Латинка Петрова: По-добре да се кикеря в „Денсиг старс“ на 70 г., отколкото на 80! ИНТЕРВЮ

Латинка Петрова

  Актрисата Латинка Петрова, която нашумя през последните години с участието си в различни реклами, изуми зрителите с постиженията си в „Денсинг Старс“ и се превърна в любимка на публиката.

На 70 години тя се справя отлично с танцовите предизвикателства на партньора си Фил, който присъства на нашия разговор.

– Госпожо Петрова, мнозина се чудят как сте се осмелили да участвате в „Денсинг Старс“ на 70 години?
– Когато ме поканиха в шоуто, веднага приех – реших, че е по-добре да участвам на 70, отколкото на 80.

Това е предизвикателство най-вече за тялото ми, отслабнала съм със седем килограма. Ще си вляза в хубавите дрехи, които отдавна си чакат времето. Всяка жена има в гардероба си по няколко чифта дънки, в които се надява да влезе един ден. Е, този ден дойде за мен.

– Как успяхте да направите шпагат?
– Не стана изведнъж. Това беше подарък за партньора ми Фил. За елиминациите реших да извадя този коз.

Латинка Петрова и партньорът й Фил в "Денсинг Старс"

– И победихте Андреа, която може да ви е внучка.
– Разбира се. Това е шоу и трябва да има забава на всяка цена. В моите представяния винаги има хумористичен елемент, Фил се съобразява с възможностите ми, с чувството ми за хумор, иска да усети актьорските ми способности. Той вече е подкарал 31 години, но аз все не му вярвам за възрастта, много е зрял. Той бързо възмъжа от нашите срещи. Имаме общ език – за бит, култура, за любов. Дори си говорихме за извънземни.

– Вие признахте ли му, че сте извънземна?
– Давам само сигнали, за да не стресирам феновете си. Знам, че съм мечта за много деца, които искат да видят баба си как лети с чадъра.

Възприемат ме като символ на вечност.

– Смятате ли , че давате позитивен пример на ваши връстници?
– Разби ра се, чета на страницата на „Денсинг Старс“ хора, които ми пишат, че искат и те да са така на моите години. Оказах се една от атракциите на шоуто, защото не знам колко колеги биха се навили да правят това на мое място. Но гледам нещата да са стилни даже за шпагата имах едно наум, защото разни хора коментират, че се кикеря на тези години. Но аз не се съобразявам с тези неща. Култивирала съм в себе си усещането, че трябва да ора само моята бразда.

– Имате ли някакви болежки покрай танците?
– Разтегнах сухожилие под коляното. Мажа се с мехлеми като всички останали участници. С Люси разменяме рецепти, всеки показва неговите илачи. Донесъл е сега едно мазило от Гърция. То е за животни, обаче много помага. Моят доктор каза, че то е временно решение, нужни са ми инжекции. Изкарах един танц със страхотна болка, през сълзи. Благодарение на Фл се справих. Радвам се, че никой не е разбрал макар че за мен липсваше удоволствие от танца тогава.

– Дали не сте се включили в шоуто, защото ви липсват театрални изяви?
– Не съм на щат, но гостувам в различни спектакли. В „Сълза и смях“ играя в „Какво стана снощи“. Всяка седмица записвам за редакция „Хумор и сатира“ на БНР. Имам предложения и за филми. Живея в страхотна динамика. И това ме крепи – да стана сутрин и да знам, че имам три-четири ангажимента. Затова съветвам младите да се поддържат много, защото бързо се наливат задни части.

Аз съм плувала винаги за удоволствие. Обожествявам се по някакъв начин в басейна.

С Андреа

– Имате ли финансови проблеми?
– Дядо ми е оставил земи, които се продават. Никога не съм била бедна, както и богата, разбира се. Откакто сме семейство с мъжа ми, всеки си кара собствената кола. Но не парадирам с нищо. У мен няма никаква помпозност, защото знам, че феновете изкарват нашия хляб.

– Много ваши колеги обаче постоянно мрънкат.
– Никога не съм мрънкала защото човек трябва да чете историята днес, а не да лежи на старите лаври. Те са за световни личности. Борбата на твореца е всекидневна – от „добро утро“ в плод-зеленчука до „добър вечер“ в театъра.

– Вярно ли е, че до време работиш за името си, а после то трябва да работи за теб?
– Това се случва, без да го усетиш. Сега ме канят за един филм и ми казват: „Ти може би ще откажеш, защото си звезда“. Аз пък не усетих никога звездата в себе си.

Може би станахме много звезди и затова слънцето не може да пробие – вижте как вали и е лошо времето. Популярността е нещо, към което творецът най-малко трябва се стреми.

Бог те е посочил да вървиш по този път, за да носиш усмивки. Аз съм благодарна на съдбата, че съм комедиантка, и това чувство за хумор го поддържам и в ежедневието си.

– Вярно ли е, че сте много опасен шофьор?
– Така е, но намирам сладка приказка с полицаите. Пускам си на макс музиката от филма „Коса“ и газ до дупка. Тогава винаги ме спират, защото пея заедно с радиото. Тази музика ми вдига адреналина и мога да извърша нарушение. Но не съм правила катастрофи, защото спазвам правилото „Пази човека пред теб“. Спазвам голяма дистанция.

– Къде отидоха вашите нокти емблема?
– Отдавна ги няма, защото танците не позволяват. Много дълго време носех ноктопластика. Харесва ми, защото гледам постоянно жените в ръцете. Наблюдавам как позиционират ръцете си в пространството, това е актьорски похват. Понеже жената започва да се състарява от ръцете, първо се усеща тази отпусната кожа, изпъкналите вени, затова ми е интересно.

– Имате ли нови предложения за реклами?
– Калин Сърменов каза, че има рекламна кампания за мен. Чакам да ми звънне да каже за какво става въпрос. Ако отговаря на моята бленда, с удоволствие.

– Навремето смятаха, че сте станали милионерка покрай Мтел.
– Не, нищо подобно. Всичко отиде за ремонт по апартамента на сина ми. Тогава се допитах до много колеги – едни ми казваха да не падам под 30 000, други – да взема 2000-3000 лева. Никой не каза истината. Сега пък участвах в „Сделка или не“ и спечелих 5000.

Така че Бог е милостив и дава ангажименти.

– За какво ще ги похарчите?
– Ще си платя парното, което е 1000 лева. Данъци не съм плащала още. Парното е толкова за два месеца и половина. Уж малко консумирам, чаках корекция, но ще го платя, няма да излъжа държавата

– Има ли романтика в живота ви?
– Има, защото аз съм изградила матриархат вкъщи и се съобразяват с мен. Когато не съм в кондиция, казват: „Тихо! Мама не е в час!“. Тогава млъквам и те разбират, че не съм окей.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *