Нели Рангелова: Жълтите медии лъжат, че съм си правила пластични операции! ИНТЕРВЮ

Нели Рангелова

  Нели Рангелова започва своята творческа кариера през 1978 г. През 1983 г. е завършила Естрадния отдел на Консерваторията. Има записани над 500 песни. Печели множество отличия, между които е и Голямата награда на фестивала „Златният Орфей. Класирана е в категория „Блус“ на конкурса в Нешвил през 1982 г., лауреат е и на фестивалите в Унгария и Австрия. На 7 ноември в зала „България“ тя ще изнесе концерт, който е озаглавила „Акустична версия с Нели Рангелова“.

– Как се готвите за предстоящия концерт в зала „България“?
– Репетираме усилено с четирима музиканти на Красимир Гюлмезов, с три момичета вокална група и щрайх на Софийската филхармония. Много съм щастлива, че концертът ще бъде именно в зала „България“. Тя е не само с прекрасна акустика, но и с особена емоция. За мен това е много голямо предизвикателство. Правила съм няколко концерта в зала 1 на НДК, но зала „България“ е различна. Надявам се да стане много хубаво, много приятно и за колегите в дуетите.

– С кого ще пеете дуети?
– Имам по два прекрасни дуета с Орлин Горанов и Георги Христов. Ще изпеем и „Докога“ двете заедно с Мария Илиева. Това е песента, с която съм спечелила не по-малко от десетина фестивала, връщайки се назад във времето на моята кариера. Много красива песен на Александър Бръзицов и Михаил Белчев. Поканила съм моя близък приятел Драгомир Драганов да каже няколко водещи думи. Акустично, емоционално и приятно – това са трите водещи думи за концерта.

– Писаха, че за концерта сте предприели сериозни пластични корекции?
– Дори не ми се говори какви глупости пишат из жълтите издания. Единственото нещо, което правя, е да си пазя гърлото и гласа и никакви други намеси не съм предприемала, Мисля, че на един музикант, на когото му предстои такъв сериозен концерт на живо, едва ли ще се занимава с такива работи.

– Но предполагам, че не сте пренебрегнали тоалетите като част от цялостната сценична визия?
– Да, погрижила съм се да бъда с прекрасни рокли. Ще сменя три тоалета. Всичките са на българската дизайнерка Вяра Георгиева. И много се радвам, че до мен може да застане един млад български творец.

– Ще има ли рокля в модното червено?
– Да, задължително. Последната рокля ще бъде в червено.
Втората ще е в черно, много стилна, а първата ще е в цвят „пепел от рози“, дълга и много красива рокля.

– За вас се носят слухове, че сте се изпокарали с повечето си колежки. Според една от тях вие сте прекалено пряма и това ви създава проблеми?
– Това са неверни неща. В много добри отношения съм с повечето си колеги и колежки и нямам никакви проблеми с отношенията си. Аз съм много деликатен човек и никога не бих си позволила да обидя някого от тях. Дори да се е случвало нещо такова някога през годините, винаги съм намирала начин да се извиня.

В дует с Георги Христов

– Започвате кариерата си почти едновременно с Георги Христов. Имате много хубави дуети с него. Продължава ли приятелството ви с него?
– С Жоро сме завършили заедно естрадния отдел и нашето приятелство е още оттогава. Не сме просто колеги, а изключително близки приятели. Той наскоро ми каза „Ти си моята сестричка“. И аз се чувствам така с него.

– Кой е мъжът на живота ви?
– Това е моят син Мартин. Той е най-големият, най-любимият мъж в живота ми.

– Ако не греша, вашият син и най-любим мъж е шампион по планинско колоездене?
– Точно така. Естествено, обичам много и баща му. И двамата много ме глезят, грижат се за мен. Но нали знаете, идва един момент, в който най-важното нещо в живота на една майка става синът й.

– Той харесва ли вашите песни?
– Ами… Мартине, кажи, харесваш ли песните ми? Мартин: Да, особено харесвам песента „Докога“. Нели: Ето, има си дори любима песен. (Смее се.)

Със сина си Мартин

– Желая му успех!
– Дай, Боже! Моят голям мъж все пак е само на 16 години, всичко му предстои.

– Как минава всекидневието ви извън подготовката за концерта?
– Да ви кажа честно, по принцип обичам да спортувам, но сега нямам никакво време. Занимавам се с аранжименти, с ноти, с интервюта, много натоварена програма. Но иначе, когато нямам предстоящ концерт, ставам рано, отивам на фитнес, особено обичам да се глезя с масажи.

– Вие имате много награди, включително американски. Разкажете ни за тази от Нешвил, столицата на кънтри музиката.
– Специално за Нешвил мога да ви кажа, че изпратихме песента по пощата, защото тогава нямаше интернет. Пях една песен на Васил Папазов, бог да го прости. Тя се казваше „Ти и последният дъжд“. Не можах да повярвам, че песента се класира в първата десетка в раздел „Блус“ от над 4 хиляди песни от цял свят. Не знам дали имам друг колега от България, но тогава за мен писаха в списанието за музика „Блу борд“. Това стана през 1982 г. веднага след „Златният Орфей“. Тук беше представител на фестивала „Нийуола“ в Индипендънс – Джим Хелси. Той ме покани на фестивала в този град и спечелих наградата. Направиха ме почетен гражданин на Канзас, имам специална диплома със златен печат и т.н.

– Имате ли намерение отново да пътувате извън България?
– Засега не. Имаше време, когато много пътувах. Големи турнета в чужбина не се правят просто така, освен ако нямаш покана от българската общност там или късмет да срещнеш някого, както се случи с мен.

– Едва ли има българин, който да не знае вашия хит „Мой стих“. Говори се, че сте имали конфликт с авторката на песента Мария Ганева?
– И това не е вярно. Никога не съм имала с Мария конфликт. Когато излезе последният ми албум, включих в него четири нейни песни, уточнихме си нещата. Не знам защо си измислят непрекъснато клюки.

– Кой е любимият ви певец или певица изобщо?
– Това е любимката ми Арита Франклин. Харесвам много и Джордж Майкъл и Елтън Джон.

– Какво мислите за Мадона и Лейди Гага?
– Това са преди всичко огромни индустрии. Мадона и Лейди Гага са харесвани, обичани, имат много фенове. Правят невероятно шоу. Но Арита франклин е колосален музикант.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *