Марта Вачкова: Едва не умрях от операция заради скъсан менискус! ИНТЕРВЮ

Марта Вачкова

  Марта Вачкова претърпя сериозна операция миналата седмица и в момента се възстановява, разбра се ексклузивно от приближени източници.

По този повод разговаряме с известната с комедийните си превъплъщения актриса и тв водеща, за да разберем как се чувства и дали ще бъде нарушен работният й график в телевизията и в театъра, където в момента участва в представление на Камен Донев.

– Марта, какво наложи операцията, която ви направиха неотдавна?
– Оказа се, че от години съм имала скъсан менискус, с който съм си ходила, без дори да разбера, че имам проблем. Усещах болки, но смятах, че са нещо нормално и че едва ли не всеки го боли от време на време на това място. Стисках зъби, когато състоянието ми се обостряше, и продължавах с обичайните си занимания.

Освен това непрекъснато съм под някакви натоварвания, които допълнително са усложнили нещата и в крайна сметка наложиха операцията. Знаете, че аз не се спирам. Обичам много да танцувам, да скачам, а това оказва влияние.

– Къде ви направиха операцията?
– Бях във Военна болница. Просто съм изумена от лекарските екипи там, от цялостното отношение, което не бе само към мен, защото съм по някакъв начин известна и ме дават по телевизията, а защото наистина ги е грижа за всеки един пациент. Искам специално да благодаря на д-р Русимов и на неговите колеги за прекрасните грижи и за невероятно милото отношение.

Знаете ли, бях наплашена малко преди да вляза в болницата, защото всички гледаме какво се случва в повечето лечебни заведения и каква е тяхната материално-техническа база. Оказа се, че във Военна болница нещата стоят по коренно различен начин.

Смая ме сьвременната и най-модерна техника, която използват там, методите на лечение, чиято цел е основно да щадят пациентите.

Дори не исках да си тръгвам след тридневния ми престой, защото се чувствах, сякаш съм на почивка в някой спа хотел, в който се грижат за мен и ме глезят. Дори санитарите в тази болница не са като на другите места – дружелюбни, приветливи.

След този мой престой се убедих, че ако се работи правилно, както на това място, значи и в България може да има качествено здравеопазване.

Не разбирам много от политика, но в крайна сметка съм пациент и за мен бе най-важно да се чувствам удобно и спокойно, след като съм преживяла подобен оперативен шок.

– В какво се състоеше интервенцията?
– Както казах, три дни престоях в болницата. Операцията беше извършена изключително професионално по най-модерни методи. Протече безкръвно, ендоскопски. Дори сега имам само два малки шева на двете дупчици, които ми направиха на крака и през които пъхнаха малките камери и инструменти.

– По какъв начин този инцидент ще се отрази на работата ви?
– Ако ме видите да се разхождам в момента по улицата, ще си помислите, че просто вървя много бавно и нанякъде съм се загледала.

Няма почивка за мен, защото работата ми е такава, че няма как да си го позволя. Останах след болницата да се възстановявам вкъщи за няколко дни, но толкова. Дори наскоро ми звъннаха да отида да ми издадат болничен лист пред моите работодатели, а аз просто казах, че няма нужда, защото няма да отсъствам. Лошото е, че ми предстои много дълга рехабилитация, но се надявам всичко да мине както трябва и да няма последствия.

– Имате ли проблеми при изпълнението на ежедневните си дейности в момента?
– По-скоро не. Големият проблем идва от факта, че на сцената ми е по-трудно. В събота имам представление в Народния театър – „Работно време“ на Камен Донев. В една От сцените с Тонката Радичев имаме голяма борба на подиума. Е, зрителите този уикенд няма да я видят по обясними причини, тъй като аз лесно ще легна на сцената, ама после дори не искате да си помисляте да ме видите как ще трябва да стана. (Смее се.)

„Работно време“ е изключителна комедия, в която към познатите ни от „Почивен ден“ персонажи се присъединяват и семейство емигранти от Аржентина и още техни приятели, въвлечени в шеметни събития и абсурдни ситуации.

Отделно няма как да се оплаквам защото актьорството е моята работа, която наистина много обичам и в която раздавам цялата си душа и енергия. В телевизията също имам ангажименти към моето предаване „Апартаментът“, което, за щастие, снимаме на запис и поне оттам мога да взема няколко дни отдих, за да не натоварвам допълнително крака.

Но знаете ли, аз съм голям оптимист и съм сигурна, че всяко едно изпитание те прави по-силен, по-отговорен и по-вярващ в собствената ти сила. Затова духът ми е несломим.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *