела нейното мнение като градивна критика. Бих се замислила, ако ме посъветва да поправя характера или външния си вид.

– Станахте ли близка с някоя от другите претендентки?
– Да, с Джулия. Ние сме от един град, знаехме се още отпреди бегло, но в Двореца се опознахме и си допаднахме. Смятам, че ще останем приятелки. Адриана също е страхотна. На мен тя ми беше фаворитка. Имаше доста негативни коментари към Франсин и Ашли, но аз съм с добро отношение към тях. Няма човек, за когото да кажа, че се радвам, че сме се разделили. Дори и за Звезди, към която имаше най-много негативизъм. Ако се бяхме запознали навън, щеше да е различно. В Двореца просто не си паснахме.

– Разбирачи твърдят, че тази година бъкало от нередности на „Мис България“ – някои момичета не били навършили 18 години, други имали голи снимки, трети – силикон…
– Доколкото знам, за силикона и татуировките тази година нямаше ограничения. Самото риалити беше много добър вариант, поне за мен. Ако беше просто дефиле за една вечер, е много възможно да не бях влязла дори в тройката. Според мен хората ме избраха заради цялостното ми излъчване – визуално и вътрешно. Сега, когато короната е на моята глава, мога да кажа, че именно заради риалитито по TV7 аз спечелих. Благодарение на предаването хората можаха да опознаят момичетата.

– Говори се, че в договорите са били записани големи суми, които участничките в риалитито се задължавали да изплатят, ако се откажат доброволно преди финала…
– Имаше неустойки за отказване, които бяха включени в договора. Не мога да кажа обаче точната сума, тъй като съм подписала контракта преди доста време.

Една от каузите, за които се бори Нанси, е свързана с бездомните кучета
Една от каузите, за които се бори Нанси, е свързана с бездомните кучета

– Какъв хонорар получихте за участието си в риалитито?
– Не съм взела хонорар.

– Докъде стигнахте с подготовката си за конкурса „Мис Свят“, който ще се проведе в Индонезия през септември?
– В момента по-ангажиран е екипът, който работи с мен. Аз ще съм по-заета, когато отида в Индонезия. От 26 август започнах да уча хореографията на народния танц с ансамбъл „Българе“, който ще представя на „Мис Свят“. София Борисова се занимава с тоалетите ми.

– Имате татуировки и сте късметлийка, че в Индонезия няма да се събличате по бански…
– Така е, имам татуировка. Преди 2 години много исках да участвам на „Мис България“, но тогава не беше позволено с татуировки и не се явих. Тази година ми беше шансът и спечелих..

– До кое място ще стигнете в конкурса „Мис Свят“?
– Надявам се на възможно най-предни позиции. Нямам големи надежди за короната, защото на тези конкурси главно се гледа икономическото положение на страната, от която идваш. Отивам, за да представя България в най-добрата светлина. Дано имаме късмет тази година.

– Измислили ли сте как да омаете публиката и журито?
– Не. Ще дам най-доброто от себе си. Ще се опитам да покажа какъв човек съм. Надявам се да има добри отзиви и да ме харесат журито и хората.

– Преди „Мис България“ участвали ли сте в конкурси за красота?
– Да, участвала съм в два конкурса тази година. Първият беше „Мис Пловдив“, където не взех награда. Вторият беше „Мис Енканто“ (организиран от ресторант под тепетата – бел. авт.). Него го спечелих. Това беше първата ми корона, две седмици преди „Мис България“. На 7 г. съм участвала и в конкурса „Мини Мис Пазарджик“. Там станах втора.

– Изписаха се доста лоши неща за вас – че сте някакво селско момиче…
– Не знам нищо за негативните коментари, гледам да не си ангажирам съзнанието с такива неща. Нямам и много време. Един месец бяхме в пълна изолация в риалити предаването „Мис България“ по TV7, а сега ми предстои „Мис Свят“. Натоварена съм и дори започвам да се чувствам леко изморена. Не искам да се затормозявам с негативизъм. Видях в няколко вестника писания, които не са реални. Сега не обръщам внимание. Може би след световния конкурс, когато имам повече време, ще чета коментарите.

Нанси Карабойчева – Какво сте прочели за себе си, което не е реално?
– Пишеше например, че от 3 години живея в София. А истината е, че миналата пролет завърших езиковата гимназия в Пазарджик, там тренирах и волейбол. Твърдеше се също, че съм топ модел на „Визаж“. Във фирмата съм от началото на тази година, през зимата започнах курсове. Не съм имала почти никакви изяви, не съм имала дори истинска фотосесия за агенцията. Пишеха и че съм разполагала с пари и съм карала мощни коли…

– Спазвате ли диета?
– В Двореца гледах да се храня до 19,30 ч. и наблягах на тренировките. Отслабнах с 3 килограма. Проблем с теглото си никога не съм имала.

– Спортувате ли?
– Седем години спортувах активно волейбол.
Получавала съм доста травми – две счупвания на китка, пукнат лакът и глезен, късане на връзки на глезена, разкъсване на мускулни влакна, чупени пръсти. Отзад, на лопатката над рамото, също имам проблем… Преди 3 години искаха да ми оперират коляното, но след това казаха, че не е толкова сериозно. Все още тренирам, но не активно. Играя в университетския отбор.

– Защо прекъснахте активните тренировки?
– Трябваше да избирам, когато бях в 11-и клас. Моите съотборнички бяха по-големи от мен и отидоха в НСА да следват. Наложи се да реша дали да отида в по-голям клуб в София, да тренирам двуразово и да изкарам последната година в спортно училище, или да си завърша езиковата гимназия в Пазарджик, където ми предстоеше изпит за немска диплома.

– И избрахте втория вариант. Сега какво учите в УHCC?
– Информатика, статистика и иконометрия. Наесен ще съм втори курс.

– Вие ли сте най-известната жена от родното ви село Юнаците?
– Да. Така се оказа. Не че няма много по-достойни хора от мен…

– Родителите ви как са?
– Много са щастливи. Все още и те, и аз не сме осъзнали напълно, че съм станала Мис България. Нашите са в еуфория. В цялото село и в Пазарджик всички много се радват. Имам по-малка сестра, която е на 13 години. Учи в Пазарджик и тренира волейбол. Родителите ми пък си живеят на село.

– Какъв им е поминъкът?
– Държат търговски склад под наем в Пазарджик.
През лятото са ангажирани и със земеделие. Миналата година гледаха картофи, тази – домати. Мислят през ранната есен да садят марули, но все още не са сигурни, тъй като не са никак доволни от доматената реколта.

Нанси Карабойчева – Мъжете правят ли ви неприлични предложения?
– След конкурса не е имало оферти, нали няколко пъти казах, че си имам сериозен приятел. Преди се е случвало мъже да ми се предлагат във фейсбук, но съм ги отблъсквала по най-бързия начин.

– Не се ли блазните от мисълта за връзка с богат мъж?
– Не, изобщо. Имам си страхотен приятел и много го обичам. Главната цел в живота ми не е да имам купища пари и да съм известна. Искам просто да бъда щастлива. Желанието ми е след няколко години да създам семейство и деца с мъжа, който е до мен.

– На колко години бяхте, когато си хванахте първото гадже?
– Във втори клас, но тогава само се държахме за ръце. С първото ми по-сериозно гадже започнах да излизам, когато бях на 15. Отношенията ни продължиха близо два месеца. След това имах няколко други кратки връзки. Със сегашния ми приятел сме заедно от три години.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *