Нико Тупарев: И аз бих влязъл във “ВИП Брадър”! ИНТЕРВЮ

НикоТупарев признава, че научава по нещо от всеки проект, с който се захване, независимо успешен или не
НикоТупарев признава, че научава по нещо от всеки проект, с който се захване, независимо успешен или не

  Нико Тупарев е един от най-успелите телевизионни продуценти в България. „Денсинг Старс“, „Вкусно“, „Хванати в изневяра“, „Островът на изкушението“, „Шоуто на Азис“, „Цената на истината“ и „Стани богат“ са сред предаванията, които той е правил през годините. С изключение на един е реализирал и всички сезони на „Биг Брадър“ и „ВИП Брадър“.

Поредният сезон на воайорското шоу вече близо седмица набира скорост в ефира на Нова и дава поводи за дискусии. Това е и причината да потърсим Нико за интервю, в което той да ни разкаже подробности за проекта.

– Нико, с какво ще изненадате зрителите в новия „ВИП Брадър“?
– Очаква се сезонът да бъде много емоционален. Това ще е сезонът на тайните. Отново влизаме в онази добре позната формула на „Биг Брадър“, че не всичко е такова, каквото изглежда. Ще има още повече тайни, повече закодирани мистерии, обрати и взаимосвързани неща вътре в самото шоу.

– Пак заложихте на Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева за водещи…
– Ники Кънчев е част от успеха на „Биг Брадър“, символ е на това предаване. Отделно сме и приятели, но за съжаление нямаме време и се виждаме по-рядко. Алекс пък се сработи страхотно с Ники миналата година и затова залагаме на доказалата се двойка.

– Имате ли вече ваш фаворит сред участниците?
– Не. Никога нямам фаворити.

Нико Тупарев
Нико Тупарев

– В този сезон е застъпена и политиката…
– „Биг Брадър“ е предаване, което следи актуалните събития в страната и чужбина и предвид случващото се у нас нямаше как да не вкараме и тази линия, за да сме интересни и актуални за зрителите.

– Ще има ли ексцесии?
– От доста време променяме облика на предаването. Наблягаме на интересните хора и разговори, на взаимоотношенията. Като цяло не търсим скандали.

– Разкажете интересни случки от кастинга.
– По време на кастингите винаги е интересно. Всеки ден се срещаме с много и най-различни хора. При подбора гледаме по какъв начин участниците биха били интересни на зрителите. Вече не е достатъчно само да си известен, искаме дълбочина. Имах интересно обаждане от мъж който е в чужбина. Той разбрал, че говорим с бившата му приятелка и молеше да не я вкарваме в Къщата.

– Още ли мислите, че душевното разголване е важно?
– Това е предаване за взаимоотношенията. За нас е важно в Къщата да са хора, които да има какво да кажат и покажат, да са интересни не само с имената и статуса си, а най-вече с историите и преживяванията си.

– Има ли истински звезди в България?
– В България винаги ще има звезди, независимо колко сме малки като държава. Отново искам да подчертая, че тази година сме избрали нов профил участници. Посоката на предаването е да участват хора с истории.

Нико ТупаревКастингът реши да избяга от взимането на известни личности, само защото са известни. Говорим за онези, които циркулират във всички предавания, които виждаме всеки уикенд да тичат по телевизиите и незнайно защо не спазват телевизионна хигиена. Тази година участниците са нетипични. Под нетипични се има предвид: първо, хора, които не са се появявали много в тв ефира, и второ, което е по-важното – личности, които са национална гордост. Това са медалисти, хора, които са разплаквали България, които са вдигали трибагреника, които са на много високо ниво.

– Имаше ли ВИП персони, които ви отказаха? А такива, които се пазариха за по-големи хонорари?
– Мотивацията за участие в шоуто никога не е била хонорарът. Търсим друга и успяваме Да намираме хора, при които тя е налице. Разбира се, винаги има и ще има такива, които са с нереалистични представи за хонорарите. Ние обаче предпочитаме да не водим подобни разговори.

– Ще влезе ли Маги Халваджиян по някое време в тазгодишния „ВИП Брадър“? А Андрей и Надя?
– С Маги водихме разговори за миналата година. Сега той е адски зает с „X Factor“ доста други проекти и дори не сме мислили за него. Андрей и Надя са страхотна двойка, но няма да ги видим в Къщата. Поне не и този сезон.

– Вие лично бихте ли се съгласили да влезете в предаването?
– Да. Бих участвал в предаването, но не смятам, че ще съм интересен на зрителите. Аз съм притеснителен и не обичам камерите.

– Кризата отразява ли се на есемесите, с които гласуват хората?
– За момента не е измислен по-точен механизъм за гласуване от есемесите. В други проекти бяха правени опити за нещо по-различно, но става голямо изкривяване на вота. „Биг Брадър“ не може без гласуване от хората. Има заблуда, че от есемесите едва ли не се изкарват милиони.

Нико Тупарев– Поддържате ли връзка с победителя, след като приключи поредният „Биг Брадър“? Кой е най-успешният участник в шоуто според вас?
– С част от участниците в „Биг Брадър“ поддържам връзка, а пък с Део сме приятели още от преди той да се включи в шоуто. Като цяло България е достатъчно малка и с повечето „съквартиранти“ често се засичаме. Предаването е помогнало в личен план на адски много хора, при това не само професионално. Няма друго риалити, което да е създало толкова много звезди и да е рестартирало толкова кариери. Ето вижте къде е днес Зайнеб и си спомнете откъде тръгна. Къци пък беше тотално забравен от медиите а в момента отново е на екран със собствено предаване.

– Има ли ваш тв продукт, който не. е отговорил на очакванията ви?
– Няма проект, от който да не съм научил нещо. При това независимо дали е бил успешен или не.

– Притеснявате ли се от конкуренцията на другите телевизии?
– Винаги сме били в конкурентна среда. В нашия бизнес всяка суТрин гледаш есите резултатите и може да видиш кое се е харесало на зрителите и кое не, да си направиш изводите и ако трябва, да променяш нещо. Свикнали сме нонстоп да се състезаваме.

– Гледахте ли „Къртицата“ по TV7?
– „Къртицата“ като цяло е много труден проект. Освен това те се опитваха да ползват всички елементи на „Биг Брадър“. Сега от 15 септември хората могат да гледат истинското предаване.

– В Нова телевизия се конкурирате с братя Халваджиян…
– С тях не сме в конкуренция, а реално сме от една страна, защитаваме едни и същи интереси. Работим добре заедно.

– Колко души работят за вас, как ги избирате?
– В последните години наложихме американския модел. За всеки отделен проект се наемат хора. Това е по-устойчивият вариант по време на криза. Повече проекти – повече хора, но не са постоянни.

– Защо се разделихте с Витомир Саръиванов?
– В този бизнес трансферите са нещо нормално. С Вито сме съученици и добри приятели. Продължаваме да сме в близки отношения.

– А с Ники Николов? Говори се, че с него сте се скарали за пари…
– Основната причина беше идеологическа, а не финансова. В някакъв момент се разминавахме драстично в идеите си за правене на телевизия и беше естествен ход да се разделим.

– Как се сработвате с колегата си Радо Тушев? Кой от двама ви има последната дума при вземането на решения?
– С Радо ни свързва приятелство и бизнес партньорство. Той не е единственият, има още няколко човека, които реализират проекта. Те всички заедно взимат финалните решения.

– Не мога да не ви попитам и за отношенията ви със Слави Трифонов?
– Все забравям да му звънна да се видим. Познаваме се от много години, не сме работили заедно, но с удоволствие бих реализирал проект с него, защото имаме различен начин на работа и поглед над пазара.

– Как се борите със стреса? Спазвате ли диети? Спортувате ли?
– От известно време се занимавам с йога. У нас всеки понеделник идва страхотен инструктор и е супер зареждащо така да ти започва седмицата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *