Люси Иларионов: Напуснах театъра заради Сашо Морфов, искаше да му играя за 20 лв.! ИНТЕРВЮ

Люси Иларионов

  Людмил Иларионов – Люси е най-известният режисьор на фолк клипове. Получавал е награди за режисьор на годината повече от 10 пъти. Завършил е НАТФИЗ в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев. Записва песни с хитовата момчешка група „Ъпдаун“, има издадени албуми за БМК и „Пайнер“.

Разведен, но щастливо обвързан с младата певица Ани Хоанг, която също присъства на нашето интервю.

– Люси, как се навихте да участвате в „Денсинг Старс“?
– Звъннаха ми и първоначално си помислих, че може би ще ме канят за режисьор или като част от журито. Като гледах предния „Денсинг Старс“, много се ядосвах, че не съм сред журиращите, защото съм завършил НАТФИЗ, пял съм, танцувал съм. Останах шокиран, когато ме помолиха да се включа като участник.

– Не се ли притеснявахте заради натрупаните килограми?
– Получи се интересно съвпадение. В деня, преди да ми се обадят, бях започнал диета. Всъщност аз съм на няколко диети в момента. Едната ми я препоръча гримьорът Мис Бони. При нея два дни ядеш картофи, после – пиле, и т.н. Спазвам и т.нар. японско чудо. Преди години си я бях поръчал по пощата като брошура и сега отново я ползвам. Имам много материал, както се казва.

Сашо Морфов

Участието ми в предаването определено ще ми е от полза за старта на всички тези режими. Амбициите са ми да продължа максимално напред. Има доста силни играчи. С Глория често си говорим за шоуто, защото работим вече десет години заедно. Винаги съм я карал да танцува, а тя винаги е отказвала и сега ме изненада.

При мен пък има и плюсове, и минуси – хем се движа смешно заради килограмите, хем пък танцувам добре заради опита си.

– Чувствахте ли се несигурен в началото?
– Не. Никога досега не съм танцувал латино и стандартни танци. Занимавал съм се с хип-хоп, модерен балет, брейк, рокендрол, народни танци, но такива – никога. Имам двигателната култура. Единственото ми притеснение е заради болките в краката вследствие на трудните репетиции. Те идват от тежестта. Преди това въобще не съм ги усещал, но в момента е страшно.

– Как натрупахте толкова килограми? Говори се за любовна мъка, за диабет дори.
– Много неща се изписаха. Преди няколко дни снимах клип на Андреа, която си беше взела няколко вестника, в които бях навсякъде. Чак се уплаших от тази медийна вълна.

А иначе преди поддържах форма най-вече покрай групата ми „Ъпдаун“. Всяка вечер обикаляхме по дискотеките, където обожавах да танцувам. Впоследствие, когато групата се разпадна, вече ходех по-рядко. Преди десетина години абсолютно спрях.

Люси Иларионов в "Дансинг Старс"

В интерес на истината, никога не съм бил перфектно слаб. Веднъж успях да стана 78 килограма заради един клип – „Сън“. Винаги съм бил около 85. През 2003 година, след излизането на хита с Рейхан, прекъснах кариерата си. Тогава просто престанах да се забавлявам. Започнах да снимам клипове – понякога по 8 на месец. Работехме по няколко дни. После монтираш. Това ме увлече страхотно. Влязох в тази нова свободна ниша. Държа да подчертая, че нямам никакъв здравословен проблем. Не съм ходил на лекар, защото си се чувствам добре. Не пуша, не пия алкохол. Тежат ми килограмите, но не съм усещал да ми вредят на здравето. Едва сега, с репетициите, започнах да се уморявам, да ме болят краката жестоко.

– Харесвате ли се сега, гледайки клиповете отпреди години?
– Неотдавна се наложи да гледам старите си клипове, за да дам материали за „Денсинг Старс“, и определено мога да кажа, че съм бил е*ати пича. Но и сега не съм за изхвърляне (смее се).

– Доста хубави жени ви харесват – в момента сте гадже с певицата Ани Хоанг.
– Най-хубавото гадже имам в момента, тя даже е моя годеница.

Люси и Ани Хоанг

– Вярно ли е, че сте голям романтик?

Ани Хоанг: Абсолютно вярно е, чак и мен ме зарази с романтика.

Люси: Тя ми прави много хубави изненади. Миналата седмица, след първия ни лайф в предаването, беше надула десетки балони, върху които беше написала мили думи като „Мише, ти си номер 1″, The best, „Обичам те!“. Беше намерила едно хартиено тиксо, с което беше написала върху пода други мили послания. Аз също съм правил доста неща за нея. Но тя, за да се отпусне пред някого, се нуждае от много време. Може би азиатците са такива хора.

В последно време обаче е станала много емоционална. Само днес е плакала два пъти, от щастие, надявам се.

– Как се запознахте?
– Бях на един класически концерт, на който тя свиреше на пиано. Приятелят, с когото отидохме, ми я представи като певица. Тогава тя беше със сини лещи, а аз я харесвам естествена. Каза ми, че пее попфолк. Стана ми много смешно – виждам момиче, което свири класическо пиано, азиатка е и обича истински чалга. Тя си е дете на попфолка, така е закърмена. Възхищавала се е на певици като Глория, Галена, Преслава.

– От колко време сте заедно?
– Повече от две години. Не бързаме със сватба. Аз преди две години и половина се разведох.

– Преди време бяхте казали, че искате деца.

Люси: Още ги искам, но изчакваме. Ани има кариера, която е в подем. Въпреки че съм на 38, се чувствам прекрасно.

Ани Хоанг: А пък имаш и млада жена до себе си!

– Каква е разликата във възрастта ви?
– Тя е на 21 години.

– Как реагират родителите й на вашата връзка?
– Мисля, че в началото бяха стресирани, но постепенно нещата тръгнаха. Сега ми стискат палци за „Денсинг Старс“.

– Как се случи, за да стигнете до развод с бившата си съпруга Преслава?
– Аз исках едно, получи се друго… Истината е, че исках деца. Може би тя не беше готова. Бяхме говорили, тя каза, че много иска, но после не потръгнаха нещата. Но това е минало.

Така стигнахме до класическата ситуация: певица – режисьор. Хубавото е, че нямаме конфликти на тема работа вкъщи, въпреки че аз, като по-голям, се опитвам да наложа моето мнение. Тя, естествено, има свое, което се опитва да брани.

– Тя е втората певица, на която помагате да влезе в „Пайнер“.
– Помагал съм на много хора, но Андреа е първата. Историята е забавна: един ден мой познат ми звънна и каза да се видя с едно момиче, което много иска да стане фолк певица. Аз хич не исках, но отидох. Андреа е страшно амбициозна. Още на следващия ден ми звънна в 8,30 сутринта с въпроса: „А сега какво да правя?“. Казах й да изчака малко, поне месец, да измисля песента, да направим текст, клип.

– Предполагам, че музиката все пак ви е като семеен бизнес.
– Парите, които Ани изкарва като изпълнител, въобще не са достатъчни за продукта, който правим.

Ние сме 50 на 50 с фирмата. Те отпускат бюджет, а ние, ако искаме да направим нещо по-яко, трябва да добавяме. Много е трудно за един млад певец, защото са нужни много пари. При Андреа в началото помогнаха родителите й. После тя започна да влага абсолютно всичко за кариерата си.

– Как решихте да станете режисьор?
– Завършил съм НАТФИЗ като актьор, ходих на курсове по режисура. А и това, че се отказах от театъра, ме накара да търся заместител. Но все пак не съм се отказал напълно. Участвам в новия филм на Валери Милев с продуцент Башар Рахал. Ролята ми е малка, но уникална. Хубавото на филма е, че играя 80-годишната баба Койна, която впоследствие се превръща в зомби. Гримът ми беше около пет часа. Очаквайте филма в кината през септември. Ще е яко да включа подобен грим и в „Дансинг Старс“. Гримьорките Дани и Ани ми правиха в продължение на няколко седмици различни пластове.

Отделно участвах и в „Под прикритие“ с малка роля в по следния сезон.

– Покрай работата сте имали и доста известни гаджета.
– С Нети сме имали връзка няколко месеца, докато учехме в НАТФИЗ По това време повечето ми гаджета бяха за кратко. Мария Илиева сьщо. Спокойно мога да кажа, че съм я уреждал да води две предавания. Така й тръгна кариерата. После и в БМК й помогнах да влезе. Тя даже пее мои вокали в един от първите ми хитове – „Вещица“.

– Лили Абаджиева пък и досега твърди, че сте били сред най-перспективните звезди на театъра.
– Истината беше, че завърших НАТФИЗ и трябваше да напусна Студентския град. Квартирата, която намерих, струваше 80 лева. Лили ме покани да играя Ромео в Народния театър заедно с Юлиан Вергов, Митко Рачков, Владо карамазов, Захари Бахаров.

Случи се така, че започнахме репетиции сутрин и следобед по четири часа. Никой не ни казваше за какви пари работим, на щат ли сме. Един ден Сашо Морфов, който беше шеф на театъра, дойде да гледа репетицията.

От всички колеги само аз се осмелих да го попитам за какво реално работя, защото вече съм завършил. Започнаха излияния, че сме богопомазани едва ли не, след като дори сме поканени в Народния. Аз му обясних, че съм от Плевен, трябва да си плащам квартирата тук, да ям. Впоследствие разбрах, че ще получавам по 20 лева на спектакъл за четири представления – пари, с които ще мога да си плащам само квартирата.

Отчаях се тотално, че няма никаква възвръщаемост. Учих четири години, имах вече име с „Ъпдаун“, водех предаване по БНТ, имах радиошоу. По финансови причини напуснах театъра. Не бих казал, че съм се скарал с Лили, даже се виждаме от време на време.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *